Frații super-petrecăreți Mike și Dave dau un anunț online pentru a-și găsi partenerele perfecte pentru nunta hawaiană a surorii lor. Deși visează la o escapadă nebunească, băieții se pomenesc duși de nas și extenuați de către duo-ul incontrolabil.

Regizor: Jake Szymanski

Scenariu: Andrew Jay Cohen, Brendan O’Brien

Gen: Comedie

Lansare:  8 iulie

Durata: 98 minute

Studio: 20th Century Fox

Distribuitor: Odeon Cineplex

Clasificare: AP.15

Actori:

Zac Efron … Dave Stangle
Adam Devine … Mike Stangle
Anna Kendrick … Alice
Aubrey Plaza … Tatiana
Sugar Lyn Beard … Jeanie Stangle

Sinopsis:

Mike și Dave Stangle sunt tineri, aventuroși, iubitori de distracție și, după cum ar spune unii, nesuferiți. Acești “unii” ar include alți membri ai familiei Stangle. Așa că, atunci când sora lor Jeanie anunță că se mărită, familia organizează o intervenție prin care le solicită lui Mike și lui Dave să își aducă partenere. Partenere respectabile!

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Comedia de calitate

a murit înainte de vreme

De-a lungul timpului foarte rar mi s-a dat să văd actori buni, cu potențial, să joace în adevărate catastrofe cinematografice. Dar, spre surprinderea mea, zicala never say never, în cazul de față, s-a adeverit.mike-and-dave-need-wedding-dates-952341l-1600x1200-n-b0ac085eSe adună la un loc o gașcă de actori buni și se produce un amestec de Pitch Perfect și Dirty Grandpa, se filmează și se aruncă pe piață, doar așa, ca un fel de test să vedem dacă prinde.

Frații super-petrecăreți Mike, interpretat de Adam Devine, și Dave, jucat de Zac Efron, dau un anunț online pentru a-și găsi partenerele perfecte (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) pentru nunta hawaiană a surorii lor. Deși visează la o escapadă nebunească, băieții se pomenesc duși de nas și extenuați de către duo-ul incontrolabil.

Mike și Dave Stangle sunt tineri, aventuroși, iubitori de distracție și, după cum ar spune unii, nesuferiți. Acești “unii” ar include alți membri ai familiei Stangle. Așa că, atunci când sora lor Jeanie anunță că se mărită, familia organizează o intervenție prin care le solicită lui Mike și lui Dave să își aducă partenere. Partenere respectabile!

mike-and-dave-need-wedding-dates-335460lMotivul organizării intervenției este dezvăluit prin flashback-uri rapide care rememorează bufoneriile săvârșite de băieți de-a lungul anilor la reuniunile familiei Stangle. Toată lumea se simte bine, lucrurile merg ca pe roate, însă apoi apar Mike și Dave neînsoțiți, se îmbată, se dau la fete, se poartă ca idioții și strică petrecerea. Prin urmare, partenere!

Pentru a îndeplini solicitarea familiei, Mike și Dave apelează la cea mai bună sursă de fete decente, respectabile care le vine în minte: Craigslist.  Ei dau un anunț în care le promit partenerelor selectate o excursie în Hawaii cu toate cheltuielile plătite și ocazia de a participa la toate activitățile familiei Stangle în legătură cu nunta.

Anunțul devine viral, iar răspunsul este atât de covârșitor încât Mike și Dave nu au altă opțiune decât să organizeze un proces de selecție pentru candidate. Ei se întâlnesc cu fete drăguțe, slinoase, ciudate, paranoide, activiste, gemene care arată ca niște băieți, cu fete care sunt băieți…

Partenerele pe care nu contaseră sunt Tatiana și Alice. Ele îi caută pe cei doi frați și îi vrăjesc să le declare câștigătoare și să le aleagă partenere pentru nuntă. Nunțile și Mike și Dave nu vor mai fi niciodată la fel.

Cam ăsta e story-ul filmului ”Mike and Dave Need Wedding Dates”, dar ceea ce m-a frapat este proasta inspirație a scenariștilor și greutatea cu care regizorul a reușit să transpună în imagini scenariul, și-așa destul de fad și greoi.

N-am să înțeleg, și pace, de ce în ultima perioadă marile case de produție fac experimente regizorale cu regizori necunoscuți și fără talent. Este și cazul lui Jake Szymanski, care are la activ un singur film din 2015, defapt nu știu dacă o pelicula de 45 de minute, 7 Days in Hell”, se poate numi film.

mike-and-dave-need-wedding-dates-251608lÎn afară de faptul că limbajul, dialogurile și desfășurarea acțiunii sunt greoaie, pe alocuri lipsite de sens, nu mi-a inspirat mai nimic bun. E doar hai-să-ne-jucăm-de-a-filmu, făcut rapid, la foc continuu. Scenele care ar fi trebit să fie comice o dau în penibil și în mediocru, iar alea care ar fi trebuit să fie penibile, alea sunt cele care mai ridică puțin filmul. Este un paradox, nu?

Vorbind acum despre actorii principali, vreau să mă opresc puțin la Anna Kendrick, care vine după o exemplară performanță actoricească în ”Mr. Right”, și să mă întreb unde i-a fost capul când a acceptat rolul Alice din filmul de față?

Dacă ar fi să mă raportez la ”Mr. Right”, aș spune că 50% din personajul din acest film se regăsește aici, în ”Mike and Dave Need Wedding Dates”, și concluzia ar fi că scenariștii nu au făcut altceva decât au luat personajul Martha McKay, i-au dat numele de Alice, i-au mai adăugat respirație urâtă, exces de alcool și au teleportat-o în filmul de față.

Zack Efron vine după ”Neighbors 2: Sorority Rising”, un film bun, la care s-a râs (Not?”), și înainte de mult-așteptatul ”Baywatch”, și sincer m-a dezamăgit. Așteptam, poate, mai mult de la el, poate și pentru că Hollywood-ul l-a lăudat prea mult.

Muzica, sunetul și imaginea nu sunt extraordinare, cu toate că m-așteptam la câteva cadre largi cu peisajale superbe din Hawaii. Filmul e lent, chiar foarte lent și uneori îți dă senzația că nu se mai termină, aproape plictisitor, dar ca și film de weekend, pentru o răcoreală estivală merge să-l vedeți.mike-and-dave-need-wedding-dates-455013l-1600x1200-n-f06fbd6dAcestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 8 iulie în cinematografe să vedeți ”Mike and Dave Need Wedding Dates”, film adus în România de Odeon Cineplexîn format 2D.

Poster:

mike-and-dave-need-wedding-dates-876669l-1600x1200-n-c175793d

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.