Pan – Recenzie

2
2774
Ascultă acest articol


Aventura urmăreşte întâmplările prin care trece un orfan în magica Ţară de Nicăieri. Pe lângă distracţie şi pericole, băiatul îşi descoperă adevăratul destin, acela de a deveni eroul Peter Pan.

Regizor : Joe Wright

Scenariu Jason Fuchs

Gen : Aventură, Familie, Fantastic

Lansare : 9 octombrie 2015

Durata : 111 min

Studio : Warner Bros.

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : A.P.

Actori :

Hugh Jackman … Blackbeard
Levi Miller … Peter
Garrett Hedlund … Hook
Rooney Mara … Tiger Lily
Amanda Seyfried … Mary
Cara Delevingne … Mermaids

Sinopsis: Aventura urmăreşte întâmplările prin care trece un orfan în magica Ţară de Nicăieri. Pe lângă distracţie şi pericole, băiatul îşi descoperă adevăratul destin, acela de a deveni eroul Peter Pan.

Recenzie: 

Înainte de a începe recenzia voi menţiona faptul că înainte de a vedea filmul citisem despre el numai recenzii negative. Însă mie, personal mi-a plăcut. Mai important, cred că este un film de entertaining pentru ţinta sa de audienţă: copiii. Şi, pentru că nu mă pot abţine am să vă dau şi exemple din recenziile negative pe care le-a primit acest film.

Un recenzor a spus că filmul a avut “efecte vizuale hidoase” şi că este un “film antipatic, gălăgios şi cu actori care au fost încurajaţi să-şi dea aere” Pe bune? Hidos şi antipatic? De unde vine această ură? Unele dintre aceste recenzii au fost mai mult ca nişte atacuri. Şi mai mult, simt că multe dintre recenzii sunt mai mult făcute ca să dovedească tendinţa de a-şi marca audienţa cu o alegere informativă de a decide de capul lor, şi de a arăta cât de mult ştiu comentatorii despre lumea şi istoria filmelor. Se gândesc ei că toţi care vizionează filme sunt savanţi? Ca un analist detaliat al unei scene pierdute trebuie a fi şters la final din credit? Uneori consider că, comentatorii scriu recenzii pentru alţi critici de filme, şi că toţi trăiesc în aceeaşi bulă. Acestea fiind spuse, trebuie acum sa dovedesc un review care este mai pozitiv pentru Pan.

PAN

Pan este povestea originala al lui  Peter Pan. Povestea începe cu Peter bebeluş, abandonat la un orfelinat din Londra numit “I am Beth Home for Boys”. Doisprezece ani mai târziu, el încă este acolo, sperând că într-o zi, mama lui să revină. Înainte ca aceasta şansă să se îndeplinească, el şi încă câţiva băieţi sunt răpiţi de piraţi şi aduşi în Neverland, un loc condus de Blackbeard (rol jucat de Hugh Jackman), un rol destul de distractiv pentru acesta. A fost o scenă când el a fost nevoit să bată şi să plescăie… Îmi pot imagina ce a trebuit să facă el ca actor, înainte ca producţia să adauge efecte vizuale în scenă. Levi Miller (Peter) şi Rooney Mara (Tiger Lily) au trebuit să privească în serios şi să aibă un timp dificil pentru a menţine feţe serioase în timpul filmării. Blackbeard pune toţi băieţii la muncă. Restul filmului se bazează pe Peter și încercările sale de evadare în scopul de a-şi căuta mama, cu ajutorul lui Hook (Garrett Hadlung). Reuşeste acesta să îşi îndeplinească planul? Las acest lucru să îl descoperiţi voi şi să vă decideți să urmăriți filmul cu încredere.

PAN

Așa cum am menţionat mai devreme, Pan este un film pentru copii. Actoria este cât se poate de bună, cum ar trebui să fie într-un film pentru copii. Sunt câteva scene de acţiune, însă nu au sens de pericol, deci nu există scene înfricoşătoare. Chiar şi morţile a câtorva nativi au rezultat explozii colorate de curcubeu, făcând morţile interesante de urmărit. Nu este niciun dubiu că filmul a fost făcut să fie plăcut de cei mici. Starul filmului este Levi Miller, tânărul actor care îl interpretează pe Peter Pan. Aşa cum acesta este prezent în aproape fiecare scenă, filmul iese la suprafaţă sau se scufundă pe baza performanţelor sale, iar acesta face un rol minunat, fâcându-te să crezi că este capabil de mişeluri şi în acelaşi timp, inocent. Poate că au dat-o în bară, dăruindu-i rolul acestui copil, probabil mergându-se prea departe.

PAN

Pe scurt, dacă ești în căutarea unui film de copii plăcut, pe baza originilor lui Peter Pan, dă-i acestui film o şansă – este primul dintr-o trilogie și sunt interesată să văd cum vor fi următoarele părți, chiar dacă Joe Wright va trebui să se grăbească şi să le filmeze pe ambele în acealași timp. Din pozele producţiei, se vede că Levi Miller va creşte repede. Foarte aproape, băiatul care nu a crescut niciodată va fi jucat de băiatul care creşte mare.

“Pan” intră în cinematografe pe 9 octombrie şi este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Postere:

Pan_ro

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.