Better Call Saul – Despre serial și personaje

0
1728
Ascultă acest articol


Better Call Saul este un prolog (prequel) al multi-premiatului serial „Breaking Bad”, ai carui creatori, Vince Gilligan şi scenaristul/producătorul Peter Gould sunt, de asemenea şi „showrunner-ii” primului sezon. Gilligan a regizat primul episod al serialului, căruia i s-a acordat deja undă verde pentru producerea celui de-al doilea sezon cu 13 episoade. Sezonul de debut va avea 10 episoade.

Acţiunea are loc cu şase ani înainte ca Saul Goodman (Bob Odenkirk) să-l întâlnească pe Walter White. Când îl cunoaştem, omul care va deveni Saul este cunoscut sub numele de Jimmy McGill, un avocat mediocru aflat în căutarea destinului şi care se chinuie să pună lucrurile cap la cap. Lucrând alături şi deseori împotriva lui Jimmy este „organizatorul” Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks), un personaj îndrăgit cunoscut prima dată în „Breaking Bad”. Noul serial îl va urmări transformarea lui Jimmy în omul care pune cuvântul „criminal” în sintagma „avocat criminalist”.

În serial mai joacă Michael McKean în rolul Chuck McGill, Rhea Seehorn în rolul Kim Wexler, Patrick Fabian în rolul Howard Hamlin şi Michael Mando în rolul Nacho Varga– personaje ce vor reprezenta atât partea legitimă cât și cea nelegitimă a legii.

BOB ODENKIRK în rolul lui Jimmy McGill/Saul Goodman

Înainte să devină Saul Goodman – avocatul criminalist de renume din Albuquerque – a fost Jimmy McGill, un avocat muncitor ce se lupta să pună lucrurile cap la cap. Chiar dacă nu are un Cadillac sau o diploma de la Universitatea Ivy League, optimismul energic şi inteligenţa rapidă ale lui Jimmy, îl transformă într-un campion puternic pentru clienţii săi din pătura de jos a societăţii. Jimmy este un avocat adevărat, un competitor de la care se aşteaptă să piardă, însă el luptă pentru a-şi face un renume, dar etica şi ambiţia sa sunt deseori în conflict una cu cealaltă.

JONATHAN BANKS în rolul lui Mike Ehrmantraut

Înainte să devină “persoana de influenţă” a lui Saul, Mike Ehrmantraut a fost poliţist în Philadelphia – asta până când s-a pensionat anticipat din cauza unei serii de evenimente sumbre pe care preferă să le lase îngropate în trecut. Un transplant recent în SudVest, Mike a venit în Albuquerque în căutarea unei vieţi liniştite de bunic. Oricum, setul de abilităţi pe care îl deţine îl poartă uşor în lumea criminalilor, iar curând descoperă că talentele sale sunt la mare căutare.

MICHAEL McKEAN în rolul lui Chuck McGill

Fratele mai mare al lui Jimmy, Chuck este numele partenerului uneia dintre cele mai prestigioase firme de avocatură din Albuquerque. Un om briliant cu idealuri înalte, Chuck crede cu tărie că a face lucrul corect este cel mai sigur drum spre succes. Din păcate, o boală neobişnuită îi îngreunează accesul la o viaţă normală.

RHEA SEEHORN în rolul lui Kim Wexler

O avocată muncitoare şi deşteaptă cu un plan ambiţios de doi ani, Kim Wexler a plecat de jos, de la începuturi muncind pe brânci pentru a ajunge unul dintre cei mai buni litigatori de la Hamlin, Hamlin & McGill. Istoria relaţiei lui Kim cu Jimmy face ca relaţia lor de lucru să fie complicată, iar până la urmă probabil îi poate compromite ţintele legate de carieră.

PATRICK FABIAN în rolul lui Howard Hamlin

Bronzat şi patrician, Howard Hamlin este unul dintre câştigătorii vieţii. Partenerul lui Chuck la firma de avocatură de succes Hamlin, Hamlin & McGill, Howard arată bine, are farmec şi succes, iar astea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Jimmy nu-l suportă.

MICHAEL MANDO în rolul lui Nacho Varga

Nacho Varga este un infractor calculat şi inteligent. Deşi încă nu a ajuns un lider, Nacho este isteţ şi are trecere la şeful său terifiant. Ambiţiile lui Nacho îl vor pune pe o rută de coliziune cu Jimmy, care ar putea să-i doboare pe amandoi.

Better Call Saul va debuta joi, 26 februarie de la ora 23:00 în România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Croaţia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina. Serialul de 10 episoade, va continua apoi să se difuzeze în fiecare joi de la ora 23:00 pe AMC. AMC va difuza serialul în limba originală, cu subtitrare localizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.