Ascultă acest articol


Ce avem tot timpul la noi și depindem în mare parte de el? Unde ne ținem programul zilnic și care este scurtătura către cei dragi și familie? Nu e greu de ghicit, este vorba, bineînțeles, de telefonul mobil – smartphone-ul! Este bun la toate, îți omoară plictiseala în călătoriile lungi sau sesiunile sportive, te ajută la școală sau locul de muncă, capturează cele mai fericite momente ale tale prin fotografii sau clipuri video, îți alimentează hobby-ul cel mai de preț: jocurile video… dar acum nu este vorba despre el ci despre cum îl ținem în viață să ne poată reda toate acestea. Și dacă tot am pomenit de alimentare, vom vorbi în rândurile care urmează despre un Wireless Charging Pad pentru smartphone-uri, mai exact despre ADATA Wireless Charging Pad CW0100!

Ce e în cutie

Începem, după cum v-am obișnuit, cu ambalajul și conținutul lui. Mi-a plăcut, de cum l-am primit la teste, că ambalajul este subțire, simplu dar elegant și am observat că este destul de greu. Cum era de așteptat la orice produs, pe ambalaj aflăm detalii despre produs, iar surpriza face ca una dintre laturile subțiri ale cutiei să aibă o ferastră mică prin care se observă charging pad-ul din interior scoțând în evidență un contur slim, metalic, destul de atrâgător.

Odată deschisă cutia găsim înăuntru un manual de utilizare și alte date despre produs, un cablu Micro USB de 1 metru și charging pad-ul, în cazul nostru, de culoare neagră (există și pe alb).

Aspect

Să ne concentrăm acum pe aspect. Primul gând la care m-a dus, atunci când l-am ridicat, după cum spuneam și mai sus, este greutatea (148gr). Charging Pad-ul este destul de greu pentru că este metalic realizat dintr-un material premium bazat pe zinc cu finisaje argintii respectiv cromate, în funcție de culoarea aleasă (alb/negru).

Marginile sunt rotunjite, pe spate are o zonă mare de material cauciucat pentru stabilitate și anti-alunecare, iar suprafața unde se pune telefonul la încărcat e mată, și observăm sigla QI și logo-ul ADATA.

Pe latura subțire, metalică, în partea de sus (deasupra logo QI) avem portul unde se conectează cablul Micro USB, iar în partea dreaptă, pe colț, avem un LED multicolor, încorporat între rama metalică și partea unde se încarcă smartphone-ului. Per total, avem în față un dispozitiv mediu ca dimensiuni (100x100mm), la categoria sa, cu o grosime de numai 7.5mm și pot spune sincer, că la capitolul aspect stă foarte bine, dar să aflăm acum mai multe despre partea tehnică!

Tehnic – Specificații

Conform fișei tehnice, ADATA Wireless Charging Pad CW0100 se laudă că este capabil să încarce de 2 ori mai repede decât alte Charging Pad-uri datorită suportului pentru 10W, față de cele 5W ale competiției, durata unei încărcări de la 0 – 100% fiind de numai o oră, bineînțeles, fiind nevoie de mai mulți parametri necesari precum suport pentru încărcare certificată QI (Android și iPhone) și contează și în ce port USB e poziționat capătul celălalt al cablului de încărcare din pachet. Cum pachetul nu include un alimentator de priză, se poate folosi cel al telefonului sau PC/laptop-ul din dotare.

Charging Pad-ul vine și cu câteva protecții importante împotriva fluctuațiilor de tensiune și al supraîncălzirii și “știe” să detecteze dacă un obiect străin (orice altceva decât smartphone) a fost poziționat pe suprafața de încărcare, sau între smartphone și suprafața de încărcare.

Pe partea de compatibilitate, pe lângă că este necesar ca smartphone-ul să fie certificat QI, ADATA dă și câteva exemple de modele de smartphone-uri și anume: Apple iPhone 8/ 8 Plus/ X respectiv Samsung S9/ S9 Plus/ Note 8/ S8/ S8 Plus. În cazul de față am folosit la teste un Samsung S9 Plus, despre care vorbim mai jos.

Teste


În câteva zile bune de teste am montat Charging Pad-ul atât la un PC (USB 3.0), cât și la laptop (USB 3.0) și la un alimentator de priză de Samsung S9 Plus (Fast Charge), pentru a vedea dacă este afectată viteza de încărcare. Am comutat periodic între acele variante de conectare pentru încărcare, iar rezultatele pe PC/Laptop au fost asemănătoare, pe când pe alimentatorul Fast Charge încărcarea a fost mai rapidă.

Țin smartphone-ul într-o husă originală și nu a fost nevoie să o dau jos pentru a funcționa încărcarea wireless, ceea ce este un aspect important. Poziționarea smartphone-ului pe Charging Pad poate fi făcută atât în mod portrait cât și pe lungime, dar și pe diagonală. Personal am optat pentru varianta poziționării pe diagonală pentru a nu astupa colțul cu LED care clipește albastru când smartphone-ul se încarcă, stă aprins roșu când nu este poziționat bine și clipește roșu când între smartphone și Charging Pad se află “un corp străin”. Când încărcarea este completă, LED-ul rămâne aprins albastru. Atâta timp cât smartphone-ul este centrat bine, încărcarea decurge fără probleme.

Cu S9 Plus descărcat la 0, încărcarea cu el complet închis, pe PC/Laptop, a durat cu aproape de două ore, iar cu el deschis și Wireless pornit, în jur de aproape 4 ore, 4 ore și un pic. Situația a stat vizibil mai bine în cazul încărcării la alimentatorul Fast Charge unde încărcarea a durat în jur de o oră și un pic cu S9+ complet descărcat și respectiv 2 ore, aproape 3 ore cu el deschis și Wi-Fi pornit. De menționat este că încărcarea a fost continuă, adică nu am ridicat deloc smartphone-ul de pe Charging Pad în perioada sesiunilor de încărcare de la 0 la 100%.

Am testat, de asemenea și să pun o monedă, șervețel, scobitoare, bancnote, între smartphone și Charging Pad și într-adevăr pornește “alarma”.

Concluzie

Ca o concluzie finală, pot spune că este adevărat, cum am spus și în titlu, cu “ADATA Wireless Charging Pad – Încarci telefonul rapid și ușor” și mai mult de atât, cu aspectul său elegant și dimensiunile reduse, îl poți avea în permanență la tine când te afli în deplasare, deci are o portabilitate bună, sau poți să-l expui “fără rușine” la birou căci pe lângă că își face cu brio treaba, atrage și priviri de admirație.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.