The Mask de la un zerou la un erou cam așa s-ar caracteriza pe scurt acest film care îl are în centru pe maestrul strâmbăturilor, Jim Carrey.

Stanley Ipkiss este un simplu funcționar la banca care nu avea succes la femei şi în a cărui viaţă banală nu există decât un câine simpatic şi scorpia de proprietară. Din momentul în care găseşte o mască antică şi o ataşează feţei sale el devine ceea ce şi-a dorit de când sa născut, adică un tip macho care se îndrăgosteşte de cântăreaţa Tina Carlyle (Cameron Diaz, Shrek) şi  este hotărât să oprească orice nerespectare a legii din oraşul său.

Jim Carrey se potrivelte acestui rol ca o mănuşă iar pe Jim îl ştim din Dumb and Dumber, filmul care i-a adus titlul de maestrul strâmbăturilor şi cei care au văzut desene animate cu The Mask îl ştiu drept un personaj pus pe glume si neastâmpărat, deci  Jim şi personajul său se potrivesc mai bine ca o pereche de ciorapi.

Un film care a respectat foarte mult ceea a ce ştiam eu despre The Mask şi chiar m-a surprins machiajul foarte bun şi foarte real aplicat feţei lui Jim.  Acest film a reprezentat pentru Carrey o menţinere deasupra liniei de plutire, dupa anul 2000 cariera lui a  început să o ia la vale cu toate că a mai câștigat câteva premii Golden Globes.

The Mask mi se pare un personaj care ia totul în glumă chiar şi în situaţiii pe viaţă şi pe moarte; el  tratează totul cu mult calm și este plin de glume şi ironii la adresa inamicilor săi. Eu spun că pe lângă aceste “calităţi” el are si multă nebunie care o pune foarte bine în practică alături de celelalte calităţi.

Un film  care vă va face să râdeţi în hohote, merită văzut.

[rating:4/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.