Tot ce trebuie să știi despre Comic Con 2022. Program și reguli de acces

0
745
Ascultă acest articol


A mai rămas doar o zi până la debutul Comic Con, cel mai așteptat eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, jocuri, benzi desenate, cosplay şi nu numai, care îşi deschide porțile vineri, 26 august şi va dura până duminică inclusiv pe 28 august la Romexpo în București.

Fanii vor avea şansa de a se întâlni, de a se fotografia şi de a obţine autografe de la actori precum Kevin McNally (Pirates of the Caribbean, Doctor Who), Graham McTavish (The Hobbit, House of the Dragon, The Witcher, Lucifer), Lavi Inbar (Lucifer, Prison Break)  Ross Marquand (Avengers, The Walking Dead, What If…), Simon Merrells (Spartacus,  Lord of The Rings: The Rings of Power), Lucy Martin (Vikings) și Clive Standen (Vikings).

În plus, vizitatorii se vor putea bucura de o zonă generoasă de gaming, o zona de târg în care expozanţii îi aşteaptă cu o oferta largă de merch inspirate din pop culture, de Aleea Artiştilor, o zonă de relaxare şi street food şi multe alte surprize.

Nu sunt de ratat nici concursul de cosplay, standul HBO Max dedicat noului serial House of the Dragon sau cea mai mare degustare de ceaiuri japoneze din Europa, organizată împreună cu Hario Europe şi sprijinită de Ambasada Japoniei la București.

Pentru o bună desfășurare a evenimentului și pentru confortul și siguranța tuturor participantilor, organizatorii transmit următoarele reguli de acces și informații utile.

PROGRAM: 

Vineri, 26 august, porțile se deschid de la ora 16:00, urmând ca prima zi să se încheie la ora 21:00. Sâmbătă programul este cuprins între 10:00 și 20:00, iar duminică între 10:00 și 20:00

Programul complet, precum și harta evenimentului pot fi consultate pe www.comic-con.ro.

BILETE:

În schimbul biletului, fiecare persoană va primi o brățară, iar ruperea sau pierderea ei va conduce la pierderea accesului.

Biletele de tip abonament vor fi preschimbate într-o brățară textilă care trebuie păstrată la mână în toate zilele evenimentului.

Biletele vor fi disponibile și la locație, în limita stocului, într-un punct de vanzare amplasat la intrarea în spațiul de eveniment.

Nu cumpărați bilete sau brățări de la distribuitori autorizați (inclusiv viagogo.com). Acestea nu vor fi valide pentru garantarea accesului. Revânzarea biletelor sau a brățărilor este strict ilegală.

ACCESUL COPIILOR:

Copiii sub 6 ani au acces gratuit numai dacă sunt însoțiți de un adult posesor de bilet. Un copil poate fi însoțit de un adult plătitor de bilet, iar doi copii de doi posesori de bilete.

ACCESUL CU ANIMALE:

Organizatorii sunt mari iubitori de animale, tocmai de aceea se gândesc la binele prietenilor noștri blănoși (agitația, zgomotul, aglomerația nu le fac bine). Așadar, accesul cu animale nu este permis, excepție făcând câinii însoțitori pentru persoanele cu dizabilități care sunt dresați special.

OBIECTE INTERZISE

Este interzis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle, deodorante sau obiecte inflamabile), băuturi alcoolice, conserve, artificii, spray-uri sau orice produs pe baza de aerosoli, arme, drone, obiecte contondente care pot răni persoane din jur, lasere, substanțe interzise. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

Totodată, pasionații de cosplay și nu numai care vor avea drept accesorii săbii, cuțite sau alte obiecte ascuțite trebuie să și le țină, în mod obligatoriu, în teacă sau într-un înveliș protector, astfel încât să nu pună în pericol alți participanți la eveniment sau chiar pe sine.

Armele care accesorizează costumațiile trebuie să fie replici de plastic. Armele de tip airsoft trebuie să NU conțină gaz sau baterie și trebuie ca gura țevii să fie acoperită.

Orice încălcare a acestor reguli stă sub incidența legilor statului român.

PRIM AJUTOR

În Pavilionul B2 va fi amplasat un punct de prim ajutor la care vă sfătuim să apelați în cazul în care aveți nevoie sau în cazul în care vedeți o altă persoană care se simte rău.

OBIECTE PIERDUTE

Organizatorii nu vor stoca și păzi obiecte personale pe durata evenimentului.

Obiectele pierdute, în cazul în care sunt găsite, trebuie duse la standul INFO POINT, acolo unde își vor aștepta revendicarea.

Dacă în termen de 2 zile nu sunt revendicate, atunci se vor posta fotografii cu acele obiecte pe pagina de Facebook a evenimentul din dorința de a-și găsi proprietarii de drept. In cazul in care nu sunt revendicate in 3 saptamani, acestea vor fi distruse sau reciclate.

REGULI DE CONDUITĂ PENTRU ZONA DE AUTOGRAFE ȘI FOTOGRAFII CU ACTORII:

Organizatorii îi îndeamnă pe posesorii de bilete de Photo Op (Poză) sau Autograph (Autograf) să fie prezenți la începutul sesiunii de autografe si poze.

Fotografiile cu actorii se fac numai în cadrul sesiunilor de Photo Op și numai pe bază de bilet. Vă rugăm să nu vă fotografiați la secțiunea de autografe.

Întregul set de reguli menite să asigure buna desfășurare a evenimentului se găsesc și la adresa – http://comic-con.ro/rules/

Facem apel la public să le citească și să le respecte pentru ca toată lumea să se bucure de o atmosferă frumoasa, lipsită de incidente.

METODE DE PLATĂ

Deşi încurajăm expozanţii să pună la dispoziția vizitatorilor și opțiunea plății cu cardul, nu putem garanta existenţa aparatelor POS. Prin urmare, recomandăm publicului să aibă în posesie şi bani cash. În incinta Romexpo nu există niciun aparat ATM, doar în vecinătate, la aproximativ 20 de minute distanta de mers pe jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.