Ascultă acest articol

Însă cum nimic nu durează o veşnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub ameninţări care apar din toate părţile.

Regizor : Brian Helgeland

Scenariu : Brian Helgeland, John Pearson (carte)

Gen : Biografie, Crimă, Thriller

Lansare : 16 octombrie 2015

Durata : 131 min

Studio : StudioCanal

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : N-15

Actori :

Paul Anderson     …     Albert Donoghue
Tom Hardy     …     Ronald Kray / Reggie Kray
Christopher Eccleston     …     Nipper Read
Joshua Hill     …     Constable Scott
Emily Browning     …     Frances Shea

Sinopsis: După ce Ronnie este eliberat din închisoare, cei doi fraţi încep să-şi consolideze imperiul în Londra, încercând să elimine cartelul criminal al lui Charlie Richardson şi colaborând cu mafia americană care caută să pătrundă în oraş. Celebri şi invidiaţi, aceştia îşi creează relaţii printre cei mai influenţi londonezi, se lăfăie în bogaţii şi par de neoprit.

Pe de altă parte, Reggie se îndrăgosteşte de Frances Shea şi se căsătoreşte cu ea, promiţându-i că va face doar afaceri legale. Astfel, cumpără şi conduce mai multe cluburi de noapte. Însă cum nimic nu durează o veşnicie, imperiul Kray începe să se clatine sub ameninţări care apar din toate părţile. Investigaţia poliţiei ajunge tot mai aproape de adevăr, iar Ronnie este din ce în ce mai violent şi paranoic, cu tendinţe distructive care îl conduc la greşeli flagrante.

Recenzie: 

E în vogă să aduci pe marele ecran viețile gangsterilor care au zguduit, câtuși de puțin, istoria lumii. E a doua oară când un astfel de film intră în cinematografe doar luna aceasta. Însă dacă Black Mass era un thriller dramatic care te făcea, din când în când, să zâmbești, Legend, noul film al lui Brian Helgeland, scenaristul L.A. Confidential și Mystic River, este mai degrabă o comedie cu câteva accente dramatice nu chiar atât de grave. Nu tocmai genul potrivit pentru a spune o astfel de poveste, aș spune eu.

legend-2015

Nici liniaritatea scenariului nu ajută, filmul fiind destul de plat și ducând lipsa unui punct culminant epic. Cu toate acestea, micile momente de acțiune îl fac să fie antrenant și sporesc curiozitatea privitorului, cea mai ofertantă astfel de secvență fiind, probabil, cea din început, care aduce aminte de masacrul din biserică din recentul Kingsman: Serviciul Secret. De apreciat sunt și imaginea, interesantă ca și compoziție în multe dintre cadre și la fel de dulce-amăruie ca laitmotivul bomboanei de șerbet de lămâie, și muzica extrem de catchy, ale cărei ritmuri de jazz te fac să uiți că ești la cinema, și nu la o petrecere.

Totuși, atuul filmului rămâne Tom Hardy, unul dintre cei mai buni actori ai generației de acum. Este excelent atât în rolul gentlemanului badass Reggie, cât și în cel al homosexualului cu probleme psihice Ronald. Și kudos lui și echipei din spatele efectelor vizuale, pentru că după primele câteva minute uiți că cei doi gemeni sunt jucați, de fapt, de aceeași persoană. Așadar, deși nu este tocmai ceea ce trebuia să fie, Legend rămâne o comedie romantică ușoară și prea puțin marcantă numai bună de văzut în week-end, mai ales că de astăzi ajunge în cinematografele din România, distribuit de Freeman Entertainment.

Postere:

legend-227095l

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.