Alb-Negru – Transformers: Revenge of the Fallen

0
2125
Ascultă acest articol


Transformers: The Revenge of the Fallen este continuarea succesului înregistrat de primul film Transformers. Cu Michael Bay din nou la cârma unei producții de asemenea anvergură și cu aceeași actori care i-am văzut și în partea anterioară, Megan Fox și Shia LaBeouf.

transformersalbnegru

Dacă m-ați întreba pe mine, aceștia au fost puși acolo mai mult din lipsa altor actori mai buni în loc. Dacă despre Megan Fox nu prea avem ce zice deoarece singurul motiv pentru care ea se află în această industrie este că arată bine și să atragă mai mulți spectatori, iar despre Shia LaBeouf nu prea am ce comenta pentru că nu a făcut ceva nemaivăzut pentru cinematografie și nici nu a dat pe spate vreun critic cu aparițiile sale. Deci din start o bilă neagră pentru actori.

Revenind la film și la subiectul acestuia (dacă ar avea unul)… Despre scenariu nu prea are rost să vorbesc prea mult pentru simplul fapt că nu prea e nimic de zis. Tot ce contează și scopul principal al acestui film a fost să aducă cât mai mulți spectatori în sălile de cinema și cât mai mulți bani în conturile producătorilor și se pare că a cam reușit deoarece acest film a adus peste 400 de milioane $ doar în SUA.

Michael Bay este un geniu al efectelor speciale și am început să îi urmăresc filmele doar pentru doza de entertainment și efectele speciale perfect puse acolo pentru a-ți fura ochii de la scenariul banal și jocul actorilor dezolant.

Deci cam am spus ceea ce era de spus despre acest film doar printr-o simplă caracterizare și nu m-am  băgat mai adânc în problemă. Dacă ar fi să mai sap pe ici, pe colo aș desființa filmul din temeli, dar am încercat să îl privesc din postura de blockbuster de vară fără pretenții de film artistic.

Deci în încheiere aș putea să vă spun că acest film trebuie privit ca o plăcere nevinovată nu are rost să criticați scenariul, actori, dialogul sau alte chestii care țin de acestea deoarece ele sunt puse intenționat în umbră de către efectele speciale și multe Boom-Boom-uri care să te facă să nu închizi filmul sau să ieși din sala de cinema după 10 minute.

Și ca să nu îmi sară lumea în cap, am să încerc să rezum scenariul în câteva cuvinte: roboți, oameni neajutorați, explozii, Megan Fox și iar explozii.

Pe ansamblu este un film lejer care merită o vizionare doar pentru simplul fapt că explodează multe chestii și poate alunga plictiseala din viața ta.

[rating:2/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.