Alb-Negru – Speed

0
1688
Ascultă acest articol


În filmul Speed – Cursă infernală ne este prezentată o situație cu adevărat la limita supraviețuiri.

 În acest film polițiștii Jack Traven și Harry Temple au misiunea de a salva un grup de ostatici dintr-un lift în care Howard Payne a pus o bombă și amenințând că îi aruncă în aer dacă nu primește câți bani își dorește. După ce reușesc să salveze ostaticii, Payne scăpa fără nici un $ în buzunar. Ca să se răzbune pe cei doi polițiști Payne pune o bombă într-un autobuz și dacă respectivul autobuz nu menține viteza de 50 km/h sau dacă cineva va coborî din autobuz acesta va exploda. Teroristul îl provoacă pe Jack la un joc al inteligenței și al curajului. Să salveze autobuzul și să îl oprească. Oare v-a reuși?

Acest film îl are în prim plan pe Keanu Reeves (The Matrix) și Sandra Bullock (The Proposal) amândoi aflați la început de carieră și alți actori veterani ai marelui ecran, cum ar fi: Dennis Hooper (Giant), Jeff Daniels (The Squid and the Whale) și Joe Morton (Terminator 2: Judgement Day).

Aceasta peliculă îmbină foarte bine acțiunea cu thrillerul și misterul care aduc atmosfera “la limită” și alături de prestațiile “curate ca lacrima” ale actorilor au reușit să transforme acest film într-un film foarte bun și captivant.

Pelicula Speed – Cursă infernală a primit recunoștință și din partea Academiei Americane de Film, a fost nominalizată la 3 categorii – Cel mai bun sunet, Cea mai bună editare de sunet și Cea mai bună editare de film, plecând acasă cu 2 premii Oscar pentru Cel mai bun sunet și Cea mai bună editare de sunet.

Recomand acest film pentru o porție sănătoasă de acțiune dusă la extrem cu 2 actori foarte talentați.

[rating:4.5/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.