Ascultă acest articol

Netflix a sosit din ianuarie și în România și este o aplicație care pune la dispoziția populației filme, seriale și documentare, în format digital, pe mai toate dispozitivele portabile, TV și PC.

Alex Tărău ne face 5 recomandări de filme noi de văzut prin acest serviciu:

5. Circle (2015)

Un grup de persoane este adus într-o cameră goală. După fiecare două minute care trec, aceștia trebuie să voteze o persoană care să fie ucisă. Cine va reuși să scape? Cel mai interesant lucru la acest film este că reușește să pună la îndoială legile morale ale societății fără să pară forțat. Cine merită să supraviețuiască? Cine este mai bun? Cine poate să ajute societatea mai mult? Acestea sunt întrebări ale căror răspunsuri sunt subiective, dar oamenii din film trebuie să ia o hotărâre. Oarecum, acest film este un portret pesimist al democrației. Puterea decizională stă în mâinile unor oameni de rând care nu sunt calificați să-i condamne și să-i judece pe alții. Este un film captivant care prezintă o situație interesantă și arată un decurs destul de pragmatic al acesteia.

4. Winter on Fire (2015)

Cred că orice text care conține titlul acestui film trebuie să vină cu precizarea că e un film care îți va lăsa un gust amar în gura, indiferent cum ai fi, deci consideră acesta un avertisment. Partea bună e că nu îți va părea rău deloc pentru această stare, pentru că e un film unic. Acesta este un documentar care vorbește despre revoluția ce a avut loc cu puțin timp în urmă în Ucraina. Este concnetrat pe experiențele și trăirile victimelor, deci este un film extrem de violent și trist. Sunt multe de învățat din el. Are și un scop informativ, iar poveștile oamenilor care au luptat pot fi luate ca niște lecții de viață. Este un film de neuitat care prezintă ororile care pot să fie provocate de anumite regimuri politice.

3. Contagion (2011)

În cele mai multe cazuri, filmele concentrate pe dezastru încearcă să fie cât mai spectaculoase și impresionante, motiv pentru care ajung să pară superficiale. Contagion nu intră în această categorie. Este un film regizat de Steven Soderbergh care ne vorbește despre o epidemie care s-a extins la nivel global și are potențialul de a anihila întreaga rasă umană. Povestea este privită din mai multe unghiuri și de diferite persoane, deci filmul ajunge să fie surprinzător de realistic. Actorii joacă și ei un rol important. Prestațiile acestora sunt pline de emoție și este frumos să vezi un asamblu de astfel de vedete carismatice pe ecran (Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law, Laurence Fishburne, etc). Este un film emoționant, dur și extrem de realistic care aduce împreună câteva dintre cele mai talentate personalități ale cinematografului american.

2. The Invitation (2015)

Un bărbat și iubita sa sunt invitați să ia cina acasă la fosta prietenă a acestuia. Ei acceptă invitația, dar ceea ce urmează să se întâmple este complet neașteptat și foarte înspăimântător. Atuul acestui film este că reușește să construiască misterul al naibii de bine. Chiar și când ai impresia că știi ce urmează să se întâmple, nu ești sigur de asta, pentru că e o situație mult prea bizară ca să fie previzibilă. De asemenea, cum aproape toată acțiunea se petrece într-o casă, vei avea un sentiment de izolare foarte puternic și foarte eficient. Este un film care se joacă cu câteva dintre fricile primare ale omului și care te va speria în repetate rânduri.

https://www.youtube.com/watch?v=kjVZxlPhmiY

1. Hush (2016)

Filmele de groază din ultimii ani au devenit din ce în ce mai monotone și lipsite de originalitate. Desigur, există excepții, cum sunt It Follows și The Witch, dar din păcate, acestea constituie minoritatea. Hush face parte din acestă categorie a excepțiilor. Acest film folosește conceptul clasic “home invasion”, dar îi dă o întorsătură inedită: protagonista principală este surdo-mută. Lupta acesteia pentru supraviețuire este mai mult decât interesantă, având pe urme un criminal în serie ce o terorizează. Este un film plin de suspans și destul de multă violență care te va captiva deja din primele momentele.

Dacă doriți să vă spuneți părerea despre serialul, filmul, piesa de teatru, banda desenată, cartea preferate, vă așteptăm și pe voi la secțiunea Guest Post (mail: movienews.ro@gmail.com)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.