AcasăRecenziiSpider-Man: Homecoming - Recenzie

Spider-Man: Homecoming – Recenzie

Ascultă acest articol


Adorat de o lume întreagă, Spider-Man este cel mai popular personaj de benzi desenate din istorie şi bijuteria coroanei pentru Marvel comics. Acum, el revine într-o nouă versiune, proaspătă şi hazlie, produsă de Marvel Studios, care îl aduce pe Peter Parker pentru prima dată pe ecran alături de eroii Marvel Cinematic Universe.

Regizor: Jon Watts

Scenariu:  Jonathan Goldstein, John Francis Daley

Gen: Acțiune, Aventură, Sci-Fi

Lansare: 7 iulie

Durata: 133min

Studio: Sony Pictures

Distribuitor: InterCom Film

Clasificare: A.P.13

Actori:

Tom Holland … Peter Parker / Spider-Man
Michael Keaton … Adrian Toomes / Vulture
Robert Downey Jr. … Tony Stark / Iron Man
Marisa Tomei … May Parker
Jon Favreau … Happy Hogan
Gwyneth Paltrow … Pepper Potts

Sinopsis:

Un puști de 15 ani… super-erou?! Oare cum era Spider-Man în adolescență? Când a început să se legene pe pânze de păianjen în încercarea de a salva lumea? Iată câteva întrebări la care ne oferă răspuns noul film “Spider-Man Homecoming” / “Omul – Păianjen: Întoarcerea acasă”. La vârsta la care orice tânăr se află în căutarea propriei personalități, Peter Parker (interpretat de britanicul Tom Holland, de 21 de ani) revine acasă după ce și-a facut debutul, alături de Avengers / Răzbunători, în Captain America: Civil War. Dar, de la “stagiatura” sa la Stark Industries până la rolul de membru deplin în grupul Răzbunătorilor este cale lungă, iar Peter are de trecut multe încercări pentru a se dovedi vrednic de compania super-eroilor săi preferați.

Susținut de mătușa sa, May (Marisa Tomei), și de mentorul Tony Stark (Robert Downey Jr.), Peter își descoperă puterile speciale și învață să le folosească. Lupta dintre cele două roluri ale personalității sale, liceanul Peter Parker vs. Omul Păianjen, începe însă cu adevărat abia când intră în scenă Vulturul (interpretat de Michael Keaton) – un nou personaj malefic, care amenință toate lucrurile importante din viaţa puștiului. Va reuși oare acesta să-și învingă temerile și să arate cine este și ce poate? Acum e acum! Timid, neîndemânatic, uneori caraghios, dar cu atât mai carismatic, autentic și fermecător în inocența sa, Peter Parker – adolescentul ne oferă o nouă versiune, proaspătă şi hazlie, a poveștii care a cucerit lumea întreagă. A venit vremea să-l (re)descoperim în Spider-Man Homecoming / “Omul – Păianjen: Întoarcerea acasă” – 133 minute de acțiune și aventură SF, de vineri, 7 iulie a.c., la cinema.

Recenzie

Salutare ”tovarăși cinefili!”

Înainte de vă vorbi despre film, trebuie să ă fac o mărturisire, mi-a plăcut întotdeauna acest personaj. L-am descoperit prima dată când eram copil când am văzut serialul cu același nume avându-l în rol principal pe Nicholas Hammond.

Nu vă mai spun care este povestea că deja o aveți în sinopsis, ci vă spun că după trei încercări cu Tobey Maguire și alte două cu Andrew Garfield, această nouă revigorare a seriei este cea mai bună. Este mult mai realistă, dacă se poate spune așa.

Filmul începe cu Peter Parker, aka Spider-Man, alături de Avengers, și vedem momentele importante. Ceea ce este diferit față de celelalte filme, este faptul că personajul lui Tom Holland este un novice, nu a trecut prin luptele cu Green Goblin, cu Doc Ock sau New Goblin, ceea ce îl face mai pământean și nu un supererou. Regia a fost asigurată de John Watts  care, până la această mega-producție, nu a avut cine-știe-ce filme la activ.

