NVIDIA anunță un număr record de peste 80 modele de laptopuri de gaming, cu plăci grafice GTX din seria 16

Având un preț de pornire de 799$, laptopurile cu GeForce GTX 1660 Ti și 1650 vor fi lansate de producători din întreaga lume

0
966
Ascultă acest articol

NVIDIA lansează astăzi plăcile grafice GeForce® GTX® 1660 Ti și 1650 pentru laptopurile de gaming. Laptopurile vor oferi performanțe ridicate și eficiență energetică pentru o experiență imersivă în cele mai populare jocuri.

Începând de astăzi, cei mai mari producători de laptopuri de gaming din lume vor lansa pe piață peste 80 de modele care vor integra plăci grafice GeForce. Acestea vor avea un preț de pornire recomandat de 799$.

“Gamerii pot alege dintr-o selecție impresionantă de laptopuri performante, subțiri, și rapide. Toate acestea fac parte din familia Turing, cu plăci grafice GeForce RTX sau GTX,” declară Mark Aevermann, director of product management la NVIDIA. “Acum este momentul potrivit pentru a achiziționa un laptop de gaming GeForce, în special pentru zecile de milioane de gameri cu laptopuri mai vechi, care își doresc să beneficieze de frame rate-uri ridicate în jocurile lor preferate.

Oportunitate de upgrade

Gamerii care dețin un laptop de 4-5 ani vor putea observa o creștere imensă în performanță cu noile plăci grafice GeForce. Spre exemplu, laptopurile GeForce GTX 1660 folosesc ultimele tehnologii pentru a livra performanțe de gaming de până la 4 ori mai mari în comparație cu modelul GeForce GTX 960M.

Noile laptopuri GeForce sunt ideale pentru cei care își doresc 100 FPS-uri la o rezoluție de 1080p în titluri populare precum Fortnite, PUBG sau Apex Legends.

“Conform unui studiu recent derulat de noi, oamenii petrec mult timp în fața laptop-ului, pentru a se juca. Acest fapt îi determină să achiziționeze noi sisteme puternice care le îmbunătățesc performanțele in-game”, declară Bob O’Donnell, președinte al TECHnalysis Research. ”Producătorii răspund la această cerere prin dezvoltarea unui număr mai mare de funcționalități pe laptopurile de gaming, de la grosime până la la îmbunătățirea performanțelor de computing și de grafică, aduse de noile plăci grafice GeForce.”

Portabilitate în gaming

Seria de laptopuri de gaming GTX 16xx are la bază arhitectura Turing de generație a 12-a și beneficiază de toate inovațiile shader. Suportă floating point concomitent și operațiuni integer, o arhitectură unificată cache cu un cache L1 de 3 ori mai mare față de arhitectura de generație anterioară, Pascal, precum și o performanță sporită pe fondul utilizării tehnologiei adaptive shading.

Arhitectura Turing livrează de până la 1.5 ori mai multe instructions per clock și o eficiență energetică de până la 1.4x mai mare decât generația anterioară, NVIDIA Pascal™, care anterior seta standardul pentru consumul energetic al plăcilor grafice. Prin urmare, cu un consum de 60W, laptopurile cu plăci grafice GTX 1660 Ti livrează cea mai bună performanță per watt în comparație cu orice laptop din clasa lor.(1)

În funcție de configurația acestora, laptopurile cu plăci grafice din seria 16xx pot include:

● Max-Q design – o abordare inovatoare de a crea cele mai subțiri, rapide și silențioase laptopuri de gaming. Max-Q oferă un echilibru între gaming-ul GeForce și design-ul elegant, laptopurile fiind mai subțiri de 20mm, cu margini înguste, ecrane de 144Hz și o autonomie mai bună a bateriei.
● NVIDIA Optimus® technology – o tehnologie care livrează o autonomie a bateriei de până de 2 ori mai mare, menținând în același timp o configurație silențioasă și un cooling optim.
● WhisperMode(2) — o tehnologie care le permite laptopurilor cu GeForce Experience™ să funcționeze mult mai silențios în timpul gamingului prin gestionarea FPS-urilor, în timp ce setările grafice sunt configurate pentru un consum de energie optim.
● NVIDIA Highlights — filmează și înregistrează automat cele mai bune momente ale gamerilor. Peste de 40 de jocuri au suport pentru NVIDIA Highlights, dintre care Metro Exodus, Fortnite, PUBG, War Thunder, Shadow of the Tomb Raider, Ring of Elysium, Escape from Tarkov, Hitman 2, Kingdom Come: Deliverance, Hunt: Showdown, Final Fantasy XV și Tekken 7.
● NVIDIA Ansel — care le permite gamerilor să captureze imagini uimitoare din timpul jocurilor. Peste 70 de jocuri au suport pentru Ansel, dintre care Metro Exodus, Battlefield V, Hitman 2, Shadow of the Tomb Raider, For Honor, Star Wars: Battlefront II și Final Fantasy XV. Gamerii pot partaja imaginile favorite și pot participa în concursuri lunare pe Shot with GeForce.
● Cel mai nou procesor Intel® Core™ de generație a 9-a.

Pentru industriile creative

Laptopurile GeForce GTX sunt și platforme mobile puternice pentru milioanele de editori video, fotografi, designeri grafici și streamerii de jocuri.

Creatorii de conținut care folosesc Adobe Creative Cloud pot accesa efecte video avansate în Adobe Premiere Pro CC și Adobe Premiere Rush. Aceștia pot lucra eficient în Adobe Illustrator CC indiferent de rezoluția ecranului.

Adițional, creatorii pot realiza adevărate opera în Adobe Photoshop CC și Lightroom CC cu efectele accelerate ale plăcilor grafice, precum Path sau Spin Blur. Streamerii de jocuri pot obține FPS-uri mai mari, fără scăderi bruște.

Disponibilitate

Modelele GeForce GTX 1660 Ti și 1650 sunt disponibile începând de azi de la producatorii de top din lume, dintre care Acer, ASUS, Dell / Alienware, Gigabyte, HP, Lenovo și MSI – și în următoarele luni de la Samsung.

De asemenea, acestea vor fi disponibile la producătorii locali si integratori de sisteme, printre care Aftershock, CyberPower PC, Hasee, Maingear, Mechrevo, Mouse, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Schenker, Terrans Force, și Thunderobot. Prețul va varia în funcție de regiune și partener.

GeForce GTX 1650 pentru desktop, disponibil la nivel global

NVIDIA a lansat astăzi și modelul GeForce GTX 1650 pentru desktop PC. Aceasta are un preț de pornire de 149$ și este disponibilă începând de azi de la producatorii de plăci grafice de top din lume, precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac. Prețul poate varia în funcție de partener, caracteristici și regiune.

Bundle cu Fortnite

Pentru o perioadă limitată, gamerii vor primi 2,000 de V-Bucks și setul Fortnite Counterattack, odată cu achiziționarea unei plăci grafice din seria 16xx pentru desktop sau laptop. Această promoție este disponibilă pentru majoritatea regiunilor din lume. Mai multe informații sunt disponibile la https://www.nvidia.com/en-us/geforce/campaigns/fortnite-bundle/

(1) Puterea șiperformanța pot varia în funcție de configurațiile partenerilor OEM.
(2) Doar modele GTX 1660 Ti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.