Este timpul pentru vacanțe de vară de neuitat, prin urmare Filmcafe le-a pregătit telespectatorilor (în premieră pe post) primele patru pelicule din seria de comedie „National Lampoon’s Vacation” (1983 – 2005), în care Chevy Chase este un pater familias ghinionist nevoie-mare. Capul clanului Griswold, soția și copiii lor pleacă în fiecare an într-o vacanță în care au parte numei de probleme, dezastre și situații de tot râsul. Seria cinematografică a fost inspirată de o povestire de John Hughes (care a regizat povești ca „Școala de sâmbătă” și „Singur acasă”) publicată în revista „National Lampoon” (în 1979) și inspirată de excursiile lui familiale din copilărie.

Descoperiți mai jos ce vă așteaptă în luna iulie, la Filmcafe, în serile de duminică, de la ora 22:00:

  • „O vacanță de tot râsul” (1983), 8 iulie. În scenariul semnat John Hughes, Clark (Chevy Chase) și Ellen Griswold (Beverly D’Angelo) bagă mașina în viteză și pornesc din Chicago spre California, la un parc de distracții promițător. Pe traseu, se pierd în St. Louis, trec pe la niște veri din Kansas, se procopsesc cu o mătușă arțăgoasă și un câine problematic, iar o blondă superbă este la un pas să-i arunce in aer căsnicia… Comedia a fost un hit de box-office și este considerată un film de gen clasic.
  • „Vacanță prin Europa” (1985), 15 iulie. Clanul Griswold participă la un concurs și câștigă o excursie de 2 săptămâni pe bătrânul continent. Pornind de la Londra (unde condusul „pe partea greșită a drumului” îl dă peste cap pe Clark și are repercusiuni serioase asupra unora dintre cele mai celebre vestigii istorice de aici), cei patru se opresc în Franța, Germania și Italia. Scenariul este semnat de același John Hughes, în colaborare cu Robert Klane.
  • „Un Crăciun de neuitat” (1989), 22 iulie. Scenaristul John Hughes își flexează din nou mușchii comici în a treia parte a seriei cinematografice, în care familia Griswold își invită rudele la o petrecere de zile mari, ferm convins că va primi un bonus de la muncă și își va putea permite piscina comandată deja. Evident că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg: bradul e imposibil de tăiat, părinții lui Clark se ceartă non-stop, cele 25.000 de beculețe exterioare nu se aprind, iar un rottweiler chiar transformă totul într-o sărbătoare de neuitat…
  • „Vacanță în Las Vegas” (1994), 29 iulie. De data asta, Clark a primit ditamai bonusul, așa că își duce familia în Orașul Păcatelor și se duce țintă către mesele de blackjack. Evident, totul merge prost și vărul Eddie (Randy Quaid) trebuie să îi sară în ajutor, asta în timp ce tentațiile îi copleșesc și pe Ellen, și pe copiii lor: Rusty (Ethan Embry) devine expert la masa de joc, sub pseudonimul Nick Pappagiorgio, iar Audrey (Marisol Nichols) face echipă cu verișoara ei, o dansatoare exotică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.