Fear the Walking Dead – Season 2B – Recenzie

0
1996
Ascultă acest articol


Fear of The Walking Dead, cu acest nou sezon, ne propune mult mai mult decât o lume devastată de o infecţie mortală… ne propune o lume plină de personaje cu secrete, cutume, frustrări şi cu lupta lor, nu numai pentru supravieţuire într-o lume distrusă, ci şi o luptă interioară care nu duce, întotdeauna, la un deznodământ cu final fericit.”

Creatori: Dave Erickson, Robert Kirkman

Gen: Dramă, Groază, Thriller

Lansare sezon 2B: 21 august

Televiziune: AMC, AMC România

Clasificare: TV-MA

Actori:

Kim Dickens     …      Madison Clark
Cliff Curtis     …      Travis Manawa
Frank Dillane     …      Nick Clark
Alycia Debnam-Carey     …      Alicia Clark
Mercedes Mason     …      Ofelia Salazar

Sinopsis:

Pe măsură ce ne îmbarcăm la a doua jumătate a sezonului doi din Fear the Walking Dead, familiile Clark/Manawa, Salazar și Strand se destramă. Evenimentele care s-au petrecut pe vasul Abigail au dus personajele noastre în derivă. Acum ei trebuie să-și găsească propriile căi de supraviețuire. Alicia se luptă cu refuzul lui Madison de a-l lăsa pe Nick să plece, în timp ce Travis încearcă să-l protejeze pe Chris de întunericul apocaliptic care amenință să-l consume. Strand este pierdut în durere, iar puterea trecutului întunecat al lui Daniel a lăsat-o pe Ofelia dezamăgită în privința supraviețuirii și clădirii unei vieți noi.

Recenzie:

Serialul, devenit fenomen, “The Walking Dead”, ne propune o lume apocaliptică, invadată de walkers. Având un imens succes, producătorii s-au gândit să scoată pe piaţa serialelor de televiziune un prequel, “Fear the Walking Dead“, serial ajuns deja la sezonul al doilea.

Despre primul episod al sezonului 2, am scris, înainte de lansarea la TV, aici, iar despre primul sezon am scris în suplimentul Geek al revistei noastră, @FiLM.

În prima parte a sezonului 2, grupul nostru se află pe barca Abigail, condusă de Strand, cel care l-a salvat din închisoare pe Nick, în primul sezon. Acțiunea are loc în mare parte pe acea barcă cu mici ieșiri ocazionale “la plajă” în căutare de provizii. La sfârșitul primei părți a sezonului grupul ajunge în Mexic și opresc la o mică fermă unde se întâmplă lucruri ciudate. Sfârșitul ultimului episod al primei jumătăți al sezonului 2 se sfârșește când grupul este divizat și pus pe fugă. Ce are se să întâmple mai departe aflăm în primele două episoade din sezonul 2B, intitulate Grotesque și Los Muertos.

Partea a doua a sezonului 2 ni-l propune pe Nick, interpretat de Frank Dillane, singur, în drum spre Tijuana, încercând să-şi găsească un loc sau mai bine zis să se regăsească şi, în acelaşi timp, să evite contactul direct cu cei infectaţi.

fear-the-walking-dead-episode-1Drumul până în Tijuana nu este unul uşor, iar pe tot acest parcurs, Nick are şi momente de flashbacks. Momente nu prea plăcute din trecutul său, având în vedere că înainte de infectare, fusese un tânăr dependent de droguri şi internat în centre de specialitate. Trauma sa nu vine neapărat din dependența de droguri ci din lipsa de comunicare cu familia, mai ales cu tatăl, pe care îl pierde, stupid, într-un accident de maşină, în timp ce el era internat.

Daniel Sackheim, regizorul episodului Grotesque şi scenarista acestuia, Kate Barnow, ne propun de această dată un episod mult mai întunecat decât cele de până acum. Mult mai canalizat pe personaj, personajul lui Frank Dillane. Filozofia acestui moment din universul Fear of Walking Dead, este aproape kafkiană şi multe scene sunt, într-adevăr groteşti, mai ales când vine vorba de supravieţuirea lui Nick.

Întorsătura acestui episod este faptul că tânărul nostru, rănit, în urma unei lupte, ajunge să umble cu walkerii, ceea ce ridică mari semne de întrebare în rândul celor din tabăra de refugiaţi din Tijuana.

Nici de această dată serialul nu se desminte şi ne oferă adevărate momente geniale, din punct de vedere al story-ului, al momentelor de tensiune create cu subtilitate şi cu atenţie asupra detaliilor, chiar dacă sunt groteşti.

În cel de-al doilea episod recenzat de noi, Nick reuşeşte să se integreze în comunitatea de refugiaţi din Tijuana şi, uşor, uşor, ajutat şi de şeful refugiaţilor, un farmacist ciudat, un supravieţuitor al unui atac al walkerilor, acceptă faptul că nu va mai putea pleca din Tijuana. Madison, mama lui Nick, împreună cu Alicia, fiica sa, Ofelia şi Victor sunt în căutarea lui Travis dar şi a lui Nick. Forţaţi de împrejurări, se refugiază într-un hotel (moment în care, cei care au jucat jocul video Dead Island, vor fi loviți de amintiri plăcute). Dar cum nimic nu este sigur în lumea Fear of the Walking Dead, nici aici nimic nu e sigur iar un val de undead îi atacă pe cei 4.

fear-the-walking-dead-episode-2

Acest nou moment din acest univers sumbru, ne propune o introspecţie a personajului interpretat de Kim Dickens, Madison şi ne arată regretul, frustrarea şi imposibilitatea ei, ca mamă, în a-şi ține aproape unul dintre copii – e vorba de Nick. Lupta ei interioară şi disperarea de a nu reuşi să-l țină aproape o duc pe marginea prăpăstiei. Victor, credinciosul ei partener de drum, încearcă s-o consoleze, dar pe parcurs aflăm că agenda lui are şi elemente ascunse… dorinţa de a o poseda pe Madison!?

Nick, în Tijuana, are mari probleme cu lorzii drogurilor, care stăpânesc toată zona şi îi va fi greu în a supravietuii aici, singur, fără ajutorul celor din tabăra de refugiaţi.

Pe alocuri static, fără acţiune, ci bazat mai mult pe dezvoltarea personajelor, episodul Los Muertes ne dă o imagine de ansamblu a secretelor şi a cutumelor prezente în fiecare dintrele personajele ce apar în episod. Fear of The Walking Dead, cu acest nou sezon, ne propune mult mai mult decât o lume devastată de o infecţie mortală… ne propune o lume plină de personaje cu secrete, cutume, frustrări şi cu lupta lor, nu numai pentru supravieţuire într-o lume distrusă, ci şi o luptă interioară care nu duce, întotdeauna, la un deznodământ cu final fericit.

“Fear the Walking Dead” a ajuns la sezonul 2b și va fi difuzat în premieră exclusivă pe AMC România în noaptea de duminică spre luni, de la ora 04.00, în acelaşi timp cu premiera din SUA și redifuzat, în reluare, luni, de la ora 22.00, pe 22 august.

Poster:

feare

Spot TV:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.