Ethan își adună echipa și își unește forțele cu Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), agent britanic renegat, care e posibil să fie membră a Națiunii Secrete, sau poate nu… Așa începe cea mai imposibilă misiune de până acum a lui Ethan Hunt.

RegizorChristopher McQuarrie

Scenariu : Christopher McQuarrie

Gen: Acțiune, Aventură, Thriller

Lansare : 31 iulie 2015

Durata : 131 min

Studio : Paramount

Distribuitor : Ro Image

Clasificare : A.P.13

Actori :

Tom Cruise – Ethan Hunt

Jeremy Renner – William Brandt

Simon Pegg – Benji Dunn

Rebecca Ferguson – Ilsa Faust

Ving Rhames – Luther Stickell

Sean Harris – Lane

Alec Baldwin – Alan Hunley

Sinopsis :  Odată cu dezmembrarea unității IMF și cu Ethan (Tom Cruise) rămas fără sprijin oficial echipa se confruntă acum cu o rețea de agenți extrem de bine pregătiți numită Sindicatul. Acești agenți operativi sunt deciși să creeze o nouă ordine mondială printr-o serie de atacuri teroriste din ce în ce mai agresive. Ethan își adună echipa și își unește forțele cu Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), agent britanic renegat, care e posibil să fie membră a Națiunii Secrete, sau poate nu… Așa începe cea mai imposibilă misiune de până acum a lui Ethan Hunt.

Recenzie:

Sunt fan uriaș al “imposibilei” francize și am așteptat cu sufletul la gură fiecare dintre cele cinci părți. Totul a început în ’96, cu “M:I” și se nimerea să se fi strecurat printre popularele filme 007 care aveau ca subiect spionajul și agenții săi. Dar Brian De Palma (“Scarface”) a făcut o alegere bună cu Tom Cruise în rolul titular (Ethan Hunt), acesta fiind în plină ascensiune în acea perioadă și a reușit să se diferențieze cumva de James Bond. Au urmat alte patru continuări, toate cu regizori diferiți, în ultimele 3 prezența lui J.J. Abrams și a casei sale de producție Bad Robot, dar și a lui Tom Cruise pe partea de producător, făcându-se simțită atât la box office cât și la criticii din toată lumea.

mission-impossibleRevenind la cel mai nou film din seria Mission: Impossible, Rogue Nation, divizia I.M.F. (Impossible Missions Force) este împrăștiată, dar va trebui să se reunească după ce Ethan primește un mesaj cum că această divizie va fi dizolvată, iar agenții săi vor fi “scoși din funcțiune”.

O divizie anti I.M.F., Sindicatul, este înființată, în frunte cu Solomon Lane (Sean Harris), iar misiunea de “curățare” începe, prima țintă fiind bineînțeles Ethan. Acesta nu va lăsa garda jos și va face orice să pună mâna pe cel mai important element care ar putea readuce I.M.F. la succesul de odinioară.

Prinsă între cele două grupări de spioni se va nimeri Ilsa (Rebecca Ferguson), cu rol de agent dublu, dar și un personaj cheie în toată acțiunea.

Benji (Simon Pegg), William Brandt (Jeremy Renner) și Luther (Ving Rhames) pun la cale un plan pentru a contra-ataca divizia anti I.M.F. și de a-l prinde pe Lane, pe urmele căreia se află și Ethan de o bună vreme.

mission-2Acțiunea filmului ne plimbă prin diferite locații precum Vienna State Opera unde avem o muzică excepțională ce întregește scenele de urmărire și asalt ca apoi să asistăm la scene de urmărire prin Maroc și Londra, una din misiunile cele mai imposibile fiind înlocuirea unui card din “inima” unor servere acoperite de apă.

Intrigă, suspans, spionaj, acțiune, urmăriri spectaculoase, lupte… practic filmul la are pe toate cu un plus asupra elementului de spionaj.

Lane este acel villain clasic, perfect, mortal, care acționează prin agenți care-i sunt dedicați până la moarte. Un mastermind care pare imposibil de găsit și de ajuns la el. Bineînțeles, Ethan și echipa sunt cei mai perfecți inamici ai săi, care, constrânși de situație vor trebui să dea tot pentru a-l prinde și a-și salva agenția.

De reamintit “încăpținarea” lui Cruise de a-și face singur cascadoriile una din cele mai spectaculoase fiind chiar în primele minute ale filmului când trebuie să reziste, agățat de fuselaj, la decolarea unui avion de marfă. Să mai punem că a tras și vreo opt duble ca să-i iasă bine? Tot respectul pentru Tom, care și de data aceasta ne-a arătat că pot exista francize a căror sequel-uri pot fi mai bune ca cele dinaintea lor.

mission-3

Scenele, montajul, regia, sunt practic impecabile nelăsând publicului să schițeze ceva de rău, replici amuzante ridică un zâmbet (Benji fiind aici capul răutăților), Rebecca este partea “sexi” și întruchiparea perfectă de agent periculos și femeie fatală, iar Tom completează mai tot ce ar rămâne de acoperit.

Dacă vreți să serviți un cocktail de genuri plin de umor, lupte, curse, acțiune și suspans, totul garnisit cu sirop aromat de spionaj și cu o umbreluță în vârf (Tom Cruise), atunci sala răcoroasă de cinema (preferabil IMAX sau 4Dx) vă așteaptă. MERITĂ!

Ca o scurtă concluzie, “Națiunea Secretă” se “mulează” perfect pe franciză (țin să adaug chiar că se aseamănă mult cu originalul) și-și face deschiderea către o continuare confirmată de curând de Tom Cruise – producția ei urmând să înceapă de anul viitor.

Filmul „Mission: Impossible – Rogue Nation / Misiune: Imposibilă – Națiunea Secretă” este distribuit de Ro Image şi are premiera pe 31 iulie 2015 la cinematografe, IMAX și 4DX.

Postere:

Mission Impossible

Trailere:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.