Ascultă acest articol

Serialul American Gods (2017) a debutat pe postul americal de televiziune STARZ din 30 aprilie 2017 și este adaptat de Brian Fuller și Michael Green după o carte de Neil Gaiman. Primul sezon va avea 8 episoade.

Iată câteva cuvinte despre debutul acestui fantastic serial prin ochii Silviei Puiu:

Atunci când mi-am fixat acest serial în lista de must see, nu m-am documentat foarte mult. A fost suficient să văd genul (drama, fantasy) și distribuția. Sunt fană Ian McShane, de când l-am văzut în Ray Donovan și John Wick. Nu m-am uitat la trailere, nu am citit cartea, deși acum asta e tot ce îmi doresc ? Așa că vizionarea primului episod a fost OMG, I want more ? Pe toată perioada episodului, mi-am spus … hmmm … muzica și imaginile îmi amintesc de Hannibal, un alt spectacol vizual. Când am dat un search pe net, am văzut că Brian Fuller este creatorul acestui nou serial, iar Bria Reitzell este compozitorul muzicii. Ambii au colaborat la Hannibal, deci asemănarea nu a fost deloc întâmplătoare. Distribuția este impresionantă: Ian McShane, Gillian Anderson, Pablo Schreiber (fratele lui Liev Schreiber).

American Gods este, din punct de vedere artistic, un amestec halucinant de Hannibal și Ray Donovan. Poveste există, dar primul episod te aruncă la pământ prin imagine și sunet și personaje cu personalitate. Elementul fantasy este personaj central în film, avem absurd, șocant, sânge, imagini sexuale, dar totul este estetizat, ceea ce nu mulți reușesc. Puținele seriale care reușesc să facă asta sunt, în opinia mea, Hannibal și Ray Donovan.

Restul recenziei o găsiți pe F must see.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.