IGN x ID@Xbox au prezentat jocuri noi

0
388
Ascultă acest articol


A doua ediție a showcase-ului IGN x ID@Xbox a avut loc pe 29 aprilie 2024. În cadrul prezentării au fost anunțate multe jocuri, de la shooter-e bullet hell la roguelite-uri, jocuri open-world ce pot fi parcurse cu mai mulți jucători sau chiar un simulator unde administrezi o agenție de mascote, show-ul făcut de către cei de la Xbox în colaborare cu IGN are câte ceva pentru fiecare tip de jucător. Toate jocurile prezentate vor fi lansate pe Xbox Series X|S, Xbox One și Windows PC.

Jocurile care au fost prezentate în cadrul showcase-ului sunt următoarele:

 • 33 Immortals (va fi disponibil și pe Game Pass)

Dezvoltat de către Thunder Lotus, 33 Immortals este un joc de acțiune-roguelike cooperativ ce poate fi jucat de 33 de persoane consecutiv. Intră în rolul un suflet condamnat și luptă împotriva Judecății Finale. Aruncă-te în bătălii epice și cooperaează cu alți 32 de jucători, prin sistemul „pick-up and raid”. Lucrează cu aliații tăi pentru a supraviețui împotriva hoardelor de monștri și a șefilor masivi și provocatori. Extindeți-vă arsenalul și echipați-vă cu relicve puternice pentru a deveni mai buni. Înfruntă mânia lui Dumnezeu într-o luptă pentru viața de apoi.

 • All you need is help (va fi disponibil și pe Game Pass)

Dezvoltat de Q-Games Ltd., All you need is help a fost prezentat printr-un trailer drăguț. Intră într-un joc puzzle multiplayer cooperativ excentric, în care creaturi adorabile și pufoase în formă de cub colaborează pentru a-și atinge obiectivele. Aceste creaturi se îmbrâncesc una împotriva celeilalte pentru rezolva puzzleuri. Atunci când aveți probleme, strigați „HELP!” și prietenii vă vor veni cu siguranță în ajutor!

În timp ce vă ciocniți și vă sprijiniți reciproc, transformați-vă prieteniile în forme de haioase! Acest joc cooperativ multiplayer inovator introduce o experiență de joc unică!

 • Astor: Blade of the Monolith

Dezvoltat de C2 Games Studio și distribuit de către Versus Evil și tinyBuild, Astor: Blade of the Monolith este un joc ce îți permite să treci prin hoarde de inamici cu furie și stil. Acesta este un joc de acțiune-RPG cu un ritm alert. Joacă în rolul lui Astor, un tânăr războinic hotărât să dezvăluie secretele dispariției neașteptate a creatorilor săi. Învață atacuri, abilități și diferite combinații, deblochează puteri magice și colecționează arme legendare în timp ce zdrobești dușmanii ce-ți ies în cale. Găsește-ți drumul spre Monolit, o structură antică ce deține o putere imensă, și înfruntă sursa răului ce a cuprins planeta. Te vei alătura lui Astor în călătoria sa pentru a deveni salvatorul planetei?

 • Centum

Centum este un joc de aventură cu un fir narativ pe care nu te poți baza. La început, pare a fi o aventură point-and-click. Ești un prizonier într-o celulă și ai 100 de zile la dispoziție pentru a evada. Dar oare acesta este adevăratul scop? Centum se joacă cu mintea ta și te păcălește să crezi că joci un alt joc. Prin interacțiuni surprinzătoare, povestiri suprarealiste și o artă pixelată impresionantă, această experiență neașteptată te va purta într-o călătorie prin țara oglinzilor, ce te va face să îți pierzi mințile și te va încarcă emoțional, pentru a-ți arăta o altă față a realității cunoscută. Jocul este dezvoltat de către Hack the Publisher și distribuit de Serenity Forge.

 • Commandos: Origins (va fi disponibil și pe Game Pass)

O reinterpretare a francizei faimoase „Commandos”, revizitați linia întâi a celui de-al Doilea Război Mondial și experimentați povestea formării unității de elită din jocurile originale. Din deșerturile arzătoare ale Africii până la fiordurile înghețate ale Scandinaviei, fă cunoștință cu cei 6 membri ai echipei tale și folosește abilitățile lor unice pentru a îndeplini cele mai solicitante misiuni.

