Ascultă acest articol


Microsoft Corp. a anunțat ieri o nouă inițiativă globală care vizează dezvoltarea abilităților digitale pentru 25 de milioane de oameni din întreaga lume, până la sfârșitul anului.

Anunțul vine ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19. Accesul extins la competențele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

Această inițiativă, detaliată pe blogul oficial Microsoft, include măsuri imediate pentru cei care doresc să se recalifice și să obțină locul de muncă dorit și reunește fiecare parte a companiei, combinând resursele existente și noi de la LinkedIn, GitHub și Microsoft. Aceasta include:

• Folosirea datelor pentru a înțelege cele mai solicitate abilități și locuri de muncă ce pot duce la oportunități bune de carieră.

• Acces la învățare gratuită și conținut gratuit pentru dezvoltarea abilităților necesare locurilor de muncă solicitate.

• Acces convenabil la certificările recunoscute de industrie și acces gratuit la instrumente puternice de căutare de joburi, pentru ca oamenii să se poată angaja după dobândirea abilităților și certificărilor.

Aceasta este o inițiativă cuprinzătoare care se va baza pe date și tehnologie digitală pornind de la informațiile privind locurile de muncă și abilitățile din LinkedIn Economic Graph și va oferi acces gratuit la conținut în LinkedIn Learning, Microsoft Learn și GitHub Learning Lab – alături de certificările Microsoft și instrumentele de căutare a locurilor de muncă din LinkedIn. Aceste resurse pot fi accesate la adresa opportunity.linkedin.com și vor fi disponibile online pe scară largă în patru limbi: engleză, franceză, germană și spaniolă.
În plus, Microsoft susține acest efort cu 20 de milioane de dolari în subvenții în numerar pentru a ajuta organizațiile nonprofit din întreaga lume să îi ajute pe cei care au cel mai mult nevoie. Un sfert din această sumă, 5 milioane de dolari, vor fi oferiți în granturi în numerar către organizațiile non-profit din comunitate, conduse de și care deservesc comunități de culoare din Statele Unite.

De asemenea, compania se angajează să ofere date și analize mai puternice – inclusiv date din LinkedIn Economic Graph – pentru guvernele din întreaga lume, astfel încât să poată evalua mai bine nevoile economice locale.

Microsoft își va folosi vocea pentru a pleda pentru inovațiile în politicile publice care vor încuraja oportunitățile de dobândire a abilităților necesare în economia actuală.

De asemenea, Microsoft a anunțat dezvoltarea unei noi aplicații de învățare în Microsoft Teams, concepută pentru a ajuta angajatorii să își califice și să-și ajute angajații actuali și viitori să dobândească noi abilități, pe măsură ce oamenii se întorc la muncă și pe măsură ce economia oferă locuri de muncă noi.

„COVID-19 a creat atât o criză în sistemul economic cât și în sistemul pentru sănătate și, pe măsură ce lumea se redresează, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă în acest proces”, a declarat CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. „Astăzi, reunim resursele de la Microsoft, inclusiv LinkedIn și GitHub pentru a ne imagina modul în care oamenii pot învața și aplica noi aptitudini – și ajutăm 25 de milioane de oameni care se confruntă cu șomajul din cauza apariției COVID-19, să se pregătească pentru locurile de muncă ale viitorului.”

„Cea mai mare parte a crizei actuale este suportată de cei care își pot permite acest lucru cel mai puțin”, a spus președintele Microsoft, Brad Smith. „Rata șomajului este ridicată în rândul persoanele de culoare și la femei, precum și la lucrătorii mai tineri, la persoanele cu dizabilități și la persoane cu o educație mai puțin formală. Scopul nostru este de a combina cele mai bune tehnologii cu parteneriate puternice cu guverne și organizații non-profit, pentru a ajuta oamenii să-și dezvolte aptitudinile necesare pentru a-și asigura un nou loc de muncă.”

„Crearea de oportunități pentru fiecare membru al forței de muncă la nivel mondial reprezintă tot ceea ce facem la LinkedIn”, a declarat Ryan Roslansky, CEO-ul LinkedIn. „Ca parte a ecosistemului Microsoft, avem capacitatea unică de a ajuta solicitanții de locuri de muncă din întreaga lume – în special cei care au fost defavorizați în mod disproporționat în timpul crizei COVID-19 – să-și câștige calificările și să-și găsească locurile de muncă pe care le merită.

Suntem mândri să aducem datele corecte referitoare la locurile de muncă și abilitățile viitorului pentru a crea căi de învățare potrivite pentru a-i ajuta pe cei 25 de milioane de solicitanți de locuri de muncă, să își găsească următoarele oportunități. Acest lucru va fi disponibil pe opportunity.linkedin.com.”

Mai multe informații pot fi găsite pe microsite-ul Microsoft https://news.microsoft.com/skills/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.