Kingsman: The Secret Service – Recenzie

1
6277
Ascultă acest articol


Un agent secret retras ia sub aripa sa un tânăr ce aspiră la aceeaşi meserie.

RegizorMatthew Vaughn

Scenariu : Jane Goldman, Matthew Vaughn

Gen: Acţiune, Aventură, Comedie

Lansare : 13 februarie 2015

Durata : 129 min

Studio : Marv Films

Distribuitor : Odeon Cineplex

Clasificare :  –

Actori :

Coling Firth     …    Harry Hart / Galahad
Samuel L. Jackson    …     Valentine
Mark Hamill     …    James Arnold
Mark Strong    …     Merlin
Michael Caine    …     Arthur

Sumar: “Un agent secret retras ia sub aripa sa un tânăr ce aspiră la aceeaşi meserie.” IMDB

Despre:  Bazat pe renumita revistă de benzi desenate și regizat de Matthew Vaughn (Kick-Ass, X-Men First Class), Kingsman: Serviciul Secret este povestea unei organizații de spionaj supersecrete care recrutează un puști de pe străzi, nerafinat, dar promițător, pentru a face parte dintr-un program de instruire ultra-competitiv, exact în momentul când un geniu nebun al tehnologiei lansează o amenințare globală.

RECENZIE:

Kingsman: The Secret Service” este o producţie britanică a anului 2014, care are la bază un scenariu inspirat din banda desenată „The Secret Service” (creată de Dave Gibbons şi Mark Millar). La cârma acestui proiect se află regizorul Matthew Vaughn (cunoscut în mod special în calitate de producător pentru duologia „Kick-Ass” şi „The Fantastic Four”, aflat momentan în preproducţie şi „X-Men: First Class” – în calitate de regizor). Capul de afiş îl ţine câştigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal – Colin Firth pentru filmul „The King’s Speech“.

kingsman 6Ce este de fapt „Kingsman”? O organizaţie de spionaj super secretă, independentă şi fără legături cu guvernul britanic. Agenţia recrutează în mod special tineri cu nivele de studii superioare. Tinerii, viitorii super spioni ai agenţiei, vor face parte dintr-un program de instruire ultra competitiv, extrem de dur, care le pune la încercare abilităţile mintale şi forţa fizică.

Prima scena ni-l prezintă pe domnul Harry Hart a.k.a Galafad (Colin Firth) într-o misiune alături de tatăl lui Gary (un băieţel de 5 ani interpretat de Alex Nikolov), care îşi sacrifică viaţa pentru Harry. Gary primeşte din partea agenţiei o medalie reprezentativă a acesteia pe care este trecut un număr de telefon să îl folosească doar o singură dată, când are nevoie urgentă de ajutor.

kingsman 1După 17 ani, Gary, poreclit „Eggy” (Taron Egerton) este un pierde vară, şomer şi fără şcoală. După o prostie care îl va costa libertatea, Eggy este nevoit să apeleze numărul de telefon de pe medalie. În ajutorul său sare Harry, care este dezamăgit de postura în care se află şi vrea să îi schimbe viaţa, recrutându-l în „Kingsman”. La testele competitive o întâlneşte pe Roxy (Sophie Cookson) care îi va deveni o prietenă de nădejde şi alţi băieţi deştepţi care au terminat nişte facultăţi importante. Eggy este un tip nemanierat, care nu are frică de nimic, cu o poftă de adrenalină care te face să nu-l scapi din ochi. În acelaşi timp cu pregătirea lui Eggy, Harry încearcă să rezolve dispariţiile misterioase ale unor oameni importanţi, cum ar fi oameni de ştiinţă, academicieni şi politicieni. În spatele acestor răpiri se află antagonistul Richmond Valentine (Samuel L Jackson), un miliardar înnebunit după tehnologie, care doreşte să salveze pământul prin orice mijloace chiar dacă asta înseamnă consecinţe devastatoare. Harry are o treabă grea: trebuie să facă din Eggy un gentleman manierat, îmbrăcat la patru ace şi un super spion.

kingsman 2Interpretatea lui Colin Firth este una plăcută, caracterul personajului său trebuie să fie cu capul pe umeri, manierat, îmbrăcat elegant şi să rezolve situaţiile neplăcute într-un timp scurt. Agenţia Kingsman este condusă de către veteranul Arthur (jucat de Michael Caine) un tip autoritar cu un statut social de învidiat. În rolul de instructor şi specialist în calculatoare se află Merlin (jucat de Mark Strong), un geniu în ceea ce priveşte tehnologiile. Cel mai mult mi-a atras atenţia Taron Egerton (Eggy), un tânăr cu un talent colosal care trebuie să fie credibil în două roluri: cel de pierde vară şi de spion. Egerton este un tânăr ce abia a promovat şcoala de actorie şi îşi dorea un rol în care voia să arate adevăratul său potenţial. Mai mult de 60 de tineri au venit la audiţie, iar Vaungh l-a ales pe el.

kingsman 5Samuel L. Jackson joacă perfect, nu dezamăgeşte şi oferă rolului său, datorită calităţilor sale actoriceşţi, o altă calitate. Este un miliardar sâsâit, un nerod capabil să gândească un atac care va schimba înfăţisarea lumii. Îmbrăcat întotdeauna în haine de gangsteri, colorate şi puternic evidenţiate, Jackson este un antagonist dement de-a binelea. Prin luna iunie a anului 2013, se zvonea că actorul Leonardo DiCaprio era în discuţii să devină antagonistul filmului. Vă spun sincer că DiCaprio nu se potrivea rolului. Un alt antagonist, care joacă cot la cot cu Jackson, este asistenta acestuia, Gazelle (jucată de Sofia Boutella) care are picioare metalice periculoase: au lame ascuţite pe care le controlează cu atenţie. Personajul Gazelle este ceva nemaivăzut, construit pentru a răni. Boutella a jucat în multe dintre videoclipurile Madonnei. Ea dansează (la propriu) în film cu picioarele metalice.

kingsman 4Scenariul filmului este distractiv, având o acţiune similară cu a unuia „007”, utilizat la maxim, cu tehnologii imaginate exagerat dar fantastic. Umbrelele antiscut şi brichetele explozibile sunt doar unele dintre ele. Deşi unele scene extravagante nu-şi au rostul, scenariul este completat cu talentul lui Firth şi al lui Jackson. La capitolul muzică nu am cuvinte, este una foarte bună, una dintre piese este Take That – Get Ready For It – cântecul oficial al filmului. La post-credits este şi piesa lui Iggy Azalea feat Ellie Goulding –  Can I Say.

Matthew Vaughn a făcut din „Kingsman” un „007” excentric, în care Colin Firth este de o eleganţă seducătoare, iar Samuel L. Jackson maschează un antagonist nerod.

Postere:

Kingsman ro

Trailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.