Pe 3 iunie 2016, la librăria Cărturești Fandom, Lex Comics a  lansat albumul de benzi desenate românești Următorul Cadru – Ping Pong Comics!

Într-o atmosferă distinsă și plină de zâmbete, cei 10 autori, Toma Alexandru, Alexandru Ciubotariu, Vlad Forsea, Robert Obert, Andrei Moldovan, Xenia Pamfil, Ionut Popescu, Valentin Sava, Alexandru Talamba și Octav Ungureanu au discutat cu fanii și vizatorii evenimentului și le-au lăsat ca mintire autografe și desene amuzante.

Inițial albumul-experiment a debutat în cadrul East European Comic Con 2016, unde și mai mulți fani au putut să răsfoiască albumul, să participe la panel-ul dedicat și să primească, de asemenea, iscălituri comice din partea autorilor.

În cele 72 de pagini de acțiune, umor și surprize la tot pasul autorii nu au avut un scenariu stabilit înainte și nici vreo direcție impusă, fiecare dintre ei desenând un cadru, următorul autor fiind obligat să continue acțiunea și să finalizeze cadrul în mai puțin de 24 de ore. Astfel s-au strâns 10 abordari și stiluri diferite într-un album de excepție.

“Surpriza pândea practic la fiecare cadru fără să ai nici cea mai mică idee în ce direcție se va îndrepta povestea (lucru valabil și pentru autorii implicați în proiect), și sperăm să fie o experiență similară și pentru cititori. Totul dublat de un mozaic de stiluri și de tehnici și de desen.

este menționat în prefața albumului.

Albumul începe cu o oaie caraghioasă și tovarășul său Miorițu, care dau drumul “dubioasei povești” de pe Planeta XS-65. Acțiunea debutează intens cu o luptă cu “ultimul monstru rămas”, înfrângerea sa ducând la dispariția planetei, iar pe parcurs descoperim noi intrigi și personaje noi precum prințesa Bucylaia, Captain Cashtor și Julc (feat Sailor Moon). Toți se află în goana pentru a obține o Ghioagă și asta se poate doar cu ajutorul… unei mâini cu puteri – aparent cel mai important obiect al poveștii.

Găuri negre, extratereștrii, personaje istorice, lupte sângeroase, răsturnări de situație, nave spațiale și mult mult umor negru – cam așa ar merge descris în mare cel mai nebunesc album de bandă desenată care se încheie cu “sfârșit?”.

La încheierea albumului aflăm câteva cuvinte despre cei 10 autori; pagini urmate de un ”extra-material de Vlad, Obert, Octav și Ciubi” unde umorul negru merge la extrem.

Albumul în puteți găsi în librăriile Cărturești, Librarium, Inmedio sau direct de pe pagina noastră, Lex Shop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.