Mai sunt doar trei zile până când Shrek ajunge în România

0
142
Ascultă acest articol


Muzică, dans, umor, distracție, emoție la cote înalte, dar și o doză sănătoasă de reflecție interioară, toate acestea sunt ingredientele spectacolului Shrek, cel mai așteptat musical al anului în România. Pus în scenă pentru prima oară pe Broadway la New York, Shrek are premiera în România pe 8 și 9 iunie pe scena Sălii Palatului din Capitală. Din distribuție fac parte artiștii Horia Brenciu și Dan Helciug, care vor intepreta rolul lui Shrek, alături de Oana Laura Gabriela și Bianca Purcărea în rolul Fionei, Adrian Nour (Măgărușul), Julie Mayaya (Dragonița), Andrei Petre și Ernest Fazekaș (Lord Farquuad). Spectacolul este produs de Opera Națională București și Musicals.ro, aceeași echipa din spatele altor producții de succes precum “Fantoma de la Operă”, “Mamma Mia” și “My Fair Lady”.

În personajul Shrek se oglindesc milioane de adolescenți, tineri, adulți, care sunt excluși de societate

Plasat într-o lume mitică din vremuri demult apuse, Shrek Musicalul spune povestea unui căpcăun uriaș și verde, care, după ce a fost batjocorit și temut întreaga lui viață de orice și oricine i-a trecut prin cale, se retrage într-o mlaștină ca să își trăiască viața găsind bucurie în izolare. Destinul lui se schimbă pe măsură ce factori externi îl determină să iasă din zona de confort, să evolueze și, în final, să înceapă să înțeleagă mai bine valoarea prieteniei și a iubirii.

Vă așteptăm la spectacolele noastre pentru că veți avea parte de o experiență extraordinară. Shrek Musicalul este o terapie plină de umor veritabil și emoții, o terapie pusă pe note muzicale vibrante. În personajul Shrek se oglindesc milioane de adolescenți, tineri, adulți, care sunt excluși de societate sau care se autoexclud, doar pentru simplul fapt că sunt diferiți de majoritatea. Shrek este dovada vie a faptului că a fi diferit presupune de fapt o invitație de a te urca pe scenă sub luminile rampei ca să îți spui povestea ta minunată întregii lumi. Toți avem un mic Shrek ascuns în buzunarele noastre, a declarat Dan Helciug.

Shrek Musicalul, un spectacol despre prietenie și despre diferența dintre aparență și esență

Shrek Musicalul va avea parte de scenografii dinamice, costume elaborate, coregrafii cu personalitate, efecte de scenă, lumini și video care vor da spectacolului un aer actual, dar și o estetică relevantă lumii digitale a secolului nostru. Shrek este un spectacol destinat întregii familii, care vă va amuza, vă va surprinde, dar în același timp care invită la introspecție și explorarea propriilor emoții. Este un spectacol despre prietenie și despre diferența dintre aparență și esență, o metaforă a transformărilor prin care trece umanitatea, practic o nouă reafirmare a poveștilor copilăriei noastre.

Filmul Shrek a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film animat

Filmul Shrek i-a avut în distribuție pe cunoscuții actori americani Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz și John Lithgow, pelicula fiind prezentată la Festivalul de Film de la Cannes din 2001, unde a concurat pentru Palme d’Or, făcându-l primul film de animație, după Peter Pan din 1953, selectat în competiția cinematografică. Filmul a fost lansat de DreamWorks Pictures în cinematografele în Statele Unite pe 18 mai 2001 și a încasat peste 492 de milioane de dolari în întreaga lume, devenind al patrulea film cu cele mai mari încasări din 2001.  Filmul a fost lăudat la scară largă de critici pentru animație, voce, coloana sonoră, scenariu și umor. Shrek a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat și a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film animat. De asemenea a mai obținut șase nominalizări la Academia Britanică de Arte de Film și Televiziune (BAFTA), câștigând pentru cel mai bun scenariu adaptat .

Ulterior au fost lansate alte trei filme: Shrek 2 (2004), Shrek al treilea (2007) și Shrek Forever After (2010), împreună cu două filme spin-off:  Puss in Boots (2011) și Puss in Boots: The Last Wish ( 2022). De asemenea Shrek este considerat unul dintre cele mai influente filme de animație ale anilor 2000 și unul dintre cele mai importante filme de animație realizate vreodată. Biblioteca Congresului SUA a selectat Shrek pentru a fi arhivat în Registrul Național de Film în 2020,  devenind astfel primul film de animație din secolul 21 care a fost inclus în această listă. Pe lângă faptul că a fost un succes incredibil de box office, Shrek a primit și aprecierea criticilor, 88% din cele 211 recenzii ale filmului de pe faimosul Rotten Tomatoes, fiind pozitive.

Shrek va avea o durată de trei ore, cu pauză, având la bază filmul animat cu același nume produs de DreamWorks Animation și cartea lui William Steig. Musicalul Shrek a fost produs inițial pe Broadway de DreamWorks Theatricals și Neal Stree Productions. Vârsta minimă recomandată este de opt ani. Biletele la spectacol sunt puse în vânzare în rețeaua IaBilet.ro, Bilet.ro și site-ul Operei Naționale București, și pornesc de la 260 lei.

Regia: Răzvan Ioan Dincă
Muzică: Jeanine Tesori
Libret: David Lindsay-Abaire
Dirijor: Daniel Jinga
Scenograf decor și costume: Gary McCann
Coregraf: Violeta Dincă
Regizor secund: Raluca Popa
Coregraf secund: Florin Tănase
Traducerea și adaptarea: Ernest Fazekas
Lighting designer: Daniel Klinger
Video designer: Vali Chincișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.