Alb-Negru – Spider-Man 3

Prima greșeală care a facut-o Raimi a fost că a vrut prea multe de la această ultimă parte.

0
3859
Ascultă acest articol


Și în sfârșit am ajuns la finalul trilogiei regizate de Sam Raimi și cu acest ultim film din seria Spider-Man o să iau o pauză de la universul Spider-Man și o să mă indrept spre treburi mai serioase.

spider-man3

Deci în acest ultim episod din saga Spider-Man s-a vrut să fie ceva extraordinar, nemaivăzut, palpitant… dar nu prea au reușit să mențină nivelul celorlalte două filme și după cum suntem obișnuiți, un sequel foarte rar se va ridica la nivelul filmului precedent (cu toate că au mai existat si excepții, dar acest film nu este unul dintre ele).

Acum să revenim la film… Prima greșeală care a facut-o Raimi a fost că a vrut prea multe de la această ultimă parte. De ce zic asta?! Păi e destul de simplu…

În primul rând au fost prea mulți antagoniști. Era deajuns doar Venom care sporește o dorință de răzbunare din partea lui Peter și din momentul în care începe să îl poarte multe se schimbă.  Începe să își neglijeze apropiații și devine tot mai sigur pe el.

Acest ultim film s-a vrut a fi o luptă interioară pentru Peter și într-o oarecare măsură a reușit, adică Venom a fost perfect pentru asta și poate era mult mai bine dacă rămânea el singurul antagonist.

Dar nuuuu… de ce să fie un singur antagonist. Oare la ce s-au gândit scenariști?

”I-a să mai băgăm vreun antagonist pe aici” și uitați așa a apărut în film și Sandman care cică are o legătură cu moartea unchiului Ben deci încă un motiv de răzbunare pentru Peter.

Și toate astea chiar atunci când în viața lui Peter a început să intre o rază de lumină; el și Mary Jane aveau planuri de viitor împreună, dar nu tot timpul este cum ne dorim.

Filmul a fost acceptabil pe ansambul, nu a fost plictisitor dar nici nu a fost ceva wow.  Dar dacă ar fi să îl compar cu cele de dinaintea lui pot spune că a fost sub nivelul etalat de primele două.

S-a încercat ceva wow, dar până la urmă a ieșit un mare fâs. Adică mai mult praf în ochi și poate era mai bine dacă scenariul se lucra mai bine și să ne ofere un final cel puțin la nivelul primelor filme.

Dar eu fiind un fan al acestui supererou, încă din copilărie urmăream toate episoadele din desenele animate cu Spider-Man, chiar și reluările, deci pentru mine a fost ok… cu toate că se putea mai bine.

Și ca o concluzie finală această serie a început în forță dar s-a stins pe drum și mă bucur că s-a terminat aici și nu a mai continuat cu alt film așa cum se zvonea.

După cum știți, Spider-Man continuă cu seria The Amazing Spiderman și așteptăm partea a doua în această primăvară.

[rating:3/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.