Replica 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 construită din piese LEGO Technic vine în România

0
643
Ascultă acest articol


Replica la scară 1:1 a modelului Lamborghini Sián FKP 37, construită în nici mai mult, nici mai puțin de 8.660 ore, se îndreaptă cu pași repezi către București și Cluj-Napoca. Mașina construită integral din piese LEGO® Technic™ va putea fi admirată între 26 și 30 noiembrie în Park Lake Shopping Center din București. Evenimentul oficial de lansare va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 12:00, cu surprize atât la fața locului (în Park Lake), cât și în magazinele certificate LEGO®. Replica LEGO va fi expusă și în Cluj Napoca, între 2 și 7 decembrie, în Vivo! Mall. Programul de vizitare în ambele orașe va fi 10:00-22:00.

Construcția este realizată din peste 400.000 de piese LEGO și cântărește 2,2 tone. 15 designeri, ingineri și constructori au lucrat cu peste 154 de tipuri de piese LEGO® Technic™ la această reproducere în detaliu a automobilului. De la exteriorul vopsit manual, printr-o tehnică revoluționară folosită pentru prima dată pe o replică în mărime naturală, chiar de către vopsitoria oficială a celor de la Automobili Lamborghini și până la farurile funcționale, redate în mod autentic. Și nu numai detaliile exterioare sunt spectaculoase. Habitaclul le oferă cunoscătorilor senzația că se află la volanul automobilului, și nu într-o construcție LEGO. Detaliile de pe bord, dar și volanul construit până la ultimul detaliu transpun „șoferul” într-un adevărat Lamborghini Sián FKP 37.

„Seturile LEGO Technic reprezintă vârful inovației în materie de jucării pentru copii și adulți deopotrivă, încă din 1977. Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese LEGO, autovehiculul preferat. În același spirit, Grupul LEGO a reușit să proiecteze, cu ajutorul echipelor extinse de ingineri și designeri, modele de mașini sport în mărime naturală, inclusiv acest Lamborghini Sián FKP 37’, care acum va putea fi admirat și în România”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria pentru Grupul LEGO. „Replica acestui model excepțional a bifat numeroase premiere și reușite, de la primele cărămizi hexagonale concepute special pentru a reda exteriorul în detaliu, până la iluminarea liniilor de design, pentru a pune în evidență curbele vizionare și forma organică a mașinii.”

Cuvântul „Sián” înseamnă „fulger” în dialectul bolognez. Pentru a marca acest lucru, maeștrii electricieni care au lucrat la replică s-au asigurat că ies în evidență până și cele mai discrete detalii. Pe lângă farurile din față (inspirate de litera epsilon din alfabetul grecesc) și cele hexagonale din spate, contururile spectaculoase ale mașinii sunt iluminate cu ajutorul unor leduri decorative, stilizate în forma unor fulgere. Și au fost create special elemente transparente și roșii pentru a fi complementare acestor detalii. Elementele care aduc un omagiu adevăratului model Lamborghini Sián nu se opresc aici: caroseria este realizată dintr-o matrice de peste 1.400 de piese heaxgonale. Pe de o parte, forma a fost aleasă pentru că reflectă designul cu șase laturi atât de important în limbajul de proiectare al Automobili Lamborghini. Și pe de alta, aceasta le-a permis inginerilor să experimenteze cu liniile construcției, pentru a se asigura că aceasta redă cât mai fidel emblematicul automobil italian.   

Și pentru fanii LEGO® Technic™, această replică este disponibilă și la scară 1:8, sub forma unui set ce poate fi construit acasă. Mai multe detalii despre replica în mărime naturală, dar și despre set se regăsesc pe pagina de Facebook a expoziției din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.