Ascultă acest articol

O singură fată. Un singur oraș. O singură noapte. Un singur cadru.

Regizor: Sebastian Schipper

Scenariu: Olivia Neergaard-Holm, Sebastian Schipper, Eike Frederik Schulz

Gen: Crimă, DramăThriller

Lansare: 16 octombrie 2015 (Zilele Filmului German)

Durata: 138 min

Studio: MonkeyBoy

Distribuitor: Senator Film

Clasificare: N-15

Actori:

Laia Costa    …     Victoria
Frederick Lau     …     Sonne
Franz Rogowski    …     Boxer
Burak Yigit    …     Blinker
Max Mauff    …     Fusse

Sinopsis:

Victoria, o tânără din Madrid, întâlnește patru băieți din localitate, lângă un club de noapte. Sonne și prietenii lui sunt berlinezi adevăraţi care îi promit că se va distra şi-i vor arăta partea autentică a orașului.

Dar acești băieți au necazuri: îi datorează cuiva o favoare periculoasă care trebuie achitată în acea seară. Pe măsură ce flirtul Victoriei cu Sonne începe să se transforme în ceva mai mult, el o convinge să li se alăture. Pe parcurs, ce începe ca o distracţie iese rapid de sub control. Când se apropie zorii zilei, Victoria și Sonne realizează că au pornit într-o călătorie şocantă.

Recenzie:

În 2002, Russian Ark făcea istorie devenind cel mai lung film realizat dintr-un singur cadru, cu o durată de nu mai puțin de 97 de minute. La 13 ani distanță, filmul german Victoria vine să rescrie istoria, întrecând performanța lui Aleksandr Sokurov și reușind să mențină atenția privitorilor folosind aceeași tehnică, dar timp de 134 de minute, ceea ce înseamnă peste două ore de film turnate în timp real.

VICTORIA-2015-main-review

Premiat cu Ursul de Argint pentru Remarcabila contribuție artistică (cameră), filmul lui Sebastian Schipper, cunoscut publicului larg pentru mici roluri în filme precum The English Patient (1996) și Run Lola Run (1998), este un excelent tur de forță al cărui început amuzant contrastează puternic cu sfârșitul tragic, zguduitor. Atmosfera este când amețitoare, secvențele din club aducând aminte, parcă, de momentele hipnotizante ale lui Gaspar Noé, când melancolică și visătoare, întâlnirea de pe bloc aducând o notă de personalitate filmului.

Tehnica de filmare reușește atât să apropie privitorul de personajele realist interpretate, cât și să dinamizeze ritmul în care se desfășoară întâmplările. Cu un scenariu punctat pe alocuri de umor fin și momente limită care te fac să uiți să respiri, Victoria e un thriller excelent și o experiență cinematografică unică și copleșitoare, în fața cărei intensități te simți neînsemnat.

Filmul va rula miercuri, 21 octombrie, la Cinema Studio din București, în cadrul Zilelor Filmului German, Ediția a X-a.

Postere:

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.