San Andreas – Recenzie

3
5091
Ascultă acest articol

În urma unui cutremur masiv din California, un pilot de elicopter de salvare se încumetă într-o călătorie periculoasă de-a lungul statului pentru a-şi salva fiica de care se înstrăinase.

RegizorBrad Peyton

Scenariu :  Carlton Cuse, Andre Fabrizio

Gen: Dramă, Acțiune, Thriller

Lansare : 29 mai 2015

Durata : 114 min

Studio : Warner Bros., Village Roadshow Pictures, New Line Cinema

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare :  A.P.12

Actori :

Dwayne Johnson     …     Ray
Carla Gugino     …     Emma
Alexandra Daddario     …     Blake
Paul Giamatti     …     Lawrence

Sinopsis: După ce falia din San Andreas cedează provocând un cutremur catastrofal de peste 9 grade magnitudine în California, un pilot de elicopter de intervenţie (Dwayne Johnson) şi fosta lui soţie îşi unesc forţele pentru a-şi salva fiica prinsă printre dărâmături în San Francisco.

Recenzie:

SA-2Dwayne Johnson este un fost campion de WWE unde a primit centura pe numele de “The Rock“. Înainte de asta a fost un jucător de fotbal american a cărei echipă, Miami Hurricane, a câștigat campionatul național în 1991. Ce vreau să punctez este pregătirea fizică care o are acesta, iar alături de carisma și faptul că nu a uitat niciodată de unde a pornit, a făcut să fie propulsat și-n actorie, la Hollywood. A fost o ascensiune ușoară, Dwayne pornind cu dreptul în “Scorpion King” în 2002, urmând o serie de filme cu succes moderat ce l-au dus în filmul San Andreas a cărei pregătire fizică a fost pusă la încercare.

“San Andreas” este regizat de Brad Peyton care a lucrat alături de Dwayne în “Journey 2: The Mysterious Island și-l va reîntâlni în “Journey 3: From the Earth to the Moon” în 2016 și spune povestea lui Ray (Dwayne) și a familiei sale, Emma și Blake, pe parcursul unui cutremur devastator ce lovește neașteptat California.

Încă din primele secvențe din film ne facem o idee despre dedicația lui Ray pentru jobul său de salvamar pe elicopter, iar de partea cealaltă îl avem pe Lawrence (Paul Giamatti), un seismolog cu experiență ce încearcă și reușește parțial să avertizeze lumea de marele dezastru.SA-1

Emma (Carla Gugino) este despărțită de Ray, iar împreună au o fiică, pe Blake (Alexandra Daddario), dar circumstanțele dezastroase le va schimba destinele.

Bifat ca cel mai puternic cutremur din istorie, (cel din Chile din 1960 este pe locul doi, cu o magnitudine de 9.5 pe scara Richter), acesta lovește în repetate rânduri rupând, la propriu, falia San Andreas în bucățele. Dezastul este impresionant prezentat și descris prin efecte speciale, iar efectele sonore aduc trăirea personajelor și mai intens în rândul celor din sala de cinematograf. Să nu mai pun că experiența într-un cinematograf 4Dx este maximă, iar filmul este perfect ales pentru acest cinematograf.

SA-3

Emma și Blake vor fi în locații diferite atunci când va lovi cutremurul, iar Ray va merge cu elicopterul, avionul, șalupa și mașina pentru a încerca să le salveze.

Ray este un erou american care tinde chiar spre un “Super”, el fiind omul potrivit la locul potrivit și ne amintește mai mult de John McClane din seria Die Hard decât de supereroul în colanți albaștri și pelerină roșie.

SA-4San Andreas este un film ce pune dezastrul în fundal, fiind focusat pe aventurile familiei destrămate și pe eforturile de a se reuni și de a ajunge undeva în siguranță. Un pop-corn movie care l-aș revedea cu plăcere la 4Dx și se pare că și box-office-ul îl adoră, filmul ocupând rapid locul 1 cu încasări de aproape 1 milion lei, după weekend-ul de lansare.

Fără pop-corn și suc și nemâncați înainte, mergeți și vedeți-l la 4Dx la Mega Mall. E un film ce deschide cu succes sezonul filmelor de vară.

San Andreas / “Dezastul din San Andreas” rulează acum în cinematografele 3D și 4Dx și este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Postere:

san_andreas_ver4

Trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.