Situația serviciilor de streaming video din România în Q2 2023

Per total în Q2 2023 s-a simțit o creștere generală a numărului de abonați ai serviciilor de streaming video înregistrându-se un progres constant în această privință de la apariția acestui tip de entertainment.

0
816

Conform JustWatch, pentru perioada celui de-al doilea sfert calendaristic al anului curent, gigantul serviciu de streaming Netflix deține coroana pe piața din România cu cote mai mari decât Prime Video și HBO Max combinate (34%). Între timp, HBO Max și Disney+ s-au luptat pentru locul 3, cu o diferență de 3% între cei doi jucători.

Principala evoluție pozitivă din ultimele trei luni este HBO Max, care a înregistrat o creștere de +1%. Pe de altă parte, Mubi și Filmbox+ se află pe partea perdant din spectru, înregistrând o scădere de -1% fiecare.

SkyShowtime, sosit de curând pe piața serviciilor de streaming video în România, încă nu a acaparat un procent stabil de la lansare pentru a figura în grafic, dar ne așteptăm să înceapă să-și facă simțită prezența. De asemenea, nici noua aplicație a postului franțuzesc de televiziune, TV5, care este disponibil și în România și există filme subtitrate în limba noastră, iar conținutul este gratuit, nu figurează în statistici. Pe de altă parte, nou sosit în România este și Hayu – un serviciu de streaming de conținut video bazat pe emisiuni de tip really show, nu a adunat clienți cât să intre în graficile actuale.

Între timp, serviciile românești de acest gen precum Voyo, Antena Play sau FocusSat – să enumerăm câteva, au în mare parte clienți care urmăresc posturile de televiziune PROTV, Antena, respectiv sunt abonați la cablu TV  FocuSat TV, nu sunt puse la socoteală.

Per total în Q2 2023 (01.04. – 30.06 2023) s-a simțit o creștere generală a numărului de abonați ai serviciilor de streaming video înregistrându-se un progres constant în această privință de la apariția acestui tip de entertainment, online-ul (internetul) fiind mai accesibil și mai la îndemână decât clasica televiziune prin cablu și conținutul media pe dispozitive fixe (DVD și/sau Blu-ray).

În prezent există două modalități de a te bucura de entertainment fie prin aceste tipuri de servicii de streaming video și audio, fie la cinematografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.