Mozilla Firefox adaugă suport pentru NVIDIA RTX Video alimentat de AI

0
161
Ascultă acest articol


Accesarea conținutului video online la înaltă calitate, fie că este prin media player sau serviciu de streaming este ceva normal în era digitală. RTX Video de la NVIDIA folosește inteligența artificială pentru a îmbunătăți automat conținutul video cu un singur click, fiind integrat în fundal, fără întreruperi.

Astăzi, Mozilla Firefox, popularul browser web open-source este cel mai recent care încorporează tehnologia NVIDIA RTX Video alimentată de AI. Clipurile video redate pe PC-uri și stații de lucru NVIDIA GeForce RTX și RTX sunt mai clare și mai detaliate fără a fi necesară o rezoluție mai mare.

Iar AI Decoded din săptămâna aceasta exlică cum funcționează toate acestea, printre care și cele două componente din care RTX Video este compus:

  • RTX Video Super Resolution face upscaling videoclipurilor la rezoluție scăzută pentru o imagine mai clară. Acesta funcționează prin analizarea clipului la rezoluție mai mica și prin utilizarea deep learning pentru a prezice cum ar trebui să arate varianta la rezoluție mai mare. Apoi algoritmul combină această imagine prezisă cu o variantă upscaled traditional pentru a elimina artefactele de compresie și a face varianta finală mai clară.
  • RTX Video HDR analizează conținut video SDR prin rețele neurale AI pentru a adăuga informații HDR10, îmbunătățind vizibilitatea și detaliile.

Pentru că 90% dintre conținutul video online este 1080p sau mai jos și SDR, când activezi NVIDIA RTX Video este ca și cum ai apăsa pe butonul de „remasterizare” pentru aproape tot conținutul pe care utilizatorii îl urmăresc zilnic.

Firefox se alătură browserelor bazate pe Chromium, printre care Google Chrome și Microsoft Edge în lista cu suport pentru RTX Video. RTX Video Super Resolution este de asemenea disponibil și în programe populare de redare video, precum VLC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.