The Hobbit: An Unexpected Journey – Cel mai bun debut 3D pe marile ecrane din România

0
885
Ascultă acest articol


,,Hobbitul – O călătorie neaşteptată” este cel mai bun debut al unui film 3D pe marile ecrane româneşti, cu 89.000 de admisii în primul weekend după lansarea în România. Filmul a rulat şi în format 3D HFR, la 48 fps, oferind astfel spectatorilor o experienţă spectaculoasă, de un realism fascinant.

hobbit

“Ne-am dorit ca Hobbitul să fie o adevărată experienţă vizuală, cu cel puţin câţiva paşi în faţa trilogiei «Lord Of The Rings»”,

explică regizorulPeter Jackson.

“Acum zece ani, tehnologia 3D nu exista în cinematografele pentru publicul larg la nivelul la care este astăzi, aşadar am decis ca Hobbitul să fie primul film artistic redat cu tehnologia High Frame Rate şi să devină astfel un spectacol vizual cât se poate de impresionant”.

Imaginată ca preambul la trilogia “Stăpânul Inelelor”, ecranizarea urmăreşte călătoria lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) către regatul pierdut al gnomilor, Erebor, pe care trebuie să îl elibereze de sub stâpânirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur (interpretat de Ian McKellen), Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar (Richard Armitage), care au pornit în lupta pentru recâştigarea ţinutului Erebor. Aventura îi va purta pe cei 14 călători în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa… Gollum. Singur cu Gollum, pe malul unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins descoperă că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el. Doar mizând pe aceastea, Bilbo intră şi în posesia „preţiosului“ inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte utile. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

Filmul este prima parte a trilogiei „Hobbitul” şi urmează a fi continuat conform previziunilor MGM la finalul anului 2013. Mai multe detalii despre film puteţi găsi pe www.hobbitul.com, iar despre carte pe http://www.raobooks.com/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.