Oh, un extraterestru ce fuge de propriul său popor, aterizează pe Pământ şi se împrieteneşte cu aventuroasa Tip, şi ea într-o misiune proprie.

Regizor :  Tim Johnson

Scenariu :  Tom J. Astle, Matt Ember

Gen: Animaţie, Aventură, Comedie

Lansare : 27 martie 2015

Durata : 94 min

Studio :  DreamWorks Animation

Distribuitor :  Odeon Cineplex

Clasificare :  A.G

Actori :

Jim Parsons   …    Oh (voce)
Rihanna   …     Tip (voce)
Steve Martin    …    Captain Smek (voce)
Jennifer Lopez    …     Lucy (voce)
Matt Jones    …     Kyle (voce)

Sinopsis:  Un grup de extratereştri caută refugiu pentru a scăpa de duşmanii lor, ascunzându-se pe Pământ. Când Pământul este cucerit de extrem de încrezătorii Boov, o rasă extraterestră în căutarea unui nou loc pe care să-l considere cămin, toţi oamenii sunt mutaţi dintr-odată, în timp ce toată rasa Boov este ocupată cu reorganizarea planetei. Dar când o fată plină de resurse, Tip, reuşeşte să evite capturarea, ea se trezeşte complicea accidentală a unui Boov alungat, pe nume Oh. Cei doi fugari realizează că sunt mult mai mult în joc decât relaţiile intergalactice şi pornesc încălătoria vieţii lor.

RECENZIE:

Animaţia „Home” este cel mai nou proiect al studiourilor DreamWorks Animation (precedentul fiind „Penguins of Madagascar”). Regizorului Tim Johnson i-a venit ideea de a crea această animaţie după ce le-a citit copiilor săi romanul „The True Meaning of Smekday”, scris de Adam Rex. Împreună cu scenariştii Tom. J Astle şi Matt Ember şi cu autorul cărţii, Rex, aceştia au adus la viaţă cartea şi personajele sale pe marele ecran.

Pământul este ocupat de specia Boov, nişte creaturi simpatice şi inteligente, conduse de către Căpitanul Smek (Steve Martin). După ce aceştia îi mută pe pământeni într-un oraş special construit pentru ei, o fetiţă reuşeşte să scape – Tip (Rihanna). Din cauza prea multor greşeli, Boov-ul Oh (Jim Parsons) este alungat şi fugărit de cei din comunitate. Acesta se va întâlni din întâmplare cu Tip, cu care va forma o legătură de prietenie şi vor porni împreună în cautarea mamei – Lucy  (Jennifer Lopez).

home 1 [1024x768]Animaţia se axează pe prietenia dintre Oh şi Tip. Cele două personaje realizează în călătoria lor că au multe lucruri în comun. Oh este un harnic, timid, neastâmpărat şi optimist în multe scene. Chiar dacă fac parte din două specii diferite, cei doi nu se sfiesc să-şi arate indiferenţa şi neîncrederea unul faţă de celălat. Tip este rebelă, dezinvoltă, dar transmite un mesaj puternic: iubirea faţă de mamă. Acesta nu se va opri până nu o va găsi şi vor fi din nou alături. Culoarea pielii lui Oh se schimbă în funcţie de emoţiile simţite, când minte se face verde. Căpitanul Smek este un laş şi îşi asumă meritele celorlalţi în numele său, un personaj pe care cei din specia Boov îl văd ca un conducător neînfricat.

Pentru Jim Parson şi Rihanna, „Home” reprezintă debutul într-un lungmetraj de animaţie. Sunt prezentate mai multe elemente pozitive pentru copii, un exemplu ar fi că nu trebuie să minţi. Copiii se vor îndrăgosti imediat de personajele principale, care sunt bine conturate. Rihanna a fost implicată în totalitate în realizarea soundtrack-ului, având câteva piese prezente. Una dintre acestea este „Towards the Sun”. Muzica joacă un rol esenţial în „Home”, aceasta transmite afecţiune şi ajută la evidenţierea umorului la un alt nivel. Un alt nume celebru din muzică, Jennifer Lopez, are o piesă pe generic – „Feel the Light”.

„Home” este dedicat în mod special copiilor, învătându-i esenţialul despre prietenie, iubire şi devotament.home 2  Aventura animaţiei în 3D reprezintă un pretext pentru o ieşire în familie, dar îşi va dovedi mai apoi şi frumuseţea pentru că jocul de culori încântă şi fascinează prichindelul de orice vârstă.

Postere: 

Home_RO

Trailer: 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.