Al patrulea și ultimul sezon al serialului Preacher va avea premiera la AMC pe 20 februarie. La fel de șocant, sângeros, profan și controversat ca întreaga serie, va fi difuzat în fiecare seară de joi, de la ora 22:00. AMC va difuza în exclusivitate câte două episoade, săptămânal.

Preacher este inspirat de celebrele benzi desenate omonime, semnate de către Garth Ennis și Steve Dillon, publicate de Vertigo Comics despre un predicator dintr-un orășel din Texas, Jesse Custer (Dominic Cooper), posedat de către Genesis, cea mai puternică entitate din univers. Genesis îi conferă lui Jesse puterea de a controla prin discurs, astfel încât oricine îi aude vocea face ceea ce Jesse îi cere. Supărat că lumea e nedreaptă, Jesse începe – alături de prietena lui, Tulip – o căutare a lui Dumnezeu pentru a-i cere explicații.

În sezonul 4, Jesse, Tulip și Cassidy, în căutarea disperată a lui Dumnezeu, intră într-o bătălie între Rai, Iad și tot ce este între ele… Cu Cassidy (Joseph Gilgun) în mâinile Organizației Grail și gata să fie torturat, Tulip (Ruth Negga) capătă misiunea de a-l elibera. Și, în timp ce Jesse (Dominic Cooper) încearcă și el, e mai interesat să se confrunte cu Atotputernicul (Mark Harelik), ca să-i ceară socoteală pentru că a abandonat omenirea…

„În cel de-al patrulea sezon, umorul grosier nu dezamăgește. Prietenul vampir al lui Jesse, Cassidy (Joseph Gilgun), este capturat și torturat – fiind jupuit repetat (vampirii se regenerează). Apoi pielea este preparată, împachetată și vândută pe post de cremă antirid de lux. Absurditatea lui Preacher este asumată și filosofică. Jesse, Tulip și Cass se luptă și beau parcurgând o lume nu doar indiferentă, ci pur și simplu malefică. În sezonul 4, Dumnezeu face ca oricine este ajutat de Jesse să moară prematur, inclusiv copiii și cățeii. Este amuzant în maniera în care Kafka e amuzant, în plus cu urmăriri de mașini și explozii”, scrie despre sezonul final publicația The Verge.

„Ultimul sezon din Preacher de la AMC începe cu un bubuit, pe măsură ce serialul devine tot mai nerușinat în umor și în modul de a povesti”, notează Screenrant.

„Preacher pare preocupat să fie în continuare un vehicul nebunesc pentru blasfemie, violență și șoc”, scrie James White de la Empire Magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.