Primul invitat la Comic Con Iași: un faimos actor din Lost și The 100 vine pentru prima dată în România

Evenimentul are loc în cadrul Digital Throne, ce găzduiește finalele Campionatului Mondial de Esports (24 august – 3 septembrie)

0
1012
Ascultă acest articol


Henry Ian Cusick, unul dintre cei mai prolifici actori de la Hollywood, cunoscut pentru rolul lui Desmond din Lost, Marcus Kane din The 100 sau Stephen Finch din Scandal, vine la prima ediție Comic Con de la Iași, care va avea loc în perioada 25-27 august în zona Palas.

 Cel mai mare eveniment din centrul și estul Europei dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, gaming, cosplay și nu numai, Comic Con România, sărbătorește anul acesta 10 ani, prilej cu care își extinde universul fantastic și în capitala Moldovei, la Iași.

Comic Con are loc în cadrul Digital Throne, un festival de 10 zile, pe scenele căruia vor cânta cunoscuți artiști internaționali și peste 700 de jucători profesioniști din 120 de țări vor concura în finalele Campionatului Mondial de Esports, cu premii totale de 500.000 de dolari.

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Henry Ian Cusick, actor de origini peruviană și scoțiană, are în palmares roluri în producții care au făcut istorie la Hollywood. Pentru interpretarea lui Desmond a primit și o nominalizare la Premiile Emmy, una dintre multele nominalizari și trofee de care s-a bucurat serialul Lost de-a lungul timpului, considerat unul dintre cele mai bune seriale realizate vreodată. Lost a avut parte de 6 sezoane, înregistrând audiențe record, primul episod fiind urmărit de 16 milioane de oameni, iar media situându-se apoi la 11 milioane per episod.

 Cusick s-a mai remarcat și în thriller-ul politic Scandal, unde l-a jucat pe Stephen Finch, unul dintre partenerii “gladiatori” ai Oliviei Pope, dar și în seria post-apocaliptică The 100. A mai făcut parte și din distribuția unor producții precum The Passage, MacGyver, Law & Order sau Body of Proof, iar debutul și l-a avut în teatru, primul rol fiind cel al lui Dorian Grey în The Picture of Dorian Grey.

Henry Ian Cusick este doar primul actor invitat la Comic Con Iași, iar în curând urmează și alte anunțuri care îi vor încânta pe fani.

 În weekendul 19-21 mai, peste 53.000 de oameni s-au bucurat la București de universul Comic Con care va ajunge în curând și la Iași. Vizitatorii vor avea parte de numeroase atracții și surprize, dintre care amintim standuri cu produse inspirate din pop culture, artiști care își vor expune lucrările originale pe Aleea Artiștilor, posibilitatea de a experimenta jocuri video de ultimă generație sau parada cosplay care va cuprinde multe dintre personajele lor preferate.

 În perioada următoare, pe site-ul www.comic-con.ro și pe rețelele de socializare, vor fi dezvăluite mai multe detalii și surprize, printre care și informații referitoare la bilete aflate în număr limitat.

 De-a lungul celor 10 ani, la Comic Con România, au participat numeroși actori cunoscuți de la Hollywood, dintre care îi amintim pe  Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Clive Standen (Vikings), Ed Westwick (Gossip Girl), Paul Wesley (The Vampire Diaries), Tom Wlaschiha (Game of Thrones, Stranger Things), Daniel Gillies (The Originals), Andrew Scott (Sherlock), Jim Beaver (Supernatural), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca House of the Dragon, Lord of the Rings: The Rings of Power, La Casa de Papel, Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.