Scenariul filmului este scris de Jonathan Goldstein și John Francis Daley, cei doi colaborând în trecut și la Horrible Bosses din 2011. Viziunea scenariului în tandem cu cea regizorală au reușit să ne aducă pe ecrane un film bun, cu multe momente de comedie dar și de acțiune, toate dozate cum trebuie și cât trebuie. Întotdeauna mi-au plăcut filmele care pun bază pe dezvoltarea de personaje, și acest film o face din plin.

Tom Holland își asumă rolul foarte bine șl ni-l arată pe Peter Parker/Spider-Man vulnerabil, stângaci, dar și determinat și încăpățânat. Adolescentul timid și îndrăgostit este și el acolo și în încercarea lui de a se apropia de fata iubită face greșeli, greșeli pe care le-am făcut și noi când eram de vârsta lui. Chiar te regăsești în micile stângăcii ale tânărului Peter și asta, cel puțin din punctul meu de vedere, este un câștig pentru personaj, de aici și expresia mai pământean. Personajul nostru are lupte interioare, momente de maturitate dar si frustrari și angoase ale adolescenței. Nimic din ce i se întâmplă lui Peter Parker nu este exagerat, ci sunt lucruri normale, ale adolescenței, și e mișto să-l vezi pe tânarul nostru alergând prin oraș în costumul de Spider-Man, costum primit cadou de la Tony Stark, încercând să ajungă din urmă un mini-van.

Personajul negativ este interpretat magistral de Michael Keaton, personaj ce ajunge să fie negativ după ce autoritățile îl aduc la sapă de lemn. Adrian Toomes era un antreprenor, nu de succes, dar prinde un contract cu municipalitatea, de a face curat după Avengers, după devastatorul conflict cu extratereștii ce invadaseră pământul în primul film din seria Avengers. Dat la o parte de autorități și adus la sapă de lemn, Toomes nu are altceva de făcut decât să devină și el un nelegiuit făcând contrabandă cu armament extraterestru.

În acest moment drumurile celor doi se intersectează și lucrurile o iau razna, dar fiecare fiind mânat de motivații diferite. Unul motivat fiind de datoria lui de supererou iar celălalt motivat de bani și de a-și proteja familia și afacerea.

Robert Downey Jr. își reia rolul care l-a consacrat, și ca să fiu sincer cam fură din ecran atunci când apare, nu mult dar o face ca de obicei, cu eleganță și clasă.

Din punct de vedere al imaginii, sunetului și al muzicii filmul este la fel de bun precum și jocul actorilor. Nu este nimic exagerat și toate sunt atât cât trebuie.

Noul Spider-Man este complex și complet ca film și are tot ce îi trebuie. Are, așa cum vă spuneam, tot ce îi trebuie că să devină un succes la box-office, și credeți-mă că o să fure startul multor filme, doar dacă ne gândim că tocmai ce a fost lansat Transfomers: The Last Knight. Recomandarea mea este să mergeți să vedeți filmul, chiar dacă, să zicem, ați fost fani ai filmelor cu Tobey Maguire sau Andrew Garfield. O să găsiți un altfel de Peter Parker, un altfel de Spider-Man.

Era să uit, nu vă dau spoilere ci vă invit să nu ieșiți din sală până la final, o să înțelegeți de ce.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit să urmăriți Spider-Man: Homecoming / “Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă” care va sosi din 7 iulie în cinematografe în 3D și IMAX 3D. Distribuit în România de InterCom Film.

Poster:

Trailer:

REVIEW OVERVIEW

REVIEW OVERVIEW

Scenariu
80 %
Interpretare
80 %
Imagine
80 %
Sunet
80 %

SUMMARY

Noul Spider-Man este complex și complet ca film și are tot ce îi trebuie. Are, așa cum vă spuneam, tot ce îi trebuie că să devină un succes la box-office

Leave a review

Imagine
Interpretare
Regie
Scenariu
Sunet

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
Ștefan Apostol
Ștefan Apostol
Cinefil, realizator de programe radio, jurnalist.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
Noul Spider-Man este complex și complet ca film și are tot ce îi trebuie. Are, așa cum vă spuneam, tot ce îi trebuie că să devină un succes la box-officeSpider-Man: Homecoming - Recenzie