J. Edgar – Leonardo DiCaprio devine J. Edgar

0
751
Ascultă acest articol


Un obișnuit al filmelor de Oscar, Leonardo DiCaprio revine pe marile ecrane din România într-un rol fascinant, în care îl portretizează pe fondatorul FBI, J. Edgar Hoover, unul dintre cei mai puternici oameni din istoria SUA. O producție Warner Bros. Pictures, filmul J. Edgar va putea fi vizionat în premieră în cinematografele din România din 20 ianuarie.

Referitor la rolul complex pe care și l-a asumat în acest proiect, Leonardo DiCaprio a declarat:

,,Pentru mine a fost extrem de educativ, a fost ca un curs despre viața lui J. Edgar Hoover. Însă, partea cea mai interesantă nu a fost aceea de a mă documenta și a întelege istoria, ci de a descifra motivația acestui om fascinant.  Portretul făcut de Dustin Lance Black este absolut remarcabil, extrem de complex și interesant. Mi-a plăcut la nebunie documentarea pe care a facut-o și abordarea sa. Nimeni nu poate să conteste faptul că J. Edgar a fost un adevărat patriot, dar, în același timp, metodele sale lăsau de dorit.”

De-a lungul vieții sale, J. Edgar Hoover avea să devină cel mai puternic om din culisele scenei politice a Statelor Unite ale Americii. În calitate de șef al FBI-ului, timp de aproape 50 de ani, nimic nu i-a stat în cale, pentru a-și proteja țara. Rezistând schimbării a 8 președinți și desfășurării a 3 războaie, Hoover a luptat cu disperare pentru prevenirea pericolelor care îi vizau țara, luând atitudine chiar și în fața falselor amenintări. Cu toate că metodele lui erau pe cât de nemiloase, pe atât de eroice, Hoover își găsea de fapt plăcerea în stârnirea admirației celor din jurul său. Un om care știa să prețuiască secretele, în special pe cele ale altora, Hoover nu s-a temut niciodată să folosească informațiile pe care le avea, chiar împotriva conducătorilor țării. Înțelegând că informația înseamnă putere și că frica poate genera multiple oportunitați, șeful FBI-ului a recurs la această strategie pentru a obține o influență fără precedent și o reputație formidabilă, aproape de neatins.

Regizat de laureatul Premiilor Oscar, Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Unforgiven), J. Edgar are la bază piesa de teatru scrisă de Dustin Lance Black, de asemenea câștigător al Premiilor Oscar pentru filmul Milk.

Leonardo DiCaprio, actorul nominalizat la Premiile Oscar pentru rolurile din Inception și The Aviator, are rolul principal în J. Edgar, alaturi de Naomi Watts (nominalizata la Premiul Oscar pentru 21 Grams) in rolul lui Helen Gandy – secretara de incredere a lui Hoover; Armie Hammer (The Social Network) este protejatul lui Hoover – Clyde Tolson; Josh Lucas (The Lincoln Lawyer) îl interpretează pe celebrul aviator Charles Lindbergh, al cărui fiu este răpit, rezolvarea cazului schimbând profilul public al FBI-ului și câștigătoarea Premiului Oscar, Judi Dench (Shakespeare in Love), în rolul mamei protectoare a lui Hoover, Annie Hoover.

Filmul J. Edgar este produs de Clint Eastwood, laureatul Premiului Oscar, Brian Grazer (A Beautiful Mind, Frost/ Nixon) și Robert Lorenz (nominalizat la Oscar pentru Letters from Iwo Jima, Mystic River), cu Tim Moore și Erica Huggins în rol de producători executivi. În spatele camerelor de filmare, Eastwood a făcut echipă din nou cu colaboratorii săi fideli, directorul de imagine Tom Stern, scenograful James J. Murajami, editorii Joel Cox și Gary D. Roach și designerul de costume Deborah Hopper. Clint Eastwood este de asemenea și compozitorul coloanei sonore a filmului.

O prezentare Warner Bros. Pictures, J. Edgar a fost produs sub emblemele Imagine Entertainment și Malpaso. Filmul este distribuit pe piața internațională de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros Entertaiment.

Leonardo DiCaprio spune povestea reală a vieții publice, dar și personale a unui om pe cât de puternic, pe atât de controversat, în J. Edgar din 20 ianuarie în cinematografele: Hollywood Multiplex (București și Oradea), Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex – Băneasa și alte cinematografe. O producție Warner Bros. Pictures, distribuită în România de MediaPro Distribution.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.