“Pe măsură ce se străduiește să găsească un echilibru între viața personală și responsabilitățile de Ant-Man, el e însărcinat de Hope van Dyne (Evangeline Lilly) și de Dr. Hank Pym (Michael Douglas) cu o nouă misiune urgentă și periculoasă.”
Regizor: Peyton Reed
Scenariu: Chris McKenna, Erik Sommers, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Paul Rudd, Stan Lee, Larry Lieber, Jack Kirby
Lansare: 6 iulie
Durata: 1h 58min
Studio: Marvel Studios
Distribuitor: Forum Film
Clasificare: A.P.13
Actori:
Paul Rudd … Scott Lang / Ant-Man
Evangeline Lilly … Hope Van Dyne / Wasp
Michael Peña … Luis
Michelle Pfeiffer … Janet Van Dyne / Wasp
Laurence Fishburne … Dr. Bill Foster
Michael Douglas … Dr. Hank Pym
Sinopsis:
În Universul Cinematic Marvel apare un nou capitol: “Ant-Man and The Wasp”, avându-i în rolurile principale pe super-eroii cu abilitatea incredibilă de a se micșora. În intervalul tulbure de după “Captain America: Civil War”, Scott Lang (interpretat de Paul Rudd) se luptă cu consecințele alegerilor pe care trebuie să le facă atât în rolul lui de super-erou, cât și în acela de părinte.
Pe măsură ce se străduiește să găsească un echilibru între viața personală și responsabilitățile de Ant-Man, el e însărcinat de Hope van Dyne (Evangeline Lilly) și de Dr. Hank Pym (Michael Douglas) cu o nouă misiune urgentă și periculoasă. Scott trebuie să-și pună din nou costumul de Om-Furnică (Ant-Man) și să învețe să lupte alături de Viespe (the Wasp) ca o echipă, pentru a descoperi niște secrete primejdioase, învăluite în trecut și uitare.
Recenzie:

Ant-Man and The Wasp este continuarea filmului Ant-Man din 2015, despre care am scris aici. Țin minte şi acum faptul că filmul introductiv pentru acest personaj mi-a plăcut, fiind un film destul de independent de povestea principală care includea la vremea respectivă celelalte personaje din franciză. Mi-a plăcut şi incluziunea într-un gen, fiind în primul rând un heist movie şi în al doilea rând o aiureală cu supereroi. Ant-Man şi Winter Soldier au puternic de câştigat în situația asta, al doilea fiind un film clasic de spionaj. Ne plac/plăceau supereroii, dar un amestec de succes cu un gen interesant poate doar să eleveze filmul.
Să ne întoarcem la Ant-Man and The Wasp. Filmul ăsta nu aduce nimic nou față de primul. Aceleaşi glume, efectele deja nu mai dau pe nimeni pe spate şi se simte doar ca şi cum ar fi nişte ore în plus adăugate primului film. The Wasp e clar mai interesantă decât Ant-Man, dar cred că lucrul ăsta era observabil din primul film. În ciuda acestui fapt, scenariul renunță la anumite aspecte pozitive ale lui Scott Lang într-un mod inexplicabil pentru a-l aduce pe planul al doilea.

Pentru că la un film Marvel nu putem vorbi de estetică, muzică, sau lucruri din astea care fac un film să fie totuşi film. Filmul este mai alert decât primul, scenele de micşorare/mărire sunt mult mai rapide şi pe bandă rulantă şi apare o dinamică firească între Scott (Paul Rudd) şi Hope (Evangeline Lilly) din momentul în care îşi îmbracă latexurile. La fel ca primul film din serie, este ceea ce consider acum că trebuie să fie un film cu supereroi, şi anume ceva uşor şi relaxant şi dacă se poate, unul mai serios o dată la 20 de ani.

Mi se pare imperios necesar să vorbesc de o schimbare a construcției personajelor survenită după multe plângeri ale fanilor. Personajele negative din Marvel Cinematic Universe (MCU) au fost precare până la Hela din Thor Ragnarok, iar Ghost din Ant-Man and The Wasp deşi nu pare cine ştie ce, vreau să explic puțin de ce îmi pare ca fiind antagonistul Marvel cel mai uşor de înțeles. În copilărie a avut un accident în urma căruia a dobândit capacitatea de a se defaza, lucru care a afectat-o cel puțin moral până în momentul în care o întâlnim. Nimeni nu o poate vindeca şi riscă să îşi piardă viața. Mulți ar judeca personajul ca fiind exagerat de agresiv, dar situația este ATÂT de translatabilă în lumea reală. De câte ori nu am fost dezamăgiți de sistemul medical? Câți oameni nu sunt disperați cu o boală incurabilă şi mai rău, progresivă? Pentru mulți critici Ghost este o bilă neagră, dar dacă faceți un minim exercițiu de imaginație veți vedea că am dreptate.

În acest film apare, aşa cum promit şi materialele promoționale soția lui Hank Pym, jucată de zeița Michelle Pfeiffer. Are un rol previzibil mai puțin în relația cu Ghost, dar nu va fi pentru ea o hibă în carieră pentru că a jucat aici. Pentru mine chiar a fost un plus să văd o față mai mult decât agreabilă într-un film atât de agitat. Aşa cum am specificat şi în recenzia de la Deadpool 2, sunt sătulă până peste cap de genul ăsta de filme, dar aici am zis să fiu mai blândă pentru că până la urmă, m-a distrat oarecum filmul, deşi nu l-aş mai vedea vreodată. Este epitomul filmului care ajunge să moară într-un colț de Netflix, dar hei, are și niște elemente decente.
Vă invităm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Ant-Man and the Wasp / “Omul-Furnică și Viespea” rulează la cinema din 6 iulie și este distribuit în România de Forum Film.
Poster:
Trailer: