Snatched – Recenzie

0
2323
Ascultă acest articol


Trăiește periculos dar extrem de amuzant experiența celor două în ceea ce se presupunea a fi o vancanță în paradis, dar care se dovedește a fi o aventură comică inimaginabilă în care tânăra neliniștită Emily Middleton (Amy Schumer) și mama ei cea grijulie Linda (Goldie Hawn) sunt capturate în adâncul junglei Sud Americane.

Regizor: Jonathan Levine

Scenariu: Katie Dippold

Gen: Comedie

Lansare: 19 mai

Durata: 1h 30min

Studio: 20th Century Fox

Distribuitor: Odeon Film

Clasificare: A.P.12

Actori:

Amy Schummer … Emily Middleton

Goldie Hawn … Linda Middleton

Sinopsis:

Trăiește periculos dar extrem de amuzant experiența celor două în ceea ce se presupunea a fi o vancanță în paradis, dar care se dovedește a fi o aventură comică inimaginabilă în care tânăra neliniștită Emily Middleton (Amy Schumer) și mama ei cea grijulie Linda (Goldie Hawn) sunt capturate în adâncul junglei Sud Americane.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Marți seara, nori negrii pe cer, drum lung din Militari și până în Băneasa, la Grand Digiplex Baneasa Mall unde a avut loc vizionarea filmului despre care discutăm. Am plecat de acasă cu speranța că o să avem parte de o comedie bună, având în vedere că unul din personajele principale nu era nimeni alta, decât Goldie Hawn, o actriță pe care eu am admirat-o și am urmărit toate filmele în care a jucat. Și mai era ceva, premiza că cealaltă actriță, cu rol principal, și vorbim aici de Amy Schumer, va face un rol bun, având în vedere că o perioadă bună de timp, ca și comediant, a fost pe val.

Așadar, cu aceste idei, am plecat la drum și am intrat în sala de cinema să vedem comedia ”Snatched”, regizată de Jonathan Levine, cunoscut pentru filmul ”50/50” din 2011, și sub bagheta de scenarist a mai puțin cunoscutei Katie Dippold. Nu mai intru în detaliile sionpsului, că l-ați văzut și singuri, mai sus, ci o să intru direct în pâine, cum se spune, și să zic pentru început că ceea ce s-a vrut a fi o comedie spumoasă, de situație, a cam eșuat, și s-a plecat de la premize greșite. De ce spun asta, pentru că rețetarul folosit, de calamity road comedy a mai fost folosit și răsfolosit, uneori având rezultatul scontat alte ori nefiind cel aşteptat de producători. Ultima parte, și cu părere de rău o spun, este valabilă și pentru comedia de față.

Jocul lui Amy Schumer, deformată parcă, schimbată cu vreo 40 de kg în plus, este slab, pe alocuri chiar fără imaginație, dialogurile personajului ei fiind unul de cea mai slabă calitate. Aici cred că e de vină și scenariul. Se spune că dintr-un scenariu prost poți face o operă de artă, dar ce te faci când scenariul nu îți oferă absolut nicio portiță prin care să poți să-ți realizezi respectiva operă de artă. Totul este previzibil, de la dialoguri, uneori vulgare, ieșite din tipar, parcă vrând să șocheze, dar terminându-se într-un grotesc, și până la acțiunile personajului negativ, un oarecare mafiot din Ecuador.

Goldie Hawn, clar schimbată, botoxată și îmbătrânită, revine după o lungă perioadă, pe ecrane, și o face bine, din punctul ei de vedere. Că scenariul nu i-a putut oferi mai mult, asta nu este vina ei. Doamna filmelor din anii ’80, își face rolul cât se poate de bine, reușind să scoată în evidență disperarea unei mame rămase singure, uneori paranoică, în cele mai multe cazuri având dreptate, după cum se v-a demonstra și pe parcursul filmului.

Din punct de vedere al cadrelor filmate, nu excelează, dar ne aduce peisajul mirific al junglei ecuadoriene, jungla amazoniană fiind, dacă vreți, personajul care mai salvează filmul, pe alocuri. Efecte speciale nu prea sunt, că de… e comedie de familie, iar muzica, atât cât s-a auzit, a fost în ritm cu vremurile în care trăim.

Regizoral, de data asta Levine dezamăgește, dacă e să comparăm cu ”50/50”, și nu ne prezintă nimic spectaculos, ieșit din comun. Filmul are un ritm încet, uneori de-a dreptul slow-mo și te plictisește. Poate ar fi avut potențial de mai mult, dar atât s-a putut.

Ca și concluzie, dacă vreți să vă relaxați, într-o seară, chiar dacă afară vă amenință norii de ploaie, puteți merge să vedeți acest film… în rest numai de bine și…

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, și sâmbăta, în cadrul emisiunii ”Movie News”, de la ora 11:00, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit să urmăriți Snatched / Prizoniere de vacanță care va sosi în cinematografe din 19 mai. Distribuit în România de Odeon Film.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.