Ascultă acest articol


Lex Shop / Lex Hobby Store este printre cele mai importante magazine de România cu jocuri de tip table top și extensii și accesorii pentru acestea, figurine, cărți, puzzle-uri, pop culture și multe altele. Au un spațiu comercial la Iași pe Str. Tabacului nr. 17 și îi veți găsi la evenimentele importante prin țară și niciodată nu au lipsit de la East European Comic Con.

EECC 2019 a avut loc în perioada 24 – 26 mai la RomExpo, în București și am dat și noi fuga pe acolo, în calitate de parteneri media ai evenimentului și bineînțeles, ca jurnaliști, și l-am prins pe domnul director al Lex, Alex Trofin și i-am pus câteva întrebări legate de ediția de anul acesta:

Alex Trofin – il capo di tutti capi @ Lex Shop/Lex Hobby Store

MovieNews.ro: Salut Alex, bine te-am regăsit la o nouă ediție East European Comic Con unde Lex Hobby Store nu avea cum să lipsească! Cum ți s-a părut, la prima vedere, ediția de anul acesta?

Alex Trofin: Salutare. Familiar ca anul trecut. Aceeași organizare bună. De când s-a mutat în B2 arată a eveniment European. Ca totdeauna avem emoții până începe.

MN: Când au fost cei mai mulți vizitatori la standul Lex? În care dintre cele 3 zile?

Alex: Sâmbătă clar. Din câte am înțeles a fost sold out. Și vineri a fost destul de aglomerat.

MN: La această ediție pare să fi fost mai multă lume ca niciodată. A făcut față echipa Lex valului de vizitatori? Cum ați reușit să treceți cu bine?

Alex: Eram roboți sâmbătă. Am avut o echipă formată din 9 oameni. Am trecut cu brio testul atenției.

MN: Standul a avut, ca aproape în fiecare an, o zonă cu mese și scaune pentru boardgaming. Au participat mulți la sesiunile de gaming? Ce joc s-a jucat cel mai mult?

Alex: Anul acesta am avut 4 mese. Au fost pline mai tot timpul. Am venit cu jocuri mai ușor accesibile. Hitul a fost Insula Interzisă, Sushi Go și Sherlock. Dar s-au jucat și jocuri ”grele” cum e Concordia.

MN: Ca în fiecare an, ați venit cu surprize și promoții! Care a fost highlight-ul ediției EECC 2019?

Alex: De această data am avută promoție de la începutul târgului. Pot spune că am plecat cu loc în dubă. Jocurile de societate prind din ce în ce mai bine la public.

MN: Când ajungeai la stand pur și simplu nu aveai cum să nu-ți dai seama că ai ajuns la Lex datorită unicilor “piramide” de figurine Funko POP! Ați avut și reduceri la ele, s-au vândut bine? Au existat preferințe pentru o anumită gamă de figurine (gaming, movies, universuri etc)?

Alex: Funko se vinde. Am avut cel mai bun preț din târg. Avengers, BTS J, Harry Potter, Fortnite și Overwatch au fost cele mai căutate.

MN: La jocurile de societate, care au fost cele mai populare la vânzări?

Alex: Insula Interzisă, Sherlock și Sushi Go.

MN: Per total, din punct de vedere al vânzărilor, cum a fost comparativ cu edițiile trecute?

Alex: Secret de serviciu :-).

MN: Veți fi prezenți și la Transylvania Comic Con?

Alex: Bineînțeles!

MN: Alex, îți mulțumim pentru răspunsuri și suntem nerăbdători să ne reîntâlnim, dacă nu la următorul eveniment de gen, la următoarea ediție East European Comic Con. Forța fie cu voi!

Alex: Mulțumim și noi de vizită și cu siguranță ne vom vedea și în 2020.

Un interviu cu Andra Vasile, PR Manager al East European Comic-Con 2019, găsiți aici.

Pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă cu East European Comic-Con accesați tag-ul East European Comic-Con sau EECC, iar pentru a afla ce s-a întâmplat an de an folosiți tag-urile:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.