Acțiunea are loc la aproximativ un an de la întâmplările filmului original, Finding Nemo, și îi are ca participanți pe Marlin, Nemo și Gașca din Acvariu, printre alții.

Regizor: Andrew Stanton, Angus MacLane

Scenariu: Andrew Stanton

Gen: AnimațieAventurăComedie

Lansare:  17 iunie

Durata:  103 minute

Studio: Pixar Animation Studios

Distribuitor: Forum Film RomâniForum Film Româniaong>Clasificare: AG.

Actori:

Ellen DeGeneres … Dory
Albert Brooks … Marlin
Ed O’Neill … Hank
Kaitlin Olson … Destiny
Hayden Rolence … Nemo

Sinopsis:

Locul peripețiilor lor va fi de data aceasta lungul coastei californiene, iar în poveste își vor face loc o serie de personaje noi. Dory se va reîntâlni cu cei dragi ei și va învăța între timp și câteva lucruri esențiale despre importanța familiei.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Totul e bine când se termină cu bine!

În 2003 cei de la Pixar ne propuneau o poveste ieșită din tiparele de până atunci în ale animației. Ne propuneau o poveste subacvatică, superbă și plină de viață în producția ”Finding Nemo”. Nimeni nu se aștepta la succesul de box-office ce avea să se întâmple cu această animație, film ce a avut în total încasări de 380,838,870 $.finding-dory-983227l-1600x1200-n-08fa2d31Ne obișnuisem cu filmele inovatoare ale celor de la Pixar, de altfel premiate cu Oscar și Globul de Aur, dar succesul acestui film din 2003 i-au determinat pe Andrew Stanton și Angus MacLane, primul și scenarist, să scoată, hai să zicem, o continuare a hit-ului din 2003, intitulând această nouă producție ”Finding Dory / Căutând-o pe Dory”.

DIn punct de vedere tehnic pot spune că se vede evoluția tehnologică și că băieții ăștia de la Pixar s-au întrecut pe ei și de data asta, imaginile filmului având o doză de realism ieșită din comun. Totul pare real, parcă filmat în real-life. Acţiunea şi personajele din noua animație sunt o experiență vizuală dusă la alt nivel din punct de vedere tehnic, cu efecte speciale şi tehnologie de design avansată.

c4c69740-13a1-0134-e754-0a315da82319Revenind la poveste, putem spune că cei doi regizori preiau povestea din filmul din 2003, mai exact după aventura lui Nemo, și încearcă să-i creeze, aș spune cu succes, o poveste lui Dory și ne propun o nouă aventură simpatică. Totul se rezumă la faptul că simpatica noastră Dory, interpretată și de această dată de Ellen DeGeneres, cu problemele ei de memorie, reușește să-și aducă aminte crâmpeie din viața ei și pleacă în căutarea părinților, însoțită de Marlin, adus la viață de același Albert Brooks și Nemo, de această dată cu altă voce, a unui puști plin de talent, și anume Hayden Rolence.

Dory are cunoscuta problemă cu “uitarea”, și nu prea se descurcă cu urmarea de instrucțiuni, și se pierde de prietenii săi, Marlin si Nemo. Cumva în aventura lor ajung într-un parc unde animalele marine sunt tratate și apoi eliberate și unde vocea “instituției” este Sigourney Weaver. Acest moment al filmului a iscat un ropot de râsete în sala plină ochi.FINDING DORY, top: Destiny (voice: Kaitlin Olson), bottom: Bailey (voice: Ty Burrell), right: Dory

Când o întâlnim prima dată pe Dory, ea nu-şi mai poate aduce aminte nimic despre locul unde s-a născut şi nici despre părinţii ei. E clar, însă, că are o familie, iar acest nou film spune povestea acestei căutări. De data aceasta, problemele de memorie ale lui Dory, o sursă de amuzament în prima parte, devin un aspect important al vieţii ei, având consecinţe neplăcute. De fapt, această poveste este despre căutarea de sine a ei. Este vulnerabilă, irezistibilă şi ajunge în punctul în care trebuie să devină conştientă de propriile calităţi.

finding-dory-939498l-1600x1200-n-82d44f72Filmul ăsta nu știu dacă o să fie tot un film de box-office ca și cel din 2003, dar ceea ce vă pot spune cu siguranță este că vă poartă prin lumea lui Dory, o lume fantastic de bine realizată de cei de la Pixar. Dacă ar fi să dezbatem simbolostica din spatele imaginilor nu ne-ar ajunge nici timpul și nici paginile acestei recenzii. Pe scurt este vorba de valori, de prietenie, despre ajutorul necondiționat, etc.

Ca și concluzie finală vi-l recomand, indiferent că sunteți de 40 de ani sau de 10 ani. E un film la care se poate merge în familie. Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 17 iunie în cinematografe să vedeți ”Finding Dory / Căutând-o pe Dory”, film adus în România de Forum Film România, în format 3D, IMAX 3D, dublat și subtitrat

Poster:

finding-dory-245528l-1600x1200-n-933efdce

Trailer:

1 COMENTARIU

  1. Daca tot ati pomenit de “dublat” era frumos sa amintiti si distributia dublajului, nu numai pe cea originala. Sau nu… ce mai conteaza…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.