La treizeci de ani de la momentul când filmul original al seriei a luat pe sus sălile de cinematograf din toată lumea, regizorul Paul Feig îşi prezintă viziunea sa asupra acestei comedii supranaturale, în compania unora dintre cei mai simpatici actori ai prezentului – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones şi Chris Hemsworth. În vara aceasta ei vor descinde din marele ecran pentru a salva lumea!

Regizor: Paul Feig

Scenariu: Katie Dippold, Paul Feig

Gen: Comedie, Fantastic, Sci Fi

Lansare: 29 iulie

Durata: 1h 56min

Studio: Columbia Pictures

Distribuitor: InterCom Film

Clasificare: A.P.13

Actori:

Melissa McCarthy     …     Abby Yates
Kristen Wiig     …     Erin Gilbert
Charles Dance     …     Harold Filmore
Kate McKinnon     …     Jillian Holtzmann
Chris Hemsworth     …     Kevin
Leslie Jones     …     Patty Tolan

Sinopsis:

La treizeci de ani de la momentul când filmul original al seriei a luat pe sus sălile de cinematograf din toată lumea, regizorul Paul Feig îşi prezintă viziunea sa asupra acestei comedii supranaturale, în compania unora dintre cei mai simpatici actori ai prezentului – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones şi Chris Hemsworth. În vara aceasta ei vor descinde din marele ecran pentru a salva lumea!

Recenzie:

În 1984, cu Dan Aykroyd și Harold Ramis scenariști, Ivan Reitman a lansat în cinematografe o comedie cu fantome care a fost foarte bine primită și a strâns milioane de fani în toată lumea.

În Ghostbusters, trei prieteni buni pasionați de supranatural, (Bill Murray – Dr. Peter Venkman, Dan Aykroyd – Dr. Raymond Stantz și Harold Ramis – Dr. Egon Spengler) dau drumul la o companie de vânătoare de fantome, atunci când orașul lor devine locul preferat al fantomelor care trebuie să pregătească venirea stăpânului lor atotputernic. Vânătorii de fantome sunt luați în derâdere la început, ca spre sfârșitul filmul, eficacitatea lor să fie luată în serios. Cei trei apelează la un al patrulea membru, Ernie Hudson – Winston Zeddmore și împreună for scăpa orașul de fel de fel de fantome inclusiv o fantomă uriașă. Printre actori îl recunoaștem pe amuzantul Rick Moranis și Sigourney Weaver – Dana Barrett.

Succesul a adus în 1989 o parte a doua, unde cei patru se reunesc și, alături de Dana Barrett, încă o dată trebuie să lupte cu fantomele să salveze orașul.

ghostbusters-1

La peste 30 de ani de la filmul original, Paul Feig revine cu un reboot al francizei în care, de data aceasta, protagoniștii sunt… femei.

Povestea începe cam tot la fel ca originalul, cu orașul fiind atacat de forțe necunoscute, ce aduc laolaltă trei prietene care formeză o echipă a vânătorilor de fantome.

Melissa McCarthy e Abby Yates, o pasionată de paranormal care, ălături de colega ei,
Jillian Holtzmann (Kate McKinnon), un geniu în ale tehnologiei, se alătură unei alte amice din copilărie a lui Abby, Erin Gilbert (Kristen Wiig) și renunță la tot pentru da drumul la o companie care poartă numele Ghostbusters. În procesul de mutare și pregătire, în “schemă” intră și Patty Tolan (Leslie Jones), iar comenzile cazurilor cu fantome sunt preluate de secretarul Thor Kevin, interpretat de Chris Hemsworth.

Gașca e formată și trebuie să acționeze rapid înainte ca în oraș să se deschidă un portal prin care și mai multe fantome vin cu gânduri nu tocmai pașnice.

Pe lângă câteva easter eggs și apariții a unor fețe familiare din franciza veche, dar și a unui cântăreț de rock aflat la bătrânețe, filmul este dedicat lui Harold Ramis, care ne-a părăsit în 2014 și care-l observăm rapid, imortalizat într-o statuie zâmbitoare, chiar la începutul filmului.

Filmul abundă de faze haioase și se păstrează exact tema celor două filme originale, efectele primind un upgrade major, iar muzica menține ritmul alert acolo unde trebuie, atunci când e nevoie de ea, cu mențiunea că merită să rămâi la tot genericul să asculți piesele.

Apropos de generic, există o scenă post credit chiar la sfârșit de tot, care anunță clar o continuare a reboot-ului, iar pe tot parcursul genericului sunt prezentate alte chestii interesante într-o manieră foarte simpatică.

ghostbusters-3Revenind la elementul principal al acestei comedii și anume personajele, nu am cuvinte decât de laudă. Melissa face ce știe ea mai bine (nu iese în evidență cu nimic, însă), Kristen, cam la fel, dar Kate McKinnon pune amprenta clar și fură ochii privitorilor pe tot parcursul filmul. Carismatică – acel geek pasionat de tehnologie care inventează chestii mișto, pe pași de dans, iese în evidență încă de la prima scenă. Pe Kate o știm din emisiunea Saturday Night Live, iar aici este o plăcere s-o urmărești.

ghostbusters-2Al doilea care “fură” privirile e clar, Kevin – un blond tâmpițel care face orice numai ce trebuie nu. E musai să urmăriți genericul, pe parcursul căruia Thor demonstrează că știe să și danseze.

3D-ul este necesar în acest caz, filmul rulând cu acele benzi negre special pentru a intensifica efectul de chestii care ies din ecran întâlnite în mare parte în momentele de acțiune, când cele patru vânătoare de fantome îți folosesc armele din dotare.

Una peste alta e un summer/pop-corn movie care-și merită locul în franciză și care are atât umor, efecte speciale și o povestioară încăt să-ți dea acel “feel good” în timpul și după ce ieși de la cinematograf, atât pentru fani cât și pentru cei care fac cunoștință cu Ghostbusters pentru prima oară.

ghostbusters-4

Câteva cuvinte despre film s-au spus și la matinalul de pe Radio 1. (ÎN CURÂND)

Ghostbusters este adus în România de InterCom Film, și rulează în cinematografe din 29 iulie.

Postere:

Ghostbusters _afisb

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.