“[…] este memorabil, modern şi în acelaşi timp aduce aminte de vremuri pe când comediile erau un pic mai picante, nu neapărat vizual cât în dialog […]”

Regizor: Gene Stupnitsky

Scenariu: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky

Gen: Aventură, Comedie

Lansare: 16 august

Durata: 1h 29min

Studio: Universal Pictures

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: N-15

Actori:

Jacob Tremblay … Max
Keith L. Williams … Lucas
Brady Noon … Thor
Molly Gordon … Hannah

Sinopsis:

Cât de rău poate să-ți meargă într-o zi? Mințile creative care ne-au adus la cinema super-comediile Superbad, Pineapple Express și Sausage Party aruncă în joc o gașcă de puști de clasa a șasea, cu șanse maxime de a stârni hohote de râs ireverențios.

După ce a fost invitat la prima sa petrecere “de pupat”, Max, un puști de 12 ani (Jacob Tremblay, din Room), intră în panică pentru că nu știe să sărute. Dornic să învețe rapid, Max, ajutat de bunii lui tovarăși, Thor (Brady Noon, Boardwalk Empire) și Lucas ((Keith L. Williams, The Last Man On Earth) se decid să folosească drona tatălui lui Max, de care acesta nu are voie să se atingă, ca să spioneze (sau așa visează ei) un cuplu de adolescenți îndrăgostiți de vizavi de casa lui Max.

Dar, când treaba o ia razna de tot, și băieții reușesc să distrugă drona, începe nebunia.  Disperați să facă rost de alta înainte ca tatăl lui Max să se întoarcă acasă (Will Forte, The Last Man on Earth), băieții chiulesc de la școală și intră într-o avalanșă de decizii, una mai proastă ca alta. Fură din greșeală o geantă cu droguri, se ascund de poliție, bagă spaima în niște adolescente (Molly Gordon, Life of the Party și Midori Francis, Ocean’s Eight).

Recenzie:

Până acum, 2019 nu s-a dovedit a fi cel mai prolific an în materie de comedii, chiar am putea spune în materie de filme “WOW” având în vedere că mult aşteptatele Summer Blockbusters au fost câteva şi la ceva distanţă între ele, iar până în vară am avut doar câteva filme cu adevărat aşteptate. Dar să axăm pe linia de comedii și adevărul e că nu prea am avut comedii. Am putea spune că Long Shot este una din cele bune, iar Netflix ne-a oferit o variantă foarte interesantă la o comedie romantică cu Isn’t It Romantic, poate chiar şi The Hustle aş putea spune că a fost una din cele bune sau cel puţin distractive, însă suntem trecuţi de jumătatea anului şi am menţionat doar patru filme.

Good Boys în schimb este pe departe una din cele mai amuzante comedii pe care le-am văzut de ceva vreme. Cea mai amuzantă, la care am râs, cu zgomot, în sala de cinema, anul acesta, cu siguranţă. Trailer-ul a fost amuzant şi majoritatea celor care l-au văzut au apucat deja să îşi facă o impresia că ar fi Booksmart sau Superbad dar cu copii mai mici, undeva pe la 12 ani cred că se presupune că aveau. Şi într-o oarecare măsură este acel schelet, grup de prieteni care trebuie să ajungă la o petrecere şi chestii amuzante se întâmplă pe drum. La fel şi filmul ăsta îi urmăreşte pe cei treu prieteni, Max – interpretat de Jacob Tremblay, Lucas – Keith L. Williams şi Thor – Brady Noon, care sunt invitaţi la o petrecere cu pupat şi vor să afle mai multe despre cum se sărută.

În timp ce pare ceva destul de banal sau poate chiar plictisitor, felul în care filmul duce această aventură este amuzant şi mai degrabă ar aduce aminte de filme trecute precum Porky’s sau Fast Times at Ridgemont High decât de cele două mai sus menţionate. Are un fler care nu este uşor de descris, este eficient şi în acelaşi timp copilăros, dialogul sau marşul filmul este setat pe o logică a unor copii destul de tinerei, iar noi îi urmărim şi ne amuzăm pentru că sunt copii care nu înţeleg în totalitate anumite lucruri. De exemplu una din glumele din trailer este aceea cu “O să le spun tuturor că eşti misogin” la care Max răspunde “Nu sunt că nu am masat niciodată pe cineva”. Aceste glume cară filmul cap-coadă precum şi jocul actoricesc al copiilor care este excepţional, în câteva dintre scenele memorabile, Jacob Tremblay ieşind în evidenţă complet. Mai sunt şi alţi actori precum Will Forte, cu câteva linii de dialog destul de amuzante, însă filmul se învârte în jurul acestor trei copii şi în mare a parte a două fete adolescente interpretate de Molly Gordon (Hannah), Hannah şi Midori Francis (Lily), care doar încearcă să recupereze nişte droguri de la copii.

Cum am zis şi mai sus, este memorabil, modern şi în acelaşi timp aduce aminte de vremuri pe când comediile erau un pic mai picante, nu neapărat vizual cât în dialog sau în ceea ce implică acesta. Filmul ăsta deşi are nişte copii în roluri principale nu se fereşte de a fi vulgar în ceea ce ţine de dialog, dar asta îl face cu atât mai amuzant pentru că nu este gratuit sau nepotrivit filmului. Nu epatează, din punct de vedere cinematografic încercând să fie cine ştie ce operă maestră a comediei sau a regiei, la fel cum nici muzical vorbind nu este decât o coloană sonoră care combină piese mai moderne precum “Nobody Speak”, de la Run The Jewels, sau Lil Pump “Multi Millionaire” cu Asia “Heat Of The Moment” sau Judas Priest cu “Race With The Devil”.

Este proaspăt şi în acelaşi timp cunoscut, este amuzant şi în acelaşi timp ne aduce aminte de copilărie. Singurul motiv pe care îl are să nu fie bine primit la box office este că nu ştie prea multă lume de el însă este un film de văzut 110% pentru cei care caută o comedie care să vină şi cu o porţie de râs.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Good Boys/”Băieți buni” rulează cinema din 16 august și este distribuit în România de Ro Image.

Poster:

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.