Ascultă acest articol


Destul de impunătoare pe piața televizoarelor și datorită tehnologiei Ambilight, Philips a devenit un adevărat competitor pentru multe dintre brandurile prestigioase ale momentului. Dar de data aceasta nu vom vorbi despre televizioare ci despre un alt capitol la care Philips pare să prindă teren și chiar are cu ce: monitoarele!

Așadar, în rândurile care urmează avem ca subiect de test monitorul Philips 245C – un model dedicat seriei de business și al entertainmentului. Haideți să vedem “ce poate”.

Pachet

După cum imaginile monitorului o spun, avem în față un device subțire, deși am constatat că, cutia în care vine, este destul de voluminoasă (603 x 484 x 245  mm) și asta pentru că monitorul nu are piciorul de susținere detașabil. Explicabil și nicidecum un impediment pentru că odată ce ai deschis cutia, scoți monitor, conectezi la pc/laptop și asta a fost. Fără șuruburi, montaje, și alte IKEAisme de dureri de cap. Pe cutie aflăm câteva detalii despre performanțele și aspectul monitorului în cauză, iar în cutie se află monitorul, alimentatorul și cablul de alimentare, manual și un cablu HDMI.

Aspect

Aspectul este clar cel mai mare avantaj al monitorului Philips 245C având un design ultra slim într-o combinație de culori gri-metalizat (cu o textură interesantă) și negru – foarte minimalist și atrăgător. Dimensiunile monitorului cu tot cu picior sunt 541 x 412 x 197mm și are o greutate de 2.87Kg. Monitorul în sine este foarte subțire și ușor, dar standul are greutate mai mare pentru a sta stabil pe birou.

Piciorul de susținere vine deja prins de monitor și are, după cum spuneam, un design slim și minimalist pentru a se asorta cu monitorul și lasă monitorul să pivoteze la
-5/20 de grade sus/jos. De asemenea, și el, la rândul său, are o serie de mici piciorușe cauciucate pentru a nu zgâria suprafața de așezare.

Monitorul are un display glossy aproape bezeless (fără borduri), decât în partea de jos are o bandă de plastic (care părea că nu stă prea bine la locul ei), în stânga sa fiind ștanțat modelul (245C), iar în dreapta un sticker ne amintește că avem în față un produs EnergyStar 7.0 – prietenos cu consumul și mediul înconjurător. Sub display, pe mijloc, avem logo-ul Philips imprimat pe o bucată de plastic transparent iluminat de un LED de stare cu culoarea albă. Acesta stă aprins când monitorul e pornit, respectiv clipește, în mai multe trepte selectabile din meniu, atunci când nu are semnal.

În partea din spate, pe mijloc avem logo-ul Philips, în partea de jos, stânga este Kensinghton Lock-ul, și portul de alimentare cu curent, iar în partea dreaptă avem joyistick-ul pentru meniu și panoul de conectivitate care constă în: jack pentru căști, port VGA (Analog), DisplayPort 1.2 și HDMI (digital, HDCP). Nici măcar un port USB, din nefericire.

Per total, după cum spuneam, capitolul aspect este cel mai mare atu al monitorului Philips 245C, chiar dacă spatele lucios și în general cam tot ce e negru, atrage amprente și praf, dar să vedem cum stă și la partea tehnică.

Tehnic

Monitorul Philips, din seria C, are câteva specificații destul de interesante, luând în considerare cât de subțire este, dar și dimensiunea display-ului și anume de
23.8 inch (60.5cm). Panelul este unul IPS LED (16:9) care suportă rezoluția Full HD (1920 x 1080@60Hz) și are unghiuri de vizibilitate de 178/178 grade. Densitatea pixelilor este de 92.56 PPI, are un timp de răspuns de 5ms și este capabil să afișeze 16.7 M de culori. Vine cu suport pentru tehnologia Philips Flicker-free care reglează brightness-ul (250 cd/m²) pentru a fi cât mai plăcut pentru ochi, dar are grijă și de contrast prin tehnologia SmartContrast (20.000.000:1).

Meniul este ușor de lucrat cu el datorită tehnologiei SmartControl, iar de acolo ai acces rapid la volumul pentru căști, poți deschide/închide monitorul (printr-o apăsare mai lungă), posibilitatea de a selecta intrările semnalului VGA/DisplayPort/HDMI, poți activa tehnologia SmartImage prin care poți selecta preseturile preferate ale imaginilor cărora li se alătură și câteva gata pregătite: Office, Photo, Movie, Game, Economy.

Bineînțeles, că produsul de față este “prietenos” cu mediul înconjurător și consumul de energie, pornind de la ambalaj, care este reciclabil 100% și până la: EnergyStar 7.0, EPEAT Silver, RoHS, Lead-free și Mercury Free.

Teste

Luând în considerare pentru ce categorie – business – este dedicat Philips 245C, testele au constat în utilizarea sa timp de aproape 2 săptămâni în care mi-am desfășurat activitatea de birou și anume office, redactare, multimedia, editare video/imagine și am zis chiar să văd cum se comportă și în jocuri.

Pentru că are un contrast destul de puternic, după ce am încercat singur să-mi fac un reglaj pe plac, pentru atunci când lucrez în mod office (albul predomină) am ajuns tot la presetul gata pregătit, Economy (cel Office avea parcă prea mult contrast), dar în moment ce mă mutam la capitolul multimedia – vizionare filme/clipuri, presetul Movie a fost tocmai potrivit. La vizionare și editare foto/video presetul pentru Photo mi s-a părut un pic prea exagerat la contrast, iar când e vorba de jocuri cel de Gaming mi s-a părut ok. În toate aceste cazuri am admirat culorile vi redate de display și rama subțire chiar te face să uiți că ai în față un monitor doar de 24 inch – suprafața pare mai mare.

Am instalat câteva jocuri din Microsoft Store plus StarCraft (strategie) și Diablo III (RPG), demo-ul Forza Horizon 4 (racing) și Call of Duty Infinity Warfare/Modern Warfare Remastered (FPS) – pentru a încerca din cât mai multe genuri de jocuri și la o analiză atentă cei 60hz și timpul măricel de răspuns (5ms) s-au simțit ușor, dar nu au fost chiar așa problematice în câteva ore de joc. Culorile, contrastul și un negru destul de pătrunzător au făcut experiența de joc una plăcută.

Concluzie

Philips 245C se prezintă destul de arătos cu formele sale subțirele, inclusiv rama, care-ți dau impresia că display-ul este mai mare decât 24inch, iar când vine vorba de performanțe, acesta livrează pentru ce a fost construit: o utilizare office bună, culorile și contrastul au făcut din experiența multimedia una de top și s-a descurcat binișor și pe partea de gaming. În afara faptului că nu mi-a plăcut că se mișca banda de plastic de sub display și că ar fi mers, să zicem, (măcar) un USB 2.0 – luând în considerare că este totuși un model lansat în 2017, am numai cuvinte de laudă și încă o dată, mă bucur să afirm că se vede că Philips își caută un loc cât mai sus și în ceea ce privește gama monitoarelor, nu numai a televizoarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.