Agent 47 are o misiune importantă în Austria și anume eliminarea lui Dorian Lang, Doris Lee și Guillaume Maison care se întâmplă să fie toți în același loc.

Gen:  DLC / Action

Lansare: Disponibil pentru pre-comandă la Hitman 2

Studio: IO Interactive

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC

Sinopsis:

Agent 47 are o misiune importantă în Austria și anume eliminarea lui Dorian Lang, Doris Lee și Guillaume Maison care se întâmplă să fie toți în același loc. Agentul are 15 minute să-i eliminie pe ei și opțional bodyguarzii din zonă, dar este o problemă… locul este plin de public, iar cea mai mică greșeală ridică alerta, iar cei trei vor scăpa ca prin urechile acului și misiunea va eșua.

Recenzie:

Hitman 2 Sniper Assassin este un DLC pe care-l primesc cei care fac pre-comandă la Hitman 2 care va fi lansat din 13 noiembrie pe Xbox One, PC și PlayStation 4. DLC-ul face parte din mod-ul co-op în care poți juca online cu un prieten putând să alegi între două personaje noi Knight și Stone fiecare cu câte un fel de tipuri de muniție (Shockwave respectiv Wall-Piercing).

Noi l-am testat pe PlayStation 4 Pro în singleplayer cu Agentul 47, iar mod-ul co-op (aflat în versiunea beta) l-am lăsat temporar deoparte în lipsă de un partener online. Despre Agent 47 nu mai are rost să vă spun căci fanii știu bine cine, dar dacă printre voi sunt și rookies mai jos aveți pe scurt o biografie a sa, chiar din meniul acestui DLC:

Dacă tot am deschis discuția de meniu haideți să vă zic ce conține și la ce să vă așteptați. În prima pagină putem avem tabul de Options unde putem face fel de fel de setări, inclusiv cele grafice unde găsim și suport HDR, avem lista de obiective și Challenges și putem opta pentru multiplayer-ul co-op.

În meniu avem disponibil un obiectiv ce poartă numele de cod “The Last Yardbird” în care Agent 47 are 15 minute să elimine 3 ținte și opțional bodyguarzii din zonă. Cu ajutorul unui Sniper Rifle Sieger 300 Ghost cu 3 tipuri de muniție, Agent 47 trebuie să-i elimine pe Dorian Lang, Doris Lee și Guillaume Maison care se întâmplă să fie prezenți toți într-o locație pentru a participa la diferite evenimente.

Bineînțeles că nu va fi așa de simplu, cele 3 ținte sosesc în zona cu pricina din direcții diferite la mică distanță unii de ceilalți și cu mijloace de transport diferite (limuzină, elicopter) și fiecare participă la câte un eveniment, locul fiind plin de oameni. Bodyguarzi sunt peste tot și fiecare are zona lui de patrulare, dar din nefericire cele 15 minute de a duce misiunea la bun sfârșit nu-ți permite să-i urmărești pe fiecare să vezi ce traseu fac și ce obiceiuri au.

Poziționat într-un loc strategic, arma are o lunetă cu zoom maxim destul de mare, în mai multe trepte. Bineînțeles, arma trebuie încărcată după 6 focuri trase, iar alegerea tipului de muniție se adaptează în funcție de ținta aleasă. Poți distrage atenția trăgând într-un anume loc, iar cei eliminați ar face bine să cadă în zone necirculate, pentru că oricine poate da alarma și misiunea să eșueze. Te poți folosi, de exemplu, de diferite obiecte dimprejur care dacă tragi în ele (cu anumit tip de muniție), explodează, făcând să pară că a fost accident, sau te poți sincroniza în așa fel să atingi țintele să cadă într-un tufiș sau apă făcându-le să dispară din peisaj și automat să nu fie descoperite de nimeni. Populația din jur (mai ales bodyguarzii) este vigilentă și la vederea unei victime sau la ratarea unei ținte, declanșează rapid alarmă generală.

Fiecare bodyguard eliminat aduce un număr de puncte (mai multe dacă reușești headshot), iar eliminarea celor 3 ținte principale la fel. Hai să spunem că jocul ne mai oferă și o a doua șansă dacă ratăm o țintă sau dacă declanșăm cumva alarma, iar cele 3 ținte se pun pe fugă fiecare la vehiculul cu care a venit. Timp de câteva secunde mai ai șansa să le elimini în drum spre acestea, dar posibilitățile să nimerești o persoană în fugă sunt foarte mici.

Pe lângă misiunea principală mai poți face fel de fel de chițibușuri (care și astea aduc puncte) precum eliminarea unor număr de păsări sau pitici de grădină, spre exemplu. Toți sunt împrăștiați pe “hartă” și necesită un ochi agil să fie observate să nu mai vorbim de ochit, multe dintre ele fiind la distanțe mari de Agent. Pe lângă acestea găsim și câteva elemente amuzante și ca să dau exemple ar fi preotul care mai trage din când în când la măsea în așteptarea unei cununii, un deltaplanist care încearcă să capete și el curaj să sară de pe un vârf de munte, tot cu ajutorul alcoolului, iar la poalele muntelui avem un turist agitat și dezamăgit că a ajuns într-o zonă blocată de un gard care-i interzice să-și continue drumul. Pe cel din urmă îl poți ajuta chiar tu trăgând în acel gard și făcându-l pe omuleț fericit.

Ca să vorbim puțin și de partea tehnică, motorul grafic (spre deosebire de alte titluri lansate anul aceasta) mi se pare destul de… lipsit de complexitate. Avem animații fade (no mo-cap), persoanele nu au cine știe ce detalii sau număr mare de poligoane, dar aceste lucruri sunt compensate de întreaga zonă/hartă în sine care mustește de oameni, animale, activitate și posibilități. La prima vedere, de departe, totul arată pitoresc, dar zoom-ul dezvăluie cele menționate. Zgomotele făcute de armă sunt mișto, muzica de fundal nu deranjează și cel mai important este senzația că ești cu adevărat în spatele unei arme puternice… poate un pic cam prea puternică, victimele atinse de muniție fiind împinse în spate de zici că dai cu o bilă de bowling într-o popică. Nu am testat o astfel de armă pe pielea mea, dar există posibilitatea chiar așa să fie efectul.

Ca o concluzie finală pot spune că DLC-ul este o experiență interesantă și amuzantă care te pregătește de sosirea lui Hitman 2, din 13 noiembrie, în care Agent 47 va trebuie să elimine un Shadow Client a cărei identitate va fi descoperită într-un târziu și este legată de trecutul asasinului îi vor schimba acestuia radical datele problemei.

Mulțumesc Best Distribution.

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.