O vrăjitoare îi dă unui brutar fără copii şi soţiei sale sarcina de a procura obiecte magice din poveştile clasice ale copilăriei pentru a ridica blestemul aruncat asupra arborelui lor genealogic.

RegizorRob Marshall

ScenariuJames Lapine, Stephen Sondheim

Durata : 124 min

Lansare : 2 ianuarie 2015

Studio : Walt Disney Pictures

Distribuitor : Forum Film

Clasificare :  A.G

Actori :

Anna Kendrick      …    Cinderella
Johnny Depp     …     The Wolf
Chris Pine     …     Cinderella’s Prince
Emily Blunt      …     The Baker’s Wife
Meryl Streep     …     The Witche

Sumar: “O vrăjitoare îi dă unui brutar fără copii şi soţiei sale sarcina de a procura obiecte magice din poveştile clasice ale copilăriei pentru a ridica blestemul aruncat asupra arborelui lor genealogic.” IMDB

Despre: Producţia Disney „Into the Woods / În inima pădurii” reprezintă o reinterpretare modernă a mai multor poveşti îndrăgite, fiind întrepătrunse mai multe fire narative şi explorându-se consecinţele dorinţelor fiecărui personaj. Acest musical plin de umor şi emoţie urmăreşte clasicele basme cu Cenuşăreasa (Anna Kendrick), Scufiţa Roşie (Lilla Crawford), Jack şi vrejul de fasole (Daniel Huttlestone) şi Rapunzel (MacKenzie Mauzy), legate într-o poveste originală care îi include pe Brutar şi Soţia lui (Jamea Corden şi Emily Blunt), dorinţa lor de a avea un copil şi interacţiunea cu Vrăjitoarea (Meryl Streep), care a aruncat un blestem asupra lor. Filmul este regizat de Robert Marshall – regizor apreciat al musical-ului premiat cu Oscar „Chicago” şi al filmului Disney „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” –, fiind bazat pe producţia de scenă a musical-ului semnat de compozitorul Stephen Sondheim (câştigător al multiple premii Tony, Grammy şi Oscar) şi de James Lapine (câştigător al premiului Tony), care a scris şi scenariul. „În inima pădurii” este produs de John DeLuca, Marshall, Marc Platt şi Callum McDougall.

RECENZIE:

Vă mărturisesc că nu sunt un fan al musical-urilor. Ultimul musical pe care l-am văzut este „Mizerabilii”, un proiect cât de cât acceptabil din punct de vedere vizual şi sonor. Însă  „Into the Woods”, tradus în română „În inima pădurii” pot să spun că te atrage încă din primele momente.  Este atât de bun încât îţi doreşti să nu se mai termine. Este un musical care ar câştiga garantat dacă s-ar mai acorda Oscaruri pentru musicaluri, o categorie tot mai neglijată. La cârma proiectului s-a aflat  Rob Marshall cel care a regizat şi „Chicago” din anul 2002 – câştigător de 6 premii Oscar.Studiourile Disney au devenit din ce în ce mai  bune, astfel că nu se tem să încerce teme tot mai diverse. Şi de fiecare dată au reuşit să facă dintr-un subiect banal unul câştigător.

INTO-THE-WOODS-06193_R [800x600]În inima pădurii” are o distribuţie de top, în ea regăsindu-se cei mai în vogă actori din cetatea filmului de la Hollywood.  Musicalul se axează pe povestea Brutarului (Jamea Corden) şisoţia lui (Emily Blunt) care, din cauza unui anume blestem aruncat de către Vrăjitoare (Meryl Streep),  nu mai poate avea copii. Astfel ei sunt într-un anume fel obligaţi de soartă să caute anumite obiecte pentru a rupe acest blestem. Scenariul îi aduce în prim-plan şi pe cele mai iubite personaje din copilăria noastră – Cenuşăreasa (Anna Kendrick), Rapunzel (MacKenzie Mauzy), Jack şi vrejul de fasole (Daniel Huttlestone) şi Scufiţa Roşie  (Lilla Crawford). Brutatul şi soţia sa vor interacţiona cu fiecare personaj scris mai sus. Din povestea Scufiţei Roşii nu lipseşte Lupul, care este interpretat de celebrulJohnny Depp. Vrăjitoarea interpretată de Meryl Streep are părul albastru şi cântă superb, la fel ca ceilalţi actori. Prinţul este frumuşelul Chris Pine (conştient de farmecul său) care aleargă mereu să ocucerească pe Cenuşăreasă.

ITW-08062 [800x600]Musicalul are şi anumite scene exagerate dar per total este un proiect mega reuşit. Nu se acordă multă atenţie asupra lui Jack şi giganţilor. Toţi actorii au făcut o treabă minunată, asta datorită lui Rob Marshall care a ştiut cum să îi ghideze şi ce să le ceară.A format o distribuţie perfectă, de nota 10. Un punct negativ este faptul că povestea lui Rapunzel nu este dezvoltată îndeajuns, terminându-se brusc. Pot să spun că musical-ul îi aparţine lui Streep în primul rând şi mai apoi lui Blunt, ele având cele mai multe apariţii. Restul actorilor au interpretat rolurile perfect, potenţialul lor fiind exploatat la maxim. Departamentul de sunet a făcut o treabă bună sincronizând playback-ul pe interpretările live ale actorilor. Musical-ul este un proiect remarcabil, de la efectele speciale folosite până la îmbrăcăminte şi machiaje.

 În inima pădurii izbuteşte să reînvie basmele şi miturile din copilărie, oferindu-le o nouă abordare, mai întunecată, dar care este risipită pe acordurile când dramatice, când ironice sau amuzante ale interpretarilor de musical.

Postere:

into_the_woods_xxlg

Trailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.