After Everything – Recenzie

"Nu pot să nu recomand After Everything dacă ești fan sau curios."

0
2294
Ascultă acest articol


În timp ce fanii sau fanele îl vor vedea garantat restul publicului va avea un moment de confuzie pentru că filmul schimbă un pic povestea.”

Regizor: Castille Landon

Scenariu: Castille Landon, Anna Todd

Gen: Romantic, Dramă

Lansare: 15.09.2023

Durata: 1h 33m

Studio: Voltage Pictures

Clasificare: IM-18 – Interzis Minorilor

Distribuitor: Ro Image

Actori:

Louise Lombard … Trish
Hero Fiennes Tiffin … Hardin Scott
Josephine Langford … Tessa Young
Mimi Keene … Nathalie

Sinopsis:

„DUPĂ TOT CE S-A ÎNTÂMPLAT, al cincilea și ultimul episod al fenomenului de talie mondială, îi găsește pe Tessa și Hardin trăind vieți separate după ce Hardin a publicat cartea sa revelatoare fără știrea ei. Singur în Anglia, Hardin se refugiază în băutură și alte obiceiuri nocive. Și mai rău, suferă de blocaj de scriitor și s-ar putea să fie nevoit să returneze avansul considerabil dacă nu termină curând un nou manuscris. În loc să cedeze în fața demonilor săi, Hardin începe să realizeze că singura modalitate de a merge mai departe – și de a avea vreo șansă de a o recâștiga pe Tessa – este să îndrepte greșelile din trecutul său. El călătorește în Portugalia pentru a o vizita pe Natalie, o femeie pe care a tratat-o cândva îngrozitor. Petrecându-și timpul cu Natalie și realizând că aceasta a a trecut peste și și-a continuat viața, Hardin reușește, în sfârșit, să se ierte pe sine însuși și să-și imagineze un viitor luminos alături de femeia pe care o iubește. Între timp, în Statele Unite, Landon și Nora se pregătesc pentru viitoarea lor nuntă – la care vor fi prezenți Tessa și Hardin. Poate cuplul care a trecut prin toate să se ierte unul pe celălalt și să își ia angajamentul suprem?” – Ro Image

Recenzia:

After Everything este tot ce mă așteptam să fie si nu, în același timp. Cel puțin trei sferturi din film nu sunt deloc ce mă așteptam și totuși concluzia, din păcate, a fost cea pe care o anticipam de la bun început. Alt drum dar aceeași destinație. În timp ce fanii sau fanele îl vor vedea garantat restul publicului va avea un moment de confuzie pentru că filmul schimbă un pic povestea.

Alt drum dar aceeași destinație

Da da, este una din poveștile alea de dragoste care are în dialog “suntem inevitabili” în ciuda faptului ca am tărăgănat în diversele recenzii despre această serie cât de toxici sunt amândouă personajele principale însă After Everything face ceva interesant. Este de fapt un fel de “Hardin Scott Apology Tour”. Daca până acum nu știți cine e Hardin Scott și Tessa Young nu doar că nu putem fii prieteni, ci nu știu de ce cineva ar citii o recenzie la ultimul film dintr-o serie precum After. (After, After We Collided, After We Fell)

Revin la idea pe care am menționat-o mai sus. Filmul ăsta este despre Hardin Scott cu 10 minute originale maxim cu Tessa și scene spontane din celelalte filme. Este turneul portughez în care Hardin Scott, autor cu așa numitul “writer’s block” îl face in cautarea inspirației dar mai mult, a iertării. Nu din partea Tessei, nu, ci unei alte fete. Căutând un fel de izbăvire din partea noului personaj pentru păcatele trecutului în care, spre surprinderea nimănui, Hardin Scott a fost un complet și total bou. O serie de scene oarecum incomode par să compună acest film cadru cu cadru, însă într-un mod plăcut pentru ca e un fel de “BEST OF” cu tot cu “Mântuirea lui Hardin Scott” care, spre surprinderea mea și probabil a tuturor chiar funcționează.

Hero Fiennes Tiffin chiar duce în locurile potrivite personajul, ca și până acum de altfel dar fiind ultimul din serie parcă a pus mai mult suflet. Să zicem ca l-am crezut și asta probabil si datorită faptului ca de la primul film până acum, nu doar Hardin Scott a crescut ci și Hero. S-a maturizat în timp real odată cu personajul și asta cred că a ajutat foarte mult acestui voiaj/aventura în care Hardin trece de la bad boy la un băiat matur cu ideile mai clare. Nu foarte mult și poate chiar vreau să îi caut mai mult înțeles decât are, însă ceva e acolo.

Muzica de data asta, mai puțină la numărul de piese și oarecum comercială din punct de vedere sonor, dar necunoscută de mine, ca piese sau artiști a fost un “touch” destul de interesant deoarece a fost folosită fix unde trebuia. Încep să cred că seria asta a fost un fel de exercițiu cinematografic de lungă durată. Un fel de MasterClass în cum să faci niște filme de dragoste bazate pe cărți. Dar… iar deviez de la subiect. În schimb ce nu mi-a plăcut a fost finalul. Grăbit și pe repede-înainte a fost previzibil dar nici măcar nu l-au lăsat să meargă natural, efectiv au sărit pași. Sunt absolut sigur că asta își doreau fanii de la acest “ship” însă, din păcate, viața reală tinde să aibă rezultate mult diferite a celor din basme. Și mi-ar fi placut un final mai adevărat. Unul mai aproape de o conversație din film pe care Hardin o are cu tatăl său biologic decât ce am primit.

Ca punct final nu pot să nu recomand After Everything dacă ești fan sau curios. Dacă vrei o serie roller-coaster emoțional care să te ducă în toate direcțiile și care la sfârșit să te lase să ai tortul și să îl și mănânci pe tot, de unul/una singur/singură. Pentru mine a fost genul de serie Fast Food de care m-am bucurat întotdeauna, fie că e vorba de cărți, fie că e vorba de filme. Nu au pretins niciodată să fie mai mult nici nu au țintit spre stele și presupun că asta a dus seria până aici în timp ce altele au murit după primul film. Schimbarea de la un film despre Tessa, la un film despre amândoi, la un film despre Hardin cred ca a fost o alegere inspirată ca să încheie această serie de filme cu o notă mai ridicată decât mă așteptam.

After Everything/”După tot ce s-a întâmplat” bântuie cinematografele românești începând din 14 septembrie prin intermediul Ro Image.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.