“Lunetistul American” depăşeşte toate aşteptările cu încasări impresionante la box office-ul internaţional

0
1469
Ascultă acest articol


Filmul cu 6 nominalizări la Oscar, avându-l pe Bradley Cooper în rolul principal, a făcut istorie ca cea mai bună lansare a regizorului Clint Eastwood şi a cucerit atât box office-ul de weekend, cât şi inimile spectatorilor, cu un +10 primit de la Cinemascore.

După ce a întrecut estimările iniţiale, producţia Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures nominalizată la Oscar, „Lunetistul American” depăşeşte record după record odată cu premiera internaţională din acest weekend, dar şi cu lansarea în ediţie limitată din preajma sărbătorilor. Aflată în fruntea box office-ului, drama a avut încasări estimate la 105,3 milioane de dolari în doar patru zile, adunând un total de 108,7 milioane de dolari până în prezent. Anunţul a fost făcut ieri de reprezentanţii Warner Bros. Pictures: Dan Fellman, Preşedintele Diviziei de Distribuţie Locală, Sue Kroll, Preşedintele departamentelor de Marketing Internaţional şi Distribuţie Internaţională şi Greg Silverman, Preşedinte al departamentamentelor de Dezvoltare Creativă şi Producţie Internaţională.

Spectaculoasa premieră a filmului marchează un record şi pentru întreaga carieră cinematografică a regizorului Clint Eastwood. Printre succesele înregistrate până în prezent de „Lunetistul American” se număra primul loc în topul premierelor din ianuarie, inclusiv pentru a treia şi a patra zi de la lansare. De asemenea, filmul se bucură de cele mai mari încasări obţinute într-o singură zi din ianuarie, de prima poziţie în a patra zi de la premieră pentru un film cu conţinut violent explicit şi cea mai bună lansare din istoria cinematografiei pentru o dramă.

Filmul s-a remarcat şi prin rezultatele obţinute în IMAX, unde a însumat peste 10,6 milioane de dolari în 332 de locaţii, devenind astfel filmul cu cel mai mare profit generat într-un weekend din ianuarie pe acest tip de ecran.

Reacţiile pozitive covârşitoare primite de „Lunetistul American” nu se rezumă doar la cuantificarea rezultatelor de la box office. În plus, drama a primit nota +10 foarte rar acordată de recunoscutul site de profil Cinemascore, istoric devenind unul dintre cele doar 11 filme care au obţinut această notă pe linie, la toate categoriile.

Conform declaraţiei lui Fellman „Lunetistul American” a ajuns rapid un fenomen cultural, prin faptul că oferă o abordare personală nu doar asupra vieţii lui Chris Kyle, ci şi asupra greutăţilor întâlnite de veteranii de război şi familiile acestora. Îi felicităm pe Clint Eastwood, Bradley Cooper şi întreaga echipă implicate în realizarea filmului pentru acest succes uriaş. În continuare, ne aşteptăm ca recenziile pozitive şi reacţiile bune ale spectatorilor să se reflecte asupra box office-ului din următoarele săptămâni.

„Suntem mândri de acest film”,

mărturiseşte Kroll.

[pull_quote_center]„Am fost profund marcaţi când am văzut prima dată filmul şi l-am introdus imediat în lista noastră cu lansările de anul acesta. Nu ne-am imaginat că oamenii vor reacţiona atât de bine la el, dar am ştiut că este un proiect special, care oferă o altă perspectivă despre război şi impactul său emoţional asupra soldaţilor şi familiile lor. Drama a atins corzile sensibile ale multor spectatori care l-au văzut zilele acestea. Pornind încă de la primul trailer, am dezvoltat o campanie de promovare care să prezinte mai multe unghiuri ale poveştii astfel încât să arătăm că filmul se adresează atât bărbaţilor cât şi femeilor. Răspunsul venit din partea criticilor, a publicului şi acum al prestigioaselor Oscaruri a fost mai mult decât îmbucurător şi suntem extrem de încântaţi pentru asta”.  [/pull_quote_center]

Silverman a adăugat:

[pull_quote_center]„Am ştiut că va fi o poveste care transcede orice graniţă datorită unui personaj atractiv şi complex care merită să fie comemorat pentru sacrificiile de pe câmpul de luptă, dar şi de acasă. Clint Eastwood şi Bradley Cooper au prezentat în mod excepţional povestea lui Chris Kyle, fapt ce a fost ca un omagiu adus tuturor bărbaţilor şi femeilor în uniformă militară. Îi felicităm pe ei şi pe partenerii noştri de la Village Roadshow pentru un start excepţional”.[/pull_quote_center]

„Lunetistul American” a obţinut şase nominalizări la Oscar, inclusiv pentru „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” (Bradley Cooper) şi „Cel mai bun scenariu adaptat” (Jason Hall). În plus, Eastwood a fost premiat de branşă cu a patra nominalizare la premiile Directors Guild of America, dar şi cu premiul pentru „Cel mai bun regizor” din partea National Board of Review. Printre distincţiile pe care le-a mai primit filmul se numără o nominalizare la premiile Producers Guild of America, o nominalizare la premiile Writers Guild of America şi o nominalizare la premiile BAFTA pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”.

Eastwood a regizat „Lunetistul American” după un scenariu scris de Jason Hall, bazat pe romanul omonim al lui Chris Kyle, împreună cu Jim DeFelice şi Scott McEwen. Bradley Cooper şi Sienna Miller sunt protagoniştii filmului produs de Clint Eastwood, Robert Lorenz, Andrew Lazar, Bradley Cooper şi Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steven Mnuchin şi Bruce Berman au fost producătorii exclusivi.

Warner Bros. Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures prezintă „Lunetistul American”, o producţie Mad Chance şi 22nd & Indiana, care ajunge în cinematografele din România pe data de 23 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.