TIFF Mureș, ajuns la a IV-a ediție, se desfășoară în acest weekend la Târgu Mureș, începând de vineri și până duminică. La acest eveniment vor avea loc peste 40 de proiecții de film. Vor avea loc concerte dar și întâlniri cu nume grele din cinematografia românească.

Toate aceste evenimente vor avea loc la Cinema Arta și la Palatul Culturii din Târgu Mureș. TIFF Mureș este organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, Primăriei și Consiliului Local Târgu Mureș. Tot în cadrul TIFF Mureș actorii George Mihaiță, Vladimir Găitan dar și Ileana Popovici vor primi Premiul pentru întreaga carieră în cinematografia românească.

Actorii George Mihăiță, Vladimir Găitan și Ileana Popovici vor primi, vineri seara, la Palatul Culturii din Târgu Mureș, Premiul pentru întreaga carieră la cea de a patra ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Târgu Mureș, TIFF Mureș, care se va desfășura de vineri până duminică.

”Este o distincție oferită în semn de recunoștință și apreciere pentru activitatea lor artistică din ultimele decenii, prin care le-au oferit milioanelor de spectatori din sălile de cinema și teatru momente de bucurie și emoție. Cei trei actori vor fi prezenți la Târgu Mureș vineri, 23 septembrie, când Palatul Culturii va găzdui, începând cu ora 19.00, o proiecție de gală a filmului Reconstituirea, în regia lui Lucian Pintilie. Filmul, considerat unul dintre cele mai bune filme românești ale tuturor timpurilor, a fost o adevărată rampă de lansare pentru cei trei, aflați la cel moment la primele lor roluri în fața camerelor de filmat”, au arătat organizatorii TIFF Mureș, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, George Mihăiță era student la momentul în care a fost distribuit în Reconstituirea, iar de de atunci cariera sa a însemnat aspirații pe marile ecrane, în producții de televiziune și pe scena de teatru, ‘locul în care actorul spune că se simte cel mai bine, datorită interacțiunii directe cu publicul’.

George Mihăță a jucat în filme precum seria Brigada Diverse, Mama, Pentru patrie, dar și producții recente precum Nunta mută sau Undeva la Palilula, iar în prezent este directorul Teatrului de Comedie din București.

”La rândul său, student în momentul rolului din Reconstituirea, Vladimir Găitan și-a creat de-a lungul anilor un palmares care include roluri în peste 40 de filme și seriale TV produse în România între 1968 și 2011, printre care Mircea, Noi cei din linia întâi, Supraviețuitorul, Live. La rândul său, director al Teatrului de Comedie București între 1994 și 1996, Vladimir Găitan a fost răsplătit cu premiul UNITER pentru întreaga activitate în 2016”,

susțin organizatorii.

Ileana Popovici este cunoscută publicului pentru interpretarea din filme precum Reconstituirea, Pentru patrie, Prea mic pentru un război atât de mare, Zodia fecioarei sau Filip cel Bun. TIFF Mureș începe vineri seara, iar în cadrul acestuia peste 40 de proiecții, concerte și întâlniri cu personalități ale cinematografiei românești și maghiare vor avea loc atât în spațiile deja cunoscute ale festivalului, Cinema Arta și Palatul Culturii, cât și în spații noi, inedite: Piața Cetății Open Air și GCafé Marosvásárhely.

TIFF Mureș este organizat de Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, Primăriei și Consiliului Local Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.