Începe cea de-a cincea ediție East European Comic Con

Evenimentul se desfășoară între 5 și 7 mai la Romexpo

0
2280
Ascultă acest articol


Astăzi, începând cu ora 16:00, porțile complexului Romexpo se vor deschide pentru toți pasionații de filme, seriale, benzi desenate, cosplay, jocuri video, boardgames și nu numai în ceea ce se anunță a fi cea mai extinsă ediție East European Comic Con de până acum.

Actorii care își dau întâlnire cu publicul din România reprezintă seriale de success ca Game of Thrones, Vikings, The Vampire Diaries, Stargate SG-1, Sparatcus și multe altele.

Astfel, Nathaniel Buzolic (The Vampire Diaries, The Originals), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Ellie Kendrick (Game of Thrones, Misfits), Christopher Judge (Stargate SG-1, God of War), Jefferson Hall (Vikings), Craig Parker (Spartacus, Lord of the Rings) vor sta la povești în cadrul panel-urilor, vor face fotografii și vor oferi autografe.

Zona dedicată gaming-ului va fi cea mai mare de până acum, iar fanii vor putea testa jocuri noi, dar și echipamente de ultimă generație. Lenovo,  PC Coolers, Riot Games, Samsung, PC Garage, HP, Fifth Dimension, Ubisoft, RDGA, TP-Link, Blizzard Entertainment, Nvidia și Logitech au pregătit numeroase activități pentru cele 3 zile de eveniment.

În plus, cele mai tari celebrități online din România vor fi prezente la Comic Con – Bromania, Sector 7 și Creative Monkeyz -, dar și artiști grafici de seamă precum echipa HAC, Puiu Manu, Pisica Pătrată, Fredo&Pidjin, Cristian Chihaia, Serban Andreescu Victor Druijiniu și mulți alții

East European Comic Con va găzdui și momente de stand-up comedy (Show de Seară cu Viorel Dragu – Comedy Central), demonstrații de YoYo și Kendama, panel-uri cu actori români care au făcut dublajul unor desene animate cunoscute și apreciate in anii 90 precum Viața cu Louie, Copiii de la 402, Daffy Duck, Sylvester, Speedy Gonzales, Spider-Man.

Există și o zonă de târg, în care diferiți expozanți de la noi si din afara care vin cu numeroase produse, de la haine, la benzi desenate, bijuterii, cărți, etc., toate făcând referire la pop culture.

La East European Comic Con, 3 cosplayeri recunoscuți internațional (Mirai, Kairi și Keiko-Z) vor alege câștigătorii competiției de cosplay din România, care vor reprezenta țara la marea finală a competitiei de cosplay europeana (European Cosplay Gathering) ce va avea loc anul acesta la Paris.

Tronul de Fier din cel mai popular serial al momentului, Game of Thrones, va fi adus direct de pe platourile de filmare de către HBO România, oferind șansa tuturor participanților de a se fotografia în postura de conducător al celor 7 regate. Totodata, distributia serialului Umbre, productia HBO Romania, va sustine o sesiune de intrebari si raspunsuri cu fanii, in asteptarea lansarii celui de-al doilea sezon al seriei.

 Carrefour, va organiza un street food festival pentru toate gusturile. Este pentru prima data când vizitatorii se vor putea delecta cu un astfel de targ la East European Comic Con, cu o oferta culinară variata.

 Program și reguli de acces

Accesul publicului va fi disponibil vineri, începând cu ora 16:00 și se va încheia la ora 21:00, sâmbătă de la 10:00 la 20:00, iar duminică de la ora 10:00 la 19:00.

Pentru prima dată, programul și harta întregului eveniment pot fi consultate prin intermediul unei aplicații de mobil, East European Comic Con, disponibilă pe Android (PlayStore) și iOS (Apple Store).

Toate activitățile din cadrul evenimentului pot fi urmărite și pe www.comic-con.ro și pe pagina de Facebook.

Din motive ce țin de siguranța și confortul vizitatorilor, numărul de persoane va fi restricționat în cazul în care va depăși capacitatea locației, iar vânzarea biletelor la intrare va fi oprită.

În ceea ce privește regulile de acces la eveniment, următoarele obiecte sunt strict interzise: sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, spray-uri, arme, binocluri, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, bagaje voluminoase, lasere. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

În schimbul biletului, fiecare persoană va primi o brățară, iar ruperea sau pierderea ei va conduce la pierderea accesului.

Biletele de tip abonament vor fi preschimbate într-o brățară textilă care trebuie pastrată la mână în toate zilele  evenimentului.

Organizatorii nu vor stoca și păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

Totodată, distribuirea de flyere pentru participanți sau colectarea unor sume pentru diferite cauze sociale este interzisă.

East European Comic Con dispune și de un punct medical, aflat în pavilioanele C4-C5. Dacă vă simțiți rău sau sunteți martori la o situație de urgență, organizatorii vă sfătuiesc să anuntați cel mai apropiat voluntar instruit special pentru a vă facilita accesul la punctul medical.

Este recomandat părinților să își însoțească copiii la eveniment, deoarece organizatorii nu sunt răspunzători pentru aceștia sau pentru acțiunile acestora.

Organizatorii îi îndeamnă pe posesorii de bilete de Photo Op (Poza) sau Autograph (Autograf) să fie prezenți la începutul sesiunii de autografe si poze.

Pentru a evita statul la coada punctului de vânzare de bilete situat la intrarea în spațiul de eveniment, este recomandat vizitatorilor să își achiziționeze bilet în avans din rețeaua Eventim (lista completă a rețelei poate fi consultată aici: www.eventim.ro/ro/outlete/).

Biletele pot fi achizitionate pe www.comic-con.ro, www.eventim.ro, precum și în magazinele Cărturești, Orange Shop, Germanos, Carrefour Băneasa și Militari, Humanitas, Vodafone și benzinăriile OMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.