Urmăriți începuturile umile ale unității Commandos când aceasta începe să se formeze și experimentați jocul tactic care a făcut seria atât de iubită.

Commandos: Origins este dezvoltat de către Claymore Game Studios și distribuit de Kalupso Media.

 • Dungeons of Hinterberg (va fi disponibil și pe Game Pass)

Dezoltat de Microbird Games și distribuit de Curve Games, Dungeons of Hinterberg a devenit rapid unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului 2024!

Bine ați venit în Hinterberg, un nou punct de atracție turistică a Alpilor austrieci! În rolul Luisei, vei face snowboard pe ghețari, te vei plimba cu tiroliana prin pădure, vei escalada un munte măreț sau vei bea o cafea pe malul lacului în timp ce îți cauți următoarea temniță.

Înfruntarea temnițelor necesită mai mult decât un echipament sportiv de ultimă generație și o sabie bună. Temnițele din Hinterberg sunt pline de puzzle-uri care te vor surprinde și te vor provoca. Folosește-ți capul, abilitățile magice și toate trucurile pentru a deveni un Maestru Vânător!

 • Fera: The Sundered Tribes (disponibil doar pe PC)

Fera: The Sundered Tribes este un survival RPG cu sistem de crafting cooperativ, care îmbină vânătoarea de monștri și mecanica de simulare a coloniilor cu explorarea și traversarea aeriană. Acesta a fost dezvoltat de Massive Damage Games.

Într-o lume post-apocaliptică unică, cu magie sălbatică și secrete antice, ești singurul vânător care a doborât unul dintre mastodonții invazivi care terorizează ținutul. Tribul tău te-a ales ca lider, așa că urmează-ți destinul pentru a recupera aceste meleaguri devastate de magie.

 • Hangry

În jocul celor de la Game Pill veți explora galaxia și descoperi noi forme de viață. Intră în rolul lui Hangry, un mercenar bestie cu o foame insațiabilă care vânează monștrii înfricoșători într-un RPG de tip snack n’ slash. Traversează păduri pline de grătare și peșteri acoperite cu bomboane pentru a găsi ingrediente pentru Goutra, bucătarul șef al unui restaurant extraterestru.

Scopul tău este să găsești cele mai bune bucăți pentru Goutra și să urci clasament pentru a deveni cel mai bun vânător al planetei. Dar, atenție, trebuie să rezistați tentației de a mânca marfa.

 • Humanity

Creat de tha ltd., Enhance și distribuit de Enhance, Humanity este  un amestec unic de puzzleuri și actionplatforming. Jocul pune soarta întregii omeniri în mâinile tale. Sau mai bine zis, în labele tale. Am menționat că ești un câine, nu?

Deveniți un Shiba Inu și ajutați reconstrucția omenirii în acest  joc aclamat de acțiune și puzzle. Dă comenzi pentru a ghida o mare de oameni fără minte spre diferite obiective prin 90 de nivele, fiecare mai greu ca cel precendent, create manual pentru modul de poveste. Apoi, alege din mii de puzzle-uri create de utilizatori care extind amploarea mecanicii sau proiectează-ți propriul puzzle și împărtășește-l cu comunitatea.

 • Jackbox Naughty Pack

Jackbox Naughty Pack este un pachet intim de trei jocuri care cu siguranță te vor face să râzi, și poate chiar să transpiri puțin! Acest titlu va fi lansat pe Xbox One și Xbox Series X|S în cursul acestui an, iar jocurile individuale vor fi dezvăluite mai târziu în această vară. Acesta va fi primul joc cu rating M (Mature 17+) de la Jackbox, plin de surprize picante și poate chiar de fețe cunoscute!

