Interviu cu Sergiu Costache – Sf. Petru în „Băieții buni ajung în Rai” – EXCLUSIV

"Este un film pentru toate genurile, plin de emoție, căruia nu-i lipsește umorul, chiar dacă pe alocuri poate fi negru, un film care cu siguranță te va relaxa și care te va face să pleci cu o stare de bine după ce-l vei vedea!" - Sergiu Costache despre „Băieții buni ajung în Rai”

0
601
Ascultă acest articol


„Băieții buni ajung în Rai” explorează, într-o notă comică și romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul. Rolurile principale sunt interpretate de Bogdan Dumitrache („Poziția copilului”, „Sieranevada”, „Om câine”, „Pororoca”, „Heidi”,  „Din dragoste cu cele mai bune intenții”) și Cosmina Stratan (“Frere et Soeur”, “Shelley”, “Cobain”, “No One Gets Out Alive”, „Boss”, „După Dealuri”) –  doi foști colegi de liceu care se revăd, după moarte, pe o plajă pustie.

Șerban Pavlu (serialele „Clanul” și „Umbre”, lungmetraje precum „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, „Marocco”, „Charleston”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Toată lumea din familia noastră”, „Inimi cicatrizate”, „Monștri.”) și Sergiu Costache (serialele „Clanul” și „Umbre”, lungmetraje precum „Boss”, „La Gomera”, „Afacerea Est”, „Doing Money”, „Charleston”,„Cuscrii”) joacă două roluri speciale: Dumnezeu și Sfântul Petru. Distribuția acestui film este completată de actori precum “Magicianul” Marian Râlea, Aura Călărașu, Florentina Țilea, Liviu Pintileasa.

Filmul este realizat de o echipă de experimentați, apreciați și premiați profesioniști ai industriei de film din România.  Andrei Butică este directorul de imagine al filmului este, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru și de muzică Alin Zăbrăuțeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia și costumele.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca; producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Robert Fița.

Sergiu Costache e Sfântul Petru în „Băieții buni ajung în Rai”

După ce am vorbit cu producătorul „Băieții buni ajung în Rai”, Ioachim Stroe, l-am prins printre proiectele sale și l-am constrâns pentru un scurt interviu și pe Sergiu Costache care a răspuns la câteva întrebări în exclusivitate pentru MovieNews.ro:

MovieNews.ro: Cum a fost experiența de a-l juca pe Sf. Petru? Ce ți s-a părut interesant la modul în care a fost prezentat personajul în scenariu? Ce ai adăugat tu?

Sergiu Costache: O experiență inedită având în vedere că până în acel moment interpretasem roluri total diferite față de ce a însemnat Sfântul Petru. Interesant a fost faptul că acest personaj mi-a fost prezentat diferit față de cum mi-l imaginasem. Aproape că-l vedeam mergând cu Biblia în mână și țînând predici bisericești, însă Radu (n.a. Radu Potcoavă – regizorul) mi-a propus un personaj simplu, un om care a avut neșansa de a muri la o vârstă fragedă și care se ocupă de acomodarea mai rapidă în purgatoriu a celor ce trec în neființă, fără a avea puteri magice. Nu a fost nevoie să vin cu vreo informație suplimentară despre rol, având în vedere că a fost foarte bine scris, iar Radu a știut să mă ghideze la fel de bine in construcția personajului.

Cum ai reușit să faci așa un personaj important din religie să fie atât de abordabil? Sf. Petru are de obicei rolul de portarul Raiului (și în unele interpretări este și prima persoană care îi judecă pe răposați), dar în film rolul său este unul deosebit ce pare a ajuta sufletele să treacă dincolo de porțile aurii.

M-a ajutat foarte mult viziunea regizorului asupra acestui personaj. A eliminat tot ce înseamnă partea spirituală a acestuia și mi-a propus un personaj simplu, un pământean, un om că oricare altul, care nu are neapărat legătură cu istoria Sfântului Petru. Sarcinile celor două personaje se pot asemăna pe alocuri, însă există diferențe între personajul interpretat de mine și cel pe care-l știm noi. Așa cum ai spus și tu, el este acolo pentru a îi ajută pe ceilalți să se acomodeze mai ușor la nouă viață pe care o vor avea, în niciun caz să-i judece. Este o versiune proprie și originală a unui “Petru” mult mai apropiat de noi, care sper că va trezi atât empatia cât și simpatia privitorilor.

Cum a fost să lucrezi din nou cu Radu Potcoavă? Ai avut parte de surprize la care nu te așteptai? Ești obișnuit cu stilul său?

A fost din nou o plăcere să ne reîntâlnim pe set. Pe Radu îl știu de foarte mult timp, de pe vremea în care încă eram pe băncile facultății, iar profesionalismul sau a rămas același. Este mereu atent cu colegii, știe cum abordeze și să gestioneze problemele apărute pe set, are un stil elegant de a-și ajută actorii să treacă peste anumite blocaje care pot interveni și este foarte bine pregătit din toate punctele de vedere. Îmi place să lucrez cu asemenea oameni care pot conduce o echipa cu calm și răbdare. Pentru mine asta înseamnă putere și lider în adevăratul sens al cuvântului.

Care este mesajul cu care ți-ai dori să plece lumea din cinematografe după ce vede filmul?

Nu știu dacă-mi doresc neapărat să plece cu un mesaj. Nu este un film care urmărește acest lucru. Este un film care abordează mai multe teme, de la viață de dincolo până la iubire sau consecințele pe care le pot avea deciziile pe care le luăm, iar oamenii ar trebui să vină fără prejudecata faptului că dorim să schimbăm percepția asupra lucrurilor pe care le întâlnim după ce vom muri. Este un film pentru toate genurile, plin de emoție, căruia nu-i lipsește umorul, chiar dacă pe alocuri poate fi negru, un film care cu siguranță te va relaxa și care te va face să pleci cu o stare de bine după ce-l vei vedea!

Poți să ne povestești ce te-a impresionat la acest proiect?

Ideea originală a scenariului. Tema pe care a abordat-o Radu, o temă mai puțîn întâlnită în peliculele românești și nu numai. Și nu în ultimul rând, personajul pe care l-am primit. A fost o adevărată provocare! Cu toții am auzit povești despre viață de apoi, însă nimeni nu a reușit să demonstreze cu adevărat ce se întâmplă acolo. Așadar suntem liberi să credem orice despre această lume și ne-o imaginăm așa cum ne-o dorim. Sky is the limit! Așa am făcut și noi și sunt sigur că vor fi foarte multe persoane care vor aprecia versiunea prezentată in acest film.

Cum a fost să lucrezi (din nou) cu unii din colegii tăi actori? Este vreo întâmplare amuzantă de pe platouri pe care ai dori să o împărtășești cu noi?

Bogdan Dumitrache a fost o supriză palcută. Este un actor generos, atent cu partenerul și profesionist din toate punctele de vedere. Nu mai lucrasem cu el până atunci și sper să nu fie ultimul proiect la care vom lucra. Cu ceilalți am colaborat și la alte proiecte, este întotdeauna o plăcere să ne revedem, iar asta a ajutat la crearea unei bune atmosfere pe set, propice pentru filmarea unei asemenea pelicule. Faptul că am petrecut mai mult de două săptămâni în același loc, pe aceeași plajă și-n aceeași formulă, a dus la nașterea multor momente amuzante, mai ales după terminarea zilei de filmare, când eram cu toții relaxați după o zi grea de muncă.

Despre „Băieții buni ajung în Rai” am scris și noi aici, iar filmul a sosit din 22 martie în cinematografe fiind produs de Wearebasca și distribuit în România de Forum Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.