Ascultă acest articol


Nu cred că există gamer să nu fi auzit de franciza Ubisoft, The Division, și dacă ați ratat surpriza, vă spunem noi că aceasta se mută de pe console și PC pe… MOBILE! Resurgence este numit noul third-person shooter RPG a cărei acțiune are loc într-un “massive urban open world” din lumea The Division!

Varianta pentru mobile (iOS și Android) ne readuce în New York în The Dark Zone în modurile PVP, Conflict, Skirmish & Domination sau în PvPvE, singur sau în echipă, într-o poveste în care trebuie să dobori inamici puternici, să-ți faci un echipament pe măsură și să-ți iei premiile binemeritate! Poți, bineînțeles să abordezi jocul și într-o campanie PVE, Solo sau Coop și să iei parte la prima divizie de agenți SHD (Strategic Homeland Division) într-o nouă perspectivă a evenimentelor din The Division 1 & 2.

Fiind incluse noțiuni RPG, vei putea face looting și să-ți gestionezi echipamentul, armele și muniția și să-ți personalizezi după cum dorești, personajul putând să alegi între 4 specializări, fiecare cu stil de gameplay aparte. Crești în nivel, deblochezi elemente noi și abilități, îți îmbunătățești echipamentul și armele și iei parte la o poveste intensă și plină de acțiune. De asemenea, controlul a fost adaptat pentru mobile.

Curioși fiind, l-am primit și noi în teste în beta fiind entuziasmați și de faptul că s-a dat drumul oficial la preînregistări, care aduc și premii unice.

Înainte de a trece la câteva vorbe despre testele noastre, trebuie știut în primul rând care sunt device-urile mobile pe care poți juca Resurgence. Deși nu sunt puse la vedere, există o listă cu terminalele compatibile cu iOS și Android, cu mențiunea că este posibil ca jocul să poată rula și pe device-uri mai vechi, pentru că dispune de setări care coboară anumite aspecte grafice la un nivel mai mic, crescând performanța.

Există, de asemenea și un sistem de recompensare care constă în Premium Credits cu care poți cumpăra din magazin fel de fel de echipamente și arme și există, să spunem un Cod de Conduită, pe care bunul simț spune să-l urmăm.

Testat pe un Samsung Galaxy S21 Ultra (și făcută o probă și pe un model mai vechi cu Android, respectiv o tabletă Samsung Galaxy S7+) după ce se descarcă jocul (aproximativ 2GB) urmează o perioadă de așteptare să se instaleze, iar după pornire este nevoie să mai fie descărcate date (se poate opta pentru a descărca doar ce e necesar, restul să se descarce când va fi nevoie). Apoi se face conectarea la servere și putem face câteva setări care contează pentru a obține performanță sau o calitate mai bună de joc. Implicit, e nevoie de o conexiune stabilă, de preferat Wi-Fi, căci pe 4G posibil să existe “sughițuri” și contează, de asemenea, și dimensiunile display-ului, luând în considerare că controlul este on-display. Există și posibilitatea controlului prin tastatură și mouse sau controller (noi am testat pe un Dual-Sense, respectiv pe un Razer Wolverine v.2 Chroma). Evident, varianta cu controller-ul este recomandată pentru a avea vizibilitate mare pe display, sau puteți proiecta imaginea pe un monitor/TV via cablu sau WiFi Display. În meniu există și un tab de Support care te duce pe o pagină oficială a jocului unde ai câteva răspunsuri la posibile întrebări și, teoretic, poți adresa și tu, dacă te lovești de vreo problemă.

La setările grafice am optat pentru rezoluția maximă a smartphone-ului și am ridicat toate elementele la maximum, pe parcursul gameplay-ului apărând la un moment dat o notificare că ceva nu e în regulă, însă am închis fereastra și totul a rulat foarte bine mai departe (se va putea vedea și în înregistrarea pe care am făcut-o, mai jos).

După ce am stabilit ce-și-cum-ul din setări, dăm drumul la joc și trebuie să ne alegem și să ne construim personajul. Avem de ales între femeie sau bărbat și ne setăm caracteristicile fizice și vestimentația cu accesoriile sale, preferate, apoi avem de ales între 4 specialități: Field Medic, Vanguard, Bulwark, Demolitionist – fiecare cu abilitățile specifice, reamintind că este vorba aici de primul val de agenți SHD (Strategic Homeland Division). Îi dăm un nume și după un cutscene în care suntem puși la punct cu situația dintr-un New York în plin război, aterizăm în Dark Zone și ne familiarizăm, din mers, printr-o serie de tutoriale, cu controlul, butoanele și tot ce trebuie de știut.

La control avem mai multe posibilități, sau mai bine zis combinații, pentru deplasare și foc, putând să alegem pe care ne place mai mult, iar din primele minute te obișnuiești relativ rapid cu acestea.

Complexitatea crește pe parcursul înaintării în joc, elementele RPG începând să se facă simțite aproape imediat. Cu ecranul plin de butoanele de control (cu stânga mergi și privești în jur, cu dreapta tragi cu arma sau folosești focuri secundare, alegi metoda de foc și te refaci la viață când e nevoie. Tot pe HUD ai și o mică hartă, posibilitatea să te apleci/ascunzi după obstacole și în cazul amelor de tip sniper, vei activa luneta pentru foc precis de la depărtare. Pe mijloc ai și un mic selector pentru arme unde poți pune doar câteva dintre care vei putea comuta în timpul jocului.

Observi că poți face loot și accesezi meniul din joc unde poți vedea nivelul personajului putând să aplici puncte la anumite caracteristici (DPS, Armour, Health) – puncte obținute în funcție de gameplay și avansul în joc, iar aici ai și “garderoba” și armele care pot fi îmbunătățite prin upgrade-uri.

Armele sunt multe la număr și vei recunoaște multe dintre ele, fiecare cu posibilități de upgrade sau de atașamente. Lor li se alătură forța de foc “aruncabilă”, mine și alte gadget-uri menite să aducă avantaje în atacurile din joc. După cum spunea, fiecare are câte o specializare, armele care se prestează acestora, având o putere de foc mai mare. Spre exemplu, noi am optat pentru Bulwark care e un Breacher și vine cu atributele și specializările sale specifice. La Specialisation Focus ai un fel de skill tree care se deblochează pe parcursul creșterii în nivel și care aduce abilități automate/defensive/ofensive despre care afli la tabul Attributes. La Combat Skills sunt trecute specializările în funcție de tipul de armă sau abilitate utilizată, iar la Agent’s Identity – e un fel de C.I. al personajului, care poate să facă parte dintr-un clan, dacă se dorește, pentru Multiplayer.

Grafic și audio mi se pare echilibrat. Arată bine, animațiile sunt drăguțe, la fel și efectele speciale, iar efectele sonore și muzica (ambientală) sunt acolo să completeze experiența de joc. După cum se poate vedea și în clip, totul a decurs smooth, m-am adaptat repede la control și gameplay-ul chiar este unul imersiv și plin de adrenalină, povestea fiind conturată și completată de acele cutscene-uri. Pe căștile Sony INZONE H9, respectiv Razer Kaira Pro, Resurgence “sună” foarte mișto, la fel și pe un sistem audio 2 + 1.

Testele au fost făcute pe un router cu conexiune de 1G, via Wi-Fi 6, la o distanță de aproximativ de 2 metri față de acesta, iar pe parcursul gameplay-ului terminalul nu s-a încins și nu au apărut sacadări, lipsă de conexiune și nu am observat bug-uri. Personal recomandăm utilizarea unui controller (via Bluetooth) și proiectarea pe un TV/monitor pentru o experiență cât mai plăcută. Evident, pentru o imersivitate cât mai bună, puteți folosi, în loc de difuzorul audio al terminalului, căști mai performante de gaming sau sistem audio (via Bluetooth).

Puteți face acum preînregistrările la Ubisoft Tom Clancy’s The Division Resurgence pentru versiunea de iOS sau Android urmând ca jocul să fie lansat în această toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.