Ascultă acest articol

“Staţi cu ochii pe acest joc, în 2019, că dacă prinde tracţiune în lumea multiplayer suntem în faţa unui fenomen care caută să progreseze pentru a oferii varietate pieţei actuale de BR-uri. “

Gen: Survival, Horror

Lansare: 17 decembrie

Studio: Elastic Games

Distribuitor: –

Platforme: PC

Clasificare: A.P.15

Sinopsis:

În Last Year: The Nightmare, 5 jucători cooperează pentru a scăpa dintr-o școală, în timp cel al 6-lea jucător încearcă să-i tranforme în victime. Înarmați cu fel de fel de puteri și obiecte, misiunea clară a ucigașului este să-i elimine pe cei 5 jucători care încearcă să-și îndeplinească obiectivele și să supraviețuiască. Și pentru că vorbeam de supraviețuire cea mai mare șansă pentru aceasta este ca toți 5 să stea împreună și să avanseze împreună. Ucigașul are o misiune foarte simplă: să-i ucidă pe toți!

Recenzie:

Deşi este un joc despre care am auzit cu ceva ani în urmă foarte rar au apărut în ”presa” de gaming mainstream detalii despre acesta sau o dată de lansare, însă acum câteva zile a fost lansat, fără nici un fel de valuri, marketing sau tweeturi şi am aflat şi eu de lansare văzând pe cineva că joacă live. La fel, nu am avut de unde să ştiu care este situaţia pentru că nu se afla pe nici unul din shopurile comune, Steam, Origin sau GOG, ci spre surprinderea mea şi probabil a tuturor, am dat de el pe shop-ul de la DISCORD la preţul de 30$. N-am ezitat şi l-am luat şi acum am să vă explic ce este Last Year: The Nightmare şi ce te joci de suma mai devreme menţionat de 30 de dolari, un preţ la mijlocul drumului.

Last Year: The Nightmare este un first person shooter 5vs1 în care poţi lua rolul unui student sau al unui ucigaș (killer). Indiferent cu care din cei 5 studenţi intri în joc poţi să îi alegi una din cele 4 clase, Assault, Medic, Scout sau Technician. Fiecare are funcţiile clar definite şi sistemul de crafting şi salvage aduce un pic aminte de looting-ul din jocurile Battle Royale. Pe partea cu Killer-ul, unul singur va putea devenii așa ceva şi va avea de ales între 3 criminali diferiţi: Strangler-ul – un boschetar cu un lanţ care te apucă de la distanţă, Slasher-ul – un pompier cu un topor şi The Giant – un om imens extrem de puternic. Dacă eşti omorât de studenţi, te vei putea respawna ca oricare din cei pe care nu i-ai ales, pentru că există un cooldown la ucigași. Premiza jocului este de a scăpa ca student sau de a omorâ toţi studenţi înainte de a scăpa ca ucigaș.

Sună foarte asemănător cu Dead By Daylight sau Friday The 13th însă aduce mai mult cu Left 4 Dead. Este rapid, este distractiv şi toate ca toate este un joc de echipă. Fiind pe Discord are integrat sistemul de voce deja şi poţi comunica foarte uşor cu coechipierii, dar odată am dat de foarte mulţi ruşi, spre surprinderea mea, foarte plăcuţi, nu genul acela de ruşi agresivi ca în alte jocuri în care strigă la tine ”RUSH B CYKA BLYAT”. Jocul a fost lansat cu doar 3 hărţi şi modul de joc principal e cam la fel precum jocul original și constă în acțiuni precum: găseşte discheta, băga-o în calculator, deschide poarta, scapă sau găseşte torța, taie poarta, deschide valva și în sfârșit, scapă. Cum am zis mai sus are un sistem de crafting, după ce strângi din nivel salvage, iar cu fiecare dintre clase poţi să îţi faci diferite arme, ca de exemplu molotovuri sau armură, iar ca ucigaș poţi compromite acele cutii cu salvage, pe care le are fiecare ucigaș sau poţi întinde capcane peste tot în nivel.

Jocul arată foarte bine şi nu se simte ca fiind unul de EARLY ACCESS, însă ar merita mai mult conţinut. Animațile sunt complete şi aspectul per total, aproape de desen animat al personajelor, îl face destul de plăcut vizual. Chiar dacă vorbim de un joc care se vrea de groază este destul de clar că bate mai mult spre partea de parodie a unui film de groază decât altceva. Este luminat şi este clar, iar indiferent pe ce nivel se joacă, după unu sau două playthrough-uri, o să cunoşti destul de bine nivelurile. Nu pot să spun că există un learning curve ca în jocuri de genul Rainbow Six Siege, dar cu cât joci mai mult cu atât ţi se va părea mai rapid şi vei devenii mai eficient atât în evadare cât şi în oprirea celor care încearcă să evadeze.

În concluzie, staţi cu ochii pe acest joc, în 2019, că dacă prinde tracţiune în lumea multiplayer suntem în faţa unui fenomen care caută să progreseze pentru a oferii varietate pieţei actuale de BR-uri. Şi dacă va primi conţinut nou pe viitor, atunci prețul se justifică.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.