 • Keylocker

Creat de Moonana Games și distribuit de Serenity Forge, Keylocker este un JRPG bizar și plin de culoare, bazat pe ritmuri și pe ture. Joacă în rolul cântărețului și compozitorului BOBO și doboară un regim despotic care a scos în afara legii orice sunet. Alimentează-ți mișcările cu puterea electrică a muzicii, folosind mecanici preluate din jocurile de ritm! Luptă-te cu autoritățile, deblochează secretele lui Saturn, cântă în concerte propri  și intră în rețea pentru a pune capăt acestui sistem corupt. Inspirat de farmecul și hazul seriei Mario & Luigi RPG, și îmbinat cu mecanica și profunzimea poveștii din Chrono Trigger, Keylocker te va da pe spate.

 • Lost Records: Bloom & Rage

Vestitul studio din spatele unora din cele mai complexe jocuri din punct de vedere narativ și-a anunțat noul său joc Lost Records: Bloom & Rage. Acesta este un joc de aventură narativ care se desfășoară în orașul fictiv Velvet Cove în vara anului 1995. Patru prietene de liceu – Swann, Nora, Autumn și Kat – își petrec vara împreună petrecând, cântând și devenind cei mai buni prieteni… până când ceva schimbă traiectoria vieții tuturor. După 27 de ani, ele se reunesc pentru a confrunta secretele întunecate care leau făcut promită nu vor mai vorbi niciodată despre acea vară fatidică.

 • Promise Mascot Agency

Această creație bizară de la Kaizen Game Works îți va permite să explorezi orașul blestemat Kaso-Machi! Recrutează și antrenează o varietate de mascote! Ajută-i cu muncile pentru a evita dezastrul! Rezolvă misterul exilului tău din clanul yakuza! Ajut-o pe Pinky să treacă peste problemele sale de furie! Îmbunătățește-ți camionul drăguț cu opțiuni extra precum turbo și aripi! Trage cu Pinky ca o rachetă ciudată! Transformă Promise Mascot Agency în agenția numărul unu din Japonia! Hai, hai, Michi și Pinky!

 • Stampede Racing Royale

Stampede: Racing Royale este un joc de karting online palpitant în 60 de jucători, de tip battle royale, dezvoltat de Sumo Legion și distribuit de Secret Mode Limited. Înfruntă lumea în curse, bătălii și multe altele pentru a evita eliminarea. Cucerește coroana și câștigă recompense incredibile. Descoperă hărți detaliate, peste 400 de elemente de personalizare și multe altele!

Nu ratați șansa de a intra direct în poziția întâi, când Stampede: Racing Royale intră cu viteză în Game Preview pe Xbox Series X|S în vară (2024). Aveți ceea ce vă trebuie pentru a ajunge în fruntea turmei?

 • Sulfur

Sulfur combină mecanica FPS-urilor cu elemente de RPG și roguelite. Este un extraction shooter roguelike „hardcore” de single player, cu arme modificabile și fermecătoare. Bine ați venit la o aventură modernă de tip old-school: Învingeți inamicii, găsiți comori, îmbunătățiți armele, valorificați puterile. Du-te mai departe, găsește răspunsuri, și termină povestea!

 • Tails of Iron 2: Whiskers of Winter

Pornește într-un regat vast, devastat de zăpadă, în Tails of Iron 2: Whiskers of Winter, continuarea jocului action-RPG aclamat de critici, dezvoltat de Odd Bug Studio și distribuit de United Label. Un rău vechi și de nedescris și-a refăcut apariția în Nord cu aripi negre ca moartea, colți ascuțiți ca pumnalele și o sete de sânge rivalizată doar de dorința lor arzătoare de răzbunare.

În rolul lui Arlo, moștenitorul lui Nobilului din Wastes, călătorește prin ținuturile vaste și devastate de zăpadă ale Nordului într-o misiune epică pentru a învinge Aripile Întunecate o dată pentru totdeauna. Vânează bestii uriașe, unește clanuri disparate, îmbunătățeșteți domeniul și descoperă un secret teribil...

 • Time & Galaxy

Întâlnește peste 100 de extratereștri ciudați  în Times & Galaxy, o aventură jurnalistică spațială care va apărea pe Xbox în iunie 2024! Times & Galaxy este un joc amuzant și sincer despre extratereștrii și poveștile din viața de zi cu zi. Într-un sistem solar plin de ființe ciudate, de la șopârle spațiale la oameni gelatină, vei intra în pielea unui nou stagiar robot talentat pentru cel mai de încredere holojurnal al sistemului, Times & Galaxy.

Scopul tău? Să dovedești că roboții pot face reportaje, să cunoști o grămadă de extratereștrii și poate să primești slujba la finalul perioadei de stagiu. Mult noroc!

 • Vampire Survivor Laborratory Update (disponibil și pe Game Pass)

Noua actualizare Laborratory din Vampire Survivors îți va pune la încercare abilitățile de supraviețuire cu două personaje noi, două etape noi, două arme noi, o evoluție nouă și o pasivă nouă. Cel mai important, vor exista 6 noi achievements!

Pe lângă acestea, Xbox a colaborat și cu Gamera Games pentru a anunța 5 jocuri:

 • The Rewinder

The Rewinder este dezvoltat de Misty Mountain Studios și este disponibil pe Game Pass. Folosind stilul pixel art pentru a evoca picturi antice chineze, acest joc 2D de aventură cu puzzle-uri  te face să preiei rolul lui Yun, o persoană care are abilitatea de a intra în memoria oamenilor și de a le influența acțiunile. Călătorind într-un sat, vei putea să dezlegi misterele a ceea ce s-a întâmplat acolo și să descoperi o poveste inspirată din mitologia chineză.

 • Firework (disponibil doar pe PC și PC Game Pass)

Firework este un joc de puzzle horror. Un incendiu accidental la o înmormântare forțează poliția să investigheze din nou un caz îngrozitor ce fusese „rezolvat”. Intră în rolul unui ofițer de poliție începător care se alătură cazului din întâmplare și descoperă că această crimă este mai oribilă decât s-ar fi putut aștepta.

 • Depersonalization (disponibil doar pe PC și PC Game Pass)

Depersonalization este un RPG cu mai multiple finaluri, care îți permite să modelezi lumea după bunul plac și care a fost creat de dezvoltatorul MeowNature. Jucătorii pot crea o varietate de personaje, fiecare cu propria personalitate, oferind explorarea, investigarea și raționamentul deductiv ca mijloace pentru a ajunge la finalul poveștii la care contribuiți.

 • Keplerth (disponibil doar pe PC și PC Game Pass)

Un RPG 2D sandbox dezvoltat de TARO, Keplerth îți permite să te confrunți cu amenințările unei planete extraterestre periculoase, fie singur, fie cu prietenii. Oferind o lume deschisă cu o variație aproape infinită la fiecare cursă, vei putea să te lupți, să cultivi, să meșterești și chiar să modifici genele propriilor tale personaje pentru a supraviețui.

 • Volcano Princess

În acest simulator fantasy de educație parentală creat de dezvoltatorul Egg Hunter, vei avea sarcina de a-ți crește fiica, iar acțiunile tale nu vor afecta doar viitorul ei, ci și al unui întreg regat. Cu mai multe alegeri și finaluri, veți putea să o ajutați să învețe, să se antreneze și să se împrietenească cu alții, afectând în cele din urmă modul în care povestea se desfășoară ca urmare a deciziilor luate.

Marea surpriză din showcase a fost că o selecție din jocurile prezentate în Triple I Initiative vor fi disponibile și pe consola celor de la Microsoft. Acestea sunt:

 • Cat Quest III
 • Death Must Die
 • Flintlock: The Siege of Dawn
 • Kill Knight
 • Let’s School
 • Never Alone 2
 • Shadow of Doubt
 • Wizards of Legend 2

De asemenea, următoarele jocuri sunt deja disponibile pe Xbox:

 • Broken Roads
 • Brotato: Abyssal Terrors DLC
 • Dyson Sphere Program: Rise of the Dark Fog Stage II Update (doar pe PC Game Pass)
 • My Time at Sandrock
 • Palworld: Arena Update (Toamnă 2024)
 • Ravenswatch: Fall of Avalon Update
 • Risk of Rain 2: Devotion Update
 • Vampire Survirors: Operation Guns DLC (9 mai 2024)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.