MEG 2: The Trench – Recenzie

"un roller-coaster de monștrii uriași puși pe distrugere"

0
1380
Ascultă acest articol


De această dată avem parte de 3 monștrii preistorici din adâncuri!”

Regizor: Ben Wheatley

Scenariu: Jon Hoeber, Erich Hoeber, Dean Georgaris

Gen: Aventură, Acțiune, Horror

Lansare: 04.08.2023

Durata: 1h 56m

Studio: Warner Bros.

Clasificare: AP-12

Distribuitor: Vertical Entertainment

Actori:

Jason Statham … Jonas Taylor
Cliff Curtis … James ‘Mac’ Mackreides
Shuya Sophia Cai … Meiying
Jing Wu … Jiuming Zhang
Meiying … Shuya Sophia Cai

Sinopsis:

Pregătește-te pentru adrenalina supremă în această vară în MEG 2: Confruntare în Adâncuri, o experiență la superlativ, plină de senzații tari, care duce blockbuster-ul din 2018 și acțiunea la noi înălțimi și adâncimi unde se ascund megalodoni mai mari decât știai că au existat! Scufundă-te în apele neexplorate cu Jason Statham și simbolul filmelor de acțiune Wu Jing, în timp ce conduc o echipă de cercetare îndrăzneață într-o scufundare în care explorează cele mai adânci zone ale oceanului. Călătoria lor se transformă într-un haos de neconceput când o operațiune de minerit le amenință misiunea și îi forțează într-o luptă pentru supraviețuire cu mize mari. Confruntați cu colosalii megalodoni și cu necruțătorii jefuitori ai mediului, eroii noștri trebuie să depășească din toate punctele de vedere pradătorii fără milă într-o cursă zguduitoare contracronometru.” – Vertical Entertainment

Recenzie:

Vertical Entertaiment ne aduce pe ecrane, în 3D, continuarea filmului The MEG din 2018, iar senzația a fost că e un film de ”hai sa mai facem un film ca avem star-ul si banii”. Da, într-adevăr au star-ul, pe Jason Statham, care își face treaba pentru care a fost plătit, adică să fie eroul zilei care ne salvează de megalodonii din adâncuri. Da, la plural, căci acum nu este unul, ci trei…

Filmul vine în format 3D, sau cel puțin așa l-am văzut noi, dar nu prea își mai simte prezența după un anumit moment. Acțiunea este OK, atât cât se poate, iar dialogurile, deși unele au partea comică în ele, sunt extrem de seci, multe părând a amatorism.

De data asta, așa cum spuneam, avem parte de 3 monștrii preistorici din adâncuri, iar echipele care vor să descopere secretele oceanului se avântă în acțiune. Previzibil, ca în toate filmele de acest gen, avem și personajele negative, parte chiar din interior, dar scenariul nu ne prezintă concret motivele din spatele acestora, ci doar ni pune pe ecran, doar ca să dea mai multă adrenalină primei părți a filmului, care durează aproximativ 2 ore… cam mult totuși.

Întreg oceanul este un adevărat mister, iar ăsta poate fi un mesaj subliminal, dar și faptul că într-un ecosistem întotdeauna va exista un prădător și mai mare decât altul, care va domina.

Ceilalți actori, poate cu excepția lui Jing Wu, care-i dă viață personajului Jiuming Zhang, par a fi acolo doar pentru a-l pune în valoare pe Statham, și chiar așa este.

La fel de previzibilă este și legătura cu filmul din 2018, prin intermediul micuței Meiying, jucată de Shuya Sophia Cai, fiica personajului principal, și nepoata lui Jiuming. În rest, timp de 2 ore aproximativ, avem un roller-coaster de monștrii uriași puși pe distrugere, câteva momente de glume, personaje negative nejustificate și cam ăsta este MEG 2: The Trench.

un roller-coaster de monștrii uriași puși pe distrugere

Deși MEG 2: The Trench ar putea părea un film echilibrat, nu este altceva decât o escapadă de weekend, dacă nu ai altceva de făcut, și ai chef să ieși cu prietenii. O concluzie ar fi că dacă ai prea mulți bani, totuși nu-i da pe film. O a doua concluzie, sau mai degrabă o întrebare (retorică), de ce mai-marii Hollywood-ului decid să facă continuări la un film, precum The MEG, care a fost OK (nota dată de Claudiu recenziei, consider că este pe merit) la momentul apariției, dar mult mai slabă? Logica ar fi ca o continuare să fie la fel, sau poate mai bună decât predecesorul. Din păcate, nu este cazul acestei continuări, și nu mare mi-ar fi mirarea să aflu că va mai veni și o a treia parte, iar numărul megalodonilor să crească exponențial (kudos francizei Sharknado).

Dar, cum gusturile nu se discută, nu pot decât să vă invit să mergeți să vedeți această peliculă și, ulterior, să vă formați o opinie personală, cu siguranță una subiectivă, ca de altfel și a subsemnatului. Vizionare plăcută și nu vă speriați prea tare de monștrii de pe ecran… sunt doar iluzia unui trecut preistoric, nimic mai mult.

La final o mică paranteză. La evenimentul cu presa, care a avut loc în seara zilei de 2 august, participanții la vizionare au fost însoțiți de copii cu vârste sub rating-ul permis la această peliculă (AP-12) care, citez, “conţin violenţa fizică, psihică şi de limbaj minimă ca durată, intensitate şi număr de scene, dar şi nuditate fără conotaţii sexuale.

MEG 2: The Trench din 4 august la cinema, distribuit în România de Vertical Entertainment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.