Ascultă acest articol

“Chiar dacă Garfield Kart Furious Racing nu este un joc de top, dar este o alternativă bună pentru cei care au jucat prea mult Mario sau Sonic şi vor să guste sau să încerce ceva nou.”

Gen: Racing

Lansare: 19 noiembrie 2019

Studio: Microids

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Playstation 4, Switch, PC

Clasificare: A.G.

Sinopsis:

Garfield, pisica faimoasă care adoră lasagna, revine şi îi provoacă pe Jon, Odie şi compania la un joc de curse fără restricţii!

Alege-ţi personajul şi kart-ul în funcţie de caracteristicile acestora şi de stilul tău de condus, pleacă primul de la linia de start şi asigură-te că ajungi primul la finish. Foloseşte obiecte nebune bonus, cum ar fi Perna sau Bagheta Magică, pentru a creşte avansul faţă de următori şi pentru a trece primul linia de sosire. Eşti leneş ca Garfield? Foloseşte scurtăturile pentru a-i întrece pe ceilalţi piloţi! Concurează cu prietenii tăi în modurile local şi online pentru până la 8 jucători pe 16 circuite legendare din lumea Garfield.

Recenzie:

Jocurile cu karturi aparent sunt mai populare ca niciodată şi ce merge mai bine pe SWITCH decât un “remake” al unui joc de PC? Garfield Kart – Furious Racing este cel mai recent joc de curse şi deşi multă lume îl compară cu Mario Kart mai degrabă pare o alternativă sau o extensie în colecţia de Mario, Sonic, Crash Bandicoot şi alte jocuri cu karturi pe care ai putea să le ai și tu.

Garfield Kart – Furious Racing, GKFR să îi spunem de acum, este un joc kid friendly fără nici măcar cea mai mică intenţie de răutate în el. Se observă din design şi din “armele” pe care le ai. Simpluț în natură, vine cu câteva moduri de joc: local – conţine Quick Race, Grand Prix sau Time Trial şi cu o varietate un pic cam ciudată de conţinut și online online pentru pană la 8 jucători.

Pe parcursul jocului intervin elementele deblocabile, precum pălării şi spoilere la maşini, spre exemplu, dar de menținonat sunt și cele 8 circuite legendare din diferite zone globale, iar toate se aseamănă ca structură dar sunt diferite în nivel de dificultate și aspect.

Tehnic vorbind, ai avea impresia că este un joc arcade şi ai avea dreptate pe jumătate. Este un joc arcade pentru că este o combinație între control, viteză și accelerare, dar contează și karturile și abilitățile lor. Spre exemplu dacă iei un kart cu un viraj mai mic o să simţi că parcă eşti lipit de asfalt, atunci când intri în curbe. Aparent, pare un joc simplu care câteodată devine extrem de exigent la control, făcând ca unele din curbe să fie nevoie să le iei în ac de păr, dar per total răspunde destul de eficient la comenzi şi jocul oferă și mai mult fun, datorită elementelor precum arme și scurtături.

Trecând de la gameplay la grafică, jocul nu aş putea să spun că lasă de dorit pe acest front. Este colorat, este “cartoonish”, este vizual plăcut. Pe de altă parte are momente inexplicabile în care scad frame-urile și foarte mici freeze-uri. Nu are nivelul acela de detalii cum îl au Mario Kart sau Team Sonic Racing însă, pentru ceea ce este se află undeva la mijloc.

Chiar dacă Garfield Kart Furious Racing nu este un joc de top, dar este o alternativă bună pentru cei care au jucat prea mult Mario sau Sonic şi vor să guste sau să încerce ceva nou. GKFR însă oferă câteva ore de curse destul de interesante şi ceva de bătăi de cap cu unele circuite care par simple, la prima vedere, dar te vei trezi câteodată că dai restart la cursă.

Garfield Kart – Furious Racing îl găsiți din 19 noiembrie în format retail pentru PC, Switch, PlayStation 4 pe Gameshop și digital în PlayStation Store, eShop și Steam.

Mulțumim Best Distribution